Nieuw

Joodse Maccabi-sportclubs in Duitsland klagen over antisemitisme en haat van Arabieren

Pixabay

De Joodse Makkabi sportclubs in Duitsland klagen over de toenemende problemen met antisemitisme van migranten uit Arabische landen. “In de afgelopen anderhalf jaar was het agressiever en haatdragender dan ooit tevoren”, aldus Alon Meyer, voorzitter van de overkoepelende organisatie Makkabi Duitsland en Makkabi Frankfurt. Al lange tijd zou de vijandigheid jegens joden niet meer van rechtse groeperingen komen, maar in toenemende mate van tegenstanders met een islamitisch-Arabische achtergrond “die ons in de sport vijandig gezind zijn”.

Dit zou nog zijn verergerd door de asielcrisis.

– De meeste vluchtelingen groeiden op in haatdragende, totalitaire regimes waarin vijandbeelden worden opgebouwd, niet alleen tegen joden, maar bijvoorbeeld ook tegen licht geklede vrouwen, homo’s of lesbiennes, aldus Meyer.

De problemen zouden voornamelijk betrekking hebben op voetbal, handbal en basketbal, vooral in de lagere klassen. De vijandelijkheden variëren van beledigingen tot vechtpartijen en mesaanvallen.

– Wij veroordelen en verwerpen alle vormen van racisme, antisemitisme, vreemdelingenhaat en geweld, zegt Stefan Reuß, voorzitter van de Hessische Voetbalbond (HFV).

– We kunnen niet tolereren dat antisemitisme zich op onze voetbalvelden verspreidt en een gewoonte wordt, aldus Torsten Becker, vice-voorzitter van de HFV. Gevallen van antisemitisme zouden consequent worden vervolgd.

Al jaren klagen Duitse atleten uit subklasse-competities, vooral in het amateurvoetbal, over een latente vijandigheid tegenover Duitsers. Maar uiteraard bericht de mainstream media hier niet over.

Bron:

http://zuerst.de/2018/09/05/juedische-makkabi-sportvereine-beklagen-antisemitismus-und-hass-von-arabern/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Joodse Maccabi-sportclubs in Duitsland klagen over antisemitisme en haat van Arabieren

  1. Tijl Uylenspiegel // september 7, 2018 om 00:21 //

    Geen wonder dat die joodse clubs in de lagere klassen spelen, met een keppeltje op kun je niet koppen !

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s