Nieuw

Blank is mooier

Vinden ook gekleurde mensen.

Steeds meer huidwitmakers verkocht, meldt CNN.

Een recente studie over productgebruik in India vond dat meer dan de helft van de 1.992 onderzochte mannen en vrouwen huidwitmakers had geprobeerd, en bijna de helft (44,6%) voelde de behoefte om dergelijke producten te proberen als gevolg van media zoals TV en advertenties.

Globaal groeit de vraag naar witmakers, en zou stijgen van $17.9 miljard in 2017 naar $31.2 miljard tegen 2024. Vooral in Azië, het Midden-Oosten en Afrika worden deze middelen gebruikt.

Het gebruik van huidwitmakers varieert van 25% in Mali tot 77% in Nigeria en 40% in China, Maleisië, de Filippijnen en Zuid-Korea, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie.

“De lichte huid, witte huid, wordt nog beschouwd als het toppunt van schoonheid”, zegt Fatima Lodhi, die zes jaar geleden een campagne begon tegen huidwitmakers omdat die ongezond zijn, maar waar CNN nu plots mee op de proppen komt om in het begin van het stuk even lekker op blanken in te kunnen hakken en die de schuld te geven van de domme handelwijze van mensen die kennelijk geen eigen verantwoordelijkheid hebben.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9566 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

8 Comments on Blank is mooier

 1. templars2017 // september 6, 2018 om 17:43 //

  Verwonderd me geen zier ,, is een rare vaststelling maar wel een vaststelling , er hangt wel een vraag aan vast,waarom willen ze een blankere huid,? uit jaloezie (schoonheidsideaal) om meer kans te maken ?( ze weten dat blanken beter zijn) of voor de lol? (dat gelloft geen kat)

  Like

 2. templars2017 // september 6, 2018 om 17:43 //

  Waarom ?
  Nou simpel !
  Dit alles in de hoop dat het iq daarmee ook de hoogte in gaat.
  Sommigen zetten bijv. een -moeilijke- bril op.
  Schijnt heel goed te werken.
  (Zolang ze niets zeggen natuurlijk, maar dat spreekt)

  (overigens is er voor de wetenschap een schone taak weggelegd om eens werkelijk goed onderzoek te doen naar het verband tussen (over)pigmentatie en iq)

  Like

 3. Scrutinizer // september 6, 2018 om 18:10 //

  Over smaken valt niet te twisten.
  Blank IS niet perse mooier. Maar vele mensen vinden dat wel. Dat maakt het nog geen feit, ongeacht hoeveel geld ze eraan spenderen.

  Vraag is overigens of die mensen blank echt mooier vinden of dat ze er alleen zo willen uitzien onder sociale druk.
  Net zoals ik vroeger als werknemer in een grote organisatie een pak droeg. Dat vond ik niet mooier maar het had wel invloed op mijn carrierekansen (en dus op de hoogte van mijn salaris en dus op hoeveel ik zou kunnen sparen teneinde z.s.m. te kunnen ophouden met werken).
  Nu ik niet meer in loondienst werk, zit ik meestal (erg) casual achter mijn PC.
  Uiteraard: wanneer ik een prospect ontvang of mogelijk tegen zou kunnen komen (bv. als ik mijn dochtertje ophaal van een dure creche alwaar een andere ouder een potentiele klant is) dan draag ik nog wel een pak (maar zonder das) en slechts 2-delig.

  Het schoonheidsideaal wordt doorheen de geschiedenis bepaald door de meest succesvolle (sub)cultuur aan wie de rest zich spiegelt.
  Als China de nieuwe wereldmacht wordt, kan je verwachten dat het ideaal zal wijzigen en zullen mogelijk plots “huidvergelers” op de markt komen. Naar verwachting zullen westerse vrouwen dan ook oogverkleiningsoperaties ondergaan.

  Dat zullen we moeten afwachten. Alleszins kan je in China op straat op bilboards nu alvast vaststellen dat het westerse ideaal er op zijn terugweg is en Chinese modellen thans ca. 80% van de posters vullen. In 2004 was dit omgekeerd. Toen had je zowat 60% blondines. Maar het land is ondertussen ruim 3x zo rijk als toen (terwijl er in het westen amper groei was) en begint dus zijn achterstand aardig in te lopen en steeds zelfbewustrer te worden en zie … het (schoonheids)ideaal is niet langer de (blonde) blanke westerling.

  Like

 4. Donkere vrouwen hebben vaak een hekel aan de lichtere exemplaren..

  Like

 5. “Het schoonheidsideaal wordt doorheen de geschiedenis bepaald door de meest succesvolle (sub)cultuur aan wie de rest zich spiegelt.” ….doet me denken aan scarface, held van jongeren zonder verdere kwaliteiten….”say hello to my little friend” is een klassieker qua tekst maar heeft meer met penis lengte en omvang van Al Pacino te maken dan met de “PIG”….

  …op dat vlak spiegelt de jeugd zich aan de realtiteit.

  Like

 6. Hadden jullie dit artikel niet vóór de zomer kunnen plaatsen?
  De afgelopen maanden voor nop liggen zonnen.
  Nou ja, dan maar flink wat huidwitmakers bestellen via aliexpress of zo 😉 😉

  Like

 7. Jack vanderVeen // september 7, 2018 om 12:29 //

  Ik ga mij een door de witte wol wit geverfde negerin zoeken. Schijnen van die heerlijke forse steekkonten te hebben en daar ben ik stapel op.
  Er gaat niks boven witte negerinnen. Blank kan men niet met poeders en pasta’s creëren.

  Like

 8. Hephzibah // september 11, 2018 om 20:46 //

  Dit is bijna over. Heerlijk al die aardbevingen en tornado’s overstromingen. End tijd. Kan niet wachten tot degenen die dit hebben veroorzaakt van de aardbodem verdwijnen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s