Nieuw

Zwitserse studie: Immigratie schaadt de economie op de lange termijn

Migranten in Oostenrijk. Bron: Wikimedia. Auteur: Carl Gruber

Een studie van de universiteit van Basel heeft aangetoond dat immigratie op de lange termijn een zware belasting vormt voor de socialezekerheidsstelsels van de landen.

De Oostenrijkse krant Kronen Zeitung bericht over een studie van de universiteit van Bazel die de economische gevolgen op lange termijn van massale immigratie naar Zwitserland heeft onderzocht. De studie getiteld “Waarschuwing vanuit Zwitserland” concludeert dat immigratie in eerste instantie kan leiden tot sociaaleconomische winst, maar dat het op de lange termijn een verlies zal zijn.

Het wijst er onder andere op dat nieuwe migrantenhuishoudens aanvankelijk ongeveer 729 Zwitserse frank (circa 700 euro) meer aan belastingen betaalden dan ze aan maandelijkse bijdragen ontvingen, maar op de lange termijn ontwikkelt zich in plaats daarvan een verlies van 405 Zwitserse frank.

De stuwende factor achter het verlies op lange termijn is dat immigranten over het geheel genomen in vergelijking met autochtonen vaak minder belasting betalen voordat ze met pensioen gaan. Een andere belangrijke factor is dat vooral buiten Europese immigranten in Zwitserland, precies zoals i Nederland, een hogere werkloosheid hebben. In Zwitserland is deze vier keer zo hoog als in vergelijking met inheemse Zwitsers en geïmmigreerde EU-burgers. Dit kan enigszins worden vergeleken met Nederland, waar de werkloosheid voor de autochtonen 4,4 procent bedraagt en die met een niet-westerse migratieachtergrond 13,2 procent (2017).

Bron:

https://www.krone.at/1763081

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.050 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7219 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Zwitserse studie: Immigratie schaadt de economie op de lange termijn

 1. Kan ik op de achterkant van een bierviltje ook wel uitrekenen.

  Like

 2. Ha daar hoef je geen studie of onderzoek voor te doen……dat kunnen we hier volmondig bevestigen.

  Like

 3. Ja Fubar, en ik kan dat op nog nog minder uitrekenen. Mocht ik zo oud worden, dan lach ik alleen nog maar, (als ) men denkt hier iets mee op te bouwen naar hun zinnen, HA!. Ruim de helft wil niet werken, eens kijken wat over 20 jaar nog is. Vaklieden zoals ik, zijn dun gezaaid, en dat gajes wat men hier binnen laat; geen schijn van kans. Dan nog te bedenken de trend die al jaren aan de gang is, dat onze eigen jeugdigen vaker vies zijn van aanpakken en vuile handen krijgen. Word nog lachen. Ouwehoeren over de domme bouwvakker, de loodgieter, de stukadoor ect. Een ding kan ik je zeggen, dat diegene die een land opbouwen, de voorgenoemde zijn, en dat zie ik zo’n afrikaan niet doen, althans de meesten ( linker handen ook nog cadeau erbij ) succes ermee eurofielen

  Like

 4. Von Puffelen // september 6, 2018 om 01:05 //

  Ook op de korte termijn en ook direct.

  Like

 5. Net als het niveau van het onderwijs dat neemt evenredig af met de immigratiestromen, helaas!
  Wat had Pieter Lakeman toch een gelijk 1999 http://www.heemland.nl/hl14-Boek_Lakeman.htm Dus de kenniseconomie komt ook onder druk.

  Like

 6. Hadden ze niets beters te bestuderen? Want dit is al heel lang bekend.

  Like

 7. @jrtpf // september 5, 2018 om 23:33 //

  Je verdient terecht respect. Dat meen ik oprecht.

  Like

 8. Deze ‘import’ strekt slechts 1 partij tot voordeel en wel, de werkgevers.
  Goedkoop arbeidspotentieel dat bij de minste geringste economische tegenwind, aan de kant wordt gezet en vervolgens ten laste komt van de autochtone burger/ belastingbetaler. Kortom, exact de geschiedenis die we pakweg 50 jaar geleden hebben meegemaakt. Tot zover het financiële plaatje.

  Wat betreft de immateriële schade tw. de aanslag op de eigen cultuur, vernietiging van eigenheid en samenhang, etc,….. deze is nog veel en veel groter. Met als uitkomst het hedendaagse desastreuze en trieste resultaat zoals we inmiddels dagelijks aan den lijve ondervinden.

  Conclusie; men dient eindelijk eens op te houden met dit soort ‘korte termijn snelle financiële winst’, denken.
  Met name bij dit soort zaken als immigratie van wezensvreemde culturen is de uiteindelijke schade die het op de eigen samenleving heeft niet in geld uit te drukken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s