Nieuw

Zweedse arts ontslagen – had negatieve opinies over immigratie en feminisme

Een freelance arts in de psychiatrie in Västernorrland is ontslagen. De reden hiervoor heeft niets te maken met de vaardigheid van de man als arts, de artsenbehoefte of economie van het ziekenhuis. In plaats daarvan zijn het de opinies van de arts waar de ziekenhuisleiding niet van houdt.

De man wordt ervan beschuldigd “extreme politieke waarden” te hebben. Als bewijs wordt gesteld dat de arts op Twitter negatieve opvattingen heeft geuit over het immigratiebeleid van Zweden en feministen.

Hij zou op sociale media onder andere geschreven hebben: “Ik denk dat de chaos in Zweden, verkrachtingen, onveiligheid, anarchie, verbrande scholen, etc. afhangt van feministen”.

Volgens bestuursleden in de provincie Västernorrland kunnen werknemers met waarden die in strijd zijn met de waarden van de provincie, die verder niet worden gepreciseerd, niet in contact komen met patiënten en collega’s. Er zijn geen aanwijzingen dat de arts zijn politieke standpunten voor collega’s en patiënten op de werkplek zou hebben uitgedrukt.

Volgens de Zweedse wetgeving “heeft iedere burger de universele verzekerde vrijheid om te communiceren in woord, geschrift of beeld of op andere manieren om gedachten, meningen en gevoelens uit te drukken”.

Het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden, ondertekend door Zweden, bevat een soortgelijke schrijven waarin staat dat “eenieder recht heeft op …. vrijheid van mening en vrijheid om gedachten te ontvangen en te verspreiden zonder tussenkomst van de overheid”.

Er bestaan bepaalde beperkingen van de vrijheid van meningsuiting, onder andere met betrekking tot haat tegen een bevolkingsgroep. Het is aan een rechtbank om te bepalen of een dergelijk misdrijf is gepleegd. Individuele publieke actoren, zoals zorgaanbieders, hebben niet dit gezag.

Bron:

https://samnytt.se/lakare-sparkas-hade-negativa-asikter-om-invandring-och-feminism/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.050 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7219 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Zweedse arts ontslagen – had negatieve opinies over immigratie en feminisme

  1. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s