Nieuw

Slovenië: Gewapende burgerwacht wil grensbescherming bieden

Een foto van de officiële presentatie van Andrej Šiška.

In Slovenië werd enkele dagen voor de intrede van de nieuwe centrumlinkse regering in het voormalige Neder-Stiermarken een militie gevormd, die zich onder andere toelegt op grensbescherming. De politie onderzoekt verschillende misdaden tegen de groep, waarvoor naar eigen zeggen alleen het “Stiermarkse recht” geldt.

De leden van de militie, gewapend met onder andere geweren en bijlen, zien de bescherming van het zelf opgerichte “land” Stajerska als hun taak. Volgens de leider Andrej Šiška heeft “Stajerska varda” (Stiermarkse Garde) al enkele honderden leden.

Wapens als “Fundamenteel mensenrecht”

De groep heeft geen vergunning nodig om naar eigen goeddunken wapens te dragen. “Het dragen van wapens is een fundamenteel mensenrecht”, aldus  Šiška, die vorig jaar oktober in de presidentsverkiezingen met felle kritiek op de islam een sensatie veroorzaakte en zelfs 2,2 procent van de stemmen won.

Zo liet hij onder meer de kandidaat van de toenmalige liberale regeringspartij SMC achter zich. In het grensgebied met Stiermarken won  Šiška in sommige kieskringen zelfs zes procent van de stemmen.

Sloveense politici maken zich zorgen

Premier Borut Pahor beschreef de gebeurtenissen van maandag in een eerste reactie als “volstrekt onaanvaardbaar” en riep de autoriteiten op om in te grijpen.

Bron:

https://www.wochenblick.at/slowenien-bewaffnete-buergerwehr-will-fuer-grenzschutz-sorgen/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.050 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7219 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Slovenië: Gewapende burgerwacht wil grensbescherming bieden

 1. Like

 2. polderboy // september 5, 2018 om 16:40 //

  Komen die Sloveense jongens toch lekker hier heen.

  Hier wemelt het in een stad als A’dam van de lui met geweren, messen en handgranaten.
  Gewapende lui zoals de gedoog-pooiers, gedoog-drugscriminelen of gekwetste achterstandsislamieten krijgen hier immers de ruimte binnen de gedoog- en multiculti-wetten,

  Maar goed, grenzen stellen is hier juist niet de bedoeling van die gedoog- en multiculti-wetten.
  En dat willen deze Sloveense jongens nu juist: grenzen stellen.

  Like

 3. Wanneer diegenen die hun land willen beschermen per definitie altijd als ‘extreem rechts’ worden weggezet, kun je aan de andere kant vaststellen dat diegenen die het land ‘weggeven’ als ‘extreem links’ geclassificeerd kunnen worden.

  Gezien het feit dat iedere autochtone burger geacht wordt zijn land en cultuur te beschermen tegen kwalijke invloeden van ‘buitenaf’ en bij het nalaten daarvan, als landverrader zal worden aangemerkt, geeft tegelijk een antwoord op de vraag welke absoluut kwalijke rol ‘links’ zichzelf heeft toebedeeld en hoe deze stroming te behandelen is.

  Liked by 1 persoon

 4. Afzetten die linkse regering. En eigenhandig zaken op orde zetten is volstrekt normaal als je eigen regering je in feite wil ombrengen.

  Liked by 1 persoon

 5. Inhuren, laten komen…..waarom niet zelf het voorbeeld volgen. En ja, jezelf mogen beschermen is een fundamenteel mensenrecht. Politie is er voor de garantie van belastinginkomen, orde is een voorwaarde daarvan, zonder orde is belastinginning heel moeilijk, en natuurlijk veiligheid, maar hoe meer automatisering, hoe minder burger en mens….en dus geen prioriteit.

  Militie is een antwoord op een falende overheid, en wij falen jammerlijk in het oprichten van ene militie. Angst voor politie? Het antwoord van de Solveense militie is juist, fuck politie als deze faalt, als deze een overheid en een politieke elite dient welke het land en de middelen van voortbestaan afbreken. Politie als hinderpaal om te overleven…..

  Ik ben een beetje beu te lezen hoe anderen altijd maar roepen dat die en die moeten komen opdraven om zaken recht te zetten en de boel veilig te maken. Waar zit je dan zelf? Moet een ander jou en je spullen redden? Okee, hoeveel schuift het?

  Like

 6. Kennis ginder zegt dat het veel politie is die erbij zitten…..

  Like

 7. Eugene de Groot // september 6, 2018 om 01:46 //

  Lijkt me ook vrij logisch dat er genoeg Politie bij zit.
  De Politie heeft niets te duchten van onze soort, integendeel. En waarom zouden ze problemen hebben met mensen die de orde handhaven.
  Wanneer Nationalisten in het verleden aan de macht waren, daalde de criminaliteit fors.
  Prima dus.

  Like

 8. Wat is de rest van Europa eigenlijk een watje, volg dit voorbeeld

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s