Nieuw

Realistische zelfverdediging tegen brute kracht: Kan Rusland een Amerikaanse aanval op Syrië afslaan?

Een aanval tegen Syrië heeft het Pentagon tot in het kleinste detail voorbereid, men wacht alleen op het beveel. Ondertussen heeft de Russische marine een manoeuvre gelanceerd in de Middellandse Zee – alleen in het gebied waar de Amerikaanse marine het best op Syrië kon schieten. Laten we eens kijken of de Russische troepen ditmaal een raketaanval op het land kunnen voorkomen.

Vertaling: Adriaan Jansens

Elke dag is er steeds meer bewijs dat Washington en zijn bondgenoten in Syrië opnieuw een provocatie plannen om een ​​raketaanval tegen de krachten en de faciliteiten van de Syrische regering te rechtvaardigen. Het Pentagon heeft de doelen die moeten worden bestookt al genoteerd na het vermeende gebruik van gifgas door Syrische troepen.

De recente Amerikaanse aanvallen op Syrië hebben aangetoond dat de Amerikanen en hun lokale bondgenoten vastbesloten zijn om met alle onbeschaamdheid te handelen. Verklaringen alleen zijn niet genoeg om ze tegen te houden, zelfs als ze worden onderbouwd met geldig bewijsmateriaal.

De Syrische regeringstroepen zijn momenteel bezig met een aanval op de grootste “slangenkuil” in Syrië: de provincie Idlib, waar de doodseskaders zich hebben verzameld. Het is duidelijk dat dit offensief de plannen van de terroristen dwarsboomt, en daarom moeten ze absoluut worden gedwarsboomd.

Het is van vitaal belang voor hen om een ​​sensationeel incident te organiseren, de Syrische regeringstroepen de schuld te geven van het gebruik van C-wapens en vervolgens een raketaanval uit te voeren. Net zoals het gebeurde in april van dit en vorig jaar nadat Washington’s bondgenoten vermeende gifgas operaties in de Syrische steden Chan Schaichun en Duma hadden gemeld.

Het is waar dat president Trump zijn laatste woord in deze kwestie nog niet heeft gesproken. Maar met een plotselinge “go” uit het Witte Huis, kan de Amerikaanse marine snel handelen in de Middellandse Zee.

Hun gevechtsgroep voor de kust van Syrië is inderdaad aanzienlijk: het vliegdekschip “Harry Truman” is onlangs teruggekeerd met zijn escortsecadron in het Middellandse Zeegebied. 90 vliegtuigen en helikopters zijn gestationneerd op de drijvende luchtbasis, meer dan een dozijn schepen inclusief krachtige kruisers en destroyers vormen de begeleidingsgroep.

Maar sinds zaterdag 1 september de Russische marine en de Russische luchtmachthouden gezamenlijk een manoeuvre in de Middellandse Zee, terwijl de Syrische regeringstroepen zich voorbereiden op de bestorming van het bovengenoemde terroristische bolwerk in het grondgebied van hun land.

De opperbevelhebber van de Russische zeemacht, Vladimir Korolev, verklaarde dat bij de oefening 26 schepen en onderzeeërs betrokken waren, evenals “34 vliegtuigen”, zoals hij het formuleerde. De raket kruiser “Marshal Ustinov” leidde de oefening aan, die is samengesteld uit schepen van het noorden, de Baltische en de Zwarte Zee Vloot en flotttieljes van de Kaspische eenheden.
De Russische luchtmacht neemt deel aan de oefening met de strategische supersonische bommenwerper Tu-160 (gewapend met kruisraketten), met de superiore jachtvliegtuigen Su-33 en Su-30SM, evenals maritieme patrouillevliegtuigen Il-38 en Tu-142MK.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken beweert dat de spanningen rond Syrië niets te maken hebben met de manoeuvre. Natuurlijk ziet de andere kant het anders. Het ziet er naar uit dat Rusland zich voorbereidt op een gevecht tegen de Verenigde Staten, schrijft het tijdschrift “Task and Purpose”.

Maar: De Russische vloot is geen echte tegenstander voor het Amerikaans vliegtuig-drager verband in de Middellandse Zee, schrijft hetzelfde tijdschrift van Stratfor expert, Omar Lamrani, “Als we eerlijk zijn, de VS heeft de absolute superioriteit in de Middellandse Zee, terwijl de Russische schepen helemaal niet zo belangrijk zijn ”

“Als de Amerikanen hun kruisraketten afvuren, zoals ze de laatste keer hebben gedaan, moeten de Russen in de perfecte positie zijn om ze te onderscheppen. Maar zelfs dan zullen ze niet in staat zijn om ze allemaal neer te schieten en het risico lopen om betrokken te raken bij een conflict met de VS “, zei de analist.

De woordvoerder van de US Naval Forces in Europa en Afrika, John Perkins, waarschuwde zelfs: “We verwachten dat de Russische schepen die in de Middellandse Zee actief zijn, en zich in overeenstemming aan het internationaal recht en overeenkomsten, veilig en professioneel zullen gedragen op zee”.

Russische experts vinden de manoeuvres in de Middellandse Zee als een waarschuwing aan het adres van de VS: “De oefening is belangrijk om te laten zien dat er extra Russische troepen in de oostelijke Middellandse Zee bevinden, zodat niemand op domme ideeën gebracht kan worden, bijvoorbeeld om de regeringstroepen in Syrië te vernietigen door hen te bombarderen met raketten, “zei oud-Doema-plaatsvervanger en expert uit het Midden-Oosten, Semen Bagdasarov.

Hij is ervan overtuigd dat de Amerikanen Syrië niet zullen bombarderen vanaf de oostelijke Middellandse Zee. “Toch is de situatie moeilijk”, geeft de deskundige toe. “Nog steeds blijft de Perzische Golf over en de US Air Force, die kunnen aanvallen vanuit Qatar. ”

De voormalige kapitein van de Russische marine, Vasily Dandykin, wijst op de omvang van de Russische manoeuvres voor de Syrische kust:

“Dit is geen gebruikelijke oefening. Hier trainen de zee en luchtmacht samen met de luchtverdediging en eenheden van elektronische oorlogvoering. Het moet voor de VS en de NAVO duidelijk te zien zijn dat in ieder geval aan boord van onze schepen tientallen raketten van verschillende grootte en klassen bestaan. ”

Dit aanbod kan de superioriteit van de Amerikaanse marine in de oostelijke Middellandse Zee in twijfel brengen zei de militaire expert: “Rusland is in staat om enorme krachten te concentreren in de regio. De tegenaanvalcapaciteiten tegen de NAVO is er”.

De Amerikanen hebben Syrië al meerdere keren beschoten. “Meer dan de helft van de raketten hadden hun doel niet bereikt,” herinnert Dandykin. “Natuurlijk, is de effectiviteit van de Russische vloot met de kracht van de Amerikaanse marine niet vergelijkbaar. Maar het hangt af van de tactiek en de effectiviteit van de wapens. De verbinding, die we nu hebben opgezet, heeft alles om aanvallen tegen Syrië te belemmeren.”

Bron:
https://de.sputniknews.com/zeitungen/20180904322205272-russland-gegenschlag-usa-syrien/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9622 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

9 Comments on Realistische zelfverdediging tegen brute kracht: Kan Rusland een Amerikaanse aanval op Syrië afslaan?

 1. Von Puffelen // september 5, 2018 om 18:23 //

  De yanken moeten het meestal niet van technologie hebben maar eerder van lomp geweld en pas aanvallen wanneer een land al een paar jaar zucht onder sancties.

  Like

 2. paulzwueste // september 5, 2018 om 18:59 //

  Ik zou toch niet zo ongenuanceerd argumenteren, als ik jullie was….
  325.000.000 Amerikanen tegenover 80.000.000 Russen is toch geen vergelijkbare strijd.
  Dat weten de Amerikanen ook.
  Gelukkig weten de Amerikanen dat ze in het Midden Oosten geen verdeeldheid met andere blanken mogen tonen.
  Met ’n oorlog tegen Rusland zouden ze zichzelf beschadigen.
  Poetin weet dat óók.
  Vandaar het spel wat nu gespeeld wordt, om en passant de beste posities in te kunnen nemen, en hun eigen voordeel zo veel mogelijk te behalen.

  Like

 3. Joey France // september 5, 2018 om 20:58 //

  @paulzwueste: zonder afbreuk te willen doen aan de rest van uw reactie, maar de Russen zijn wel met 143.000.000.

  Like

 4. Scrutinizer // september 5, 2018 om 21:11 //

  Eigenlijk zouden de Russen moeten aankondigen dat ze de eerste raket zullen uit de lucht proberen te schieten maar als het er meerdere worden, ze het probleem bij de bron zullen aanpakken door de raketafvurende boot te kelderen.

  Liked by 1 persoon

 5. Van alle scenarios hierboven hoop ik op de mijn eigen visie, die ik gisteren al hier plaatste.
  De rust behouden…..terughoudend zijn en de partijen zelf daar laten uitvechten…….alleen de optie open houden dat als Israël in gevaar komt door Iran….dit land helpen zich te verdedigen. Israël mag nooit indirect de dupe worden.

  Like

 6. Laat de oorlog maar beginnen.. heb een krat bier en chips . Heb speciaal een neutronen tv gekocht.. voor deze gelegenheid.

  Like

 7. Von Puffelen // september 6, 2018 om 13:25 //

  “To quote Field Marshal Montgomery “Rule 1, on page 1 of the book of war, is: ‘Do not march on Moscow’. Various people have tried it, Napoleon and Hitler, and it is no good. That is the first rule.”
  https://russia-insider.com/en/history/nato-would-probably-lose-war-against-russia/ri1596

  Liked by 1 persoon

 8. misschien iemand , die ooit gezien heeft hoe een oude sukhoi, de USA gevechtschepen helemaal, buiten werking zette, met de nieuwe russisch / chinese electronica, waarna honderden USA matrozen etc, op staande voet ontslag namen omdat ze “”SITTING DUCKS ” WAREN ,meer mag ik van Oom vladimir hier niet over zeggen , whahahahaha groeten aan Paul !! de amerikan zullen weer van verbazing omvallen, maar nu hartstikke dood , WHO IS THE BOSS ??

  Like

 9. Von Puffelen // september 6, 2018 om 22:12 //

  @Vlad, die ken ik, tech komt volgens mij uit iran.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s