Nieuw

Nieuwe studie: Vrouwen steeds meer aangetrokken tot rechtse populistische partijen

Pixabay

Er wordt niet zelden beweerd dat zogeheten rechtse populistische partijen alleen boze blanke mannen aantrekken. Maar een nieuw Duits onderzoek toont aan dat dit niet langer het geval is – bovendien zijn vrouwen vaak radicaler dan mannen in hun opvattingen.

Het onderzoek is uitgevoerd door de Friedrich Ebert Foundation, FES, die banden heeft met de Duitse sociaal-democraten. In deze studie heeft men nader gekeken naar degenen die stemmen voor de zogenaamde rechts populistische partijen in Duitsland, Frankrijk, Griekenland, Polen, Hongarije en Zweden. De conclusie is dat ook vrouwen daar nu in in toenemende mate voor stemmen.

In Duitsland stemde 17 procent van de vrouwen in het oosten van het land (tegen 8 procent in het westen) bij de verkiezingen van 2017 op Alternatief für Deutschland.

In Polen stemden bij de verkiezingen van 2015 meer vrouwen dan mannen op de regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid, PiS.

Focus op welzijn

Wat trekt de vrouwen dan aan naar deze partijen? Volgens Elisa Gutsche, die aan het werk rond de studie deelnam, handelt het zich om beloften van verbeterd welzijn, onder andere van verhoogde kinderbelasting en met betrekking tot het versterken van de rol van de familie.

In Duitsland pleitte de AfD voor een “welkomstcultuur voor kinderen”, in tegenstelling tot de welkomstcultuur voor migranten die door het establishment wordt gedreven. In Polen heeft PiS hogere kinderbijslag geïntroduceerd voor mensen met twee of meer kinderen.

Vrouwen radicaler

Wat partijen als deze gemeen hebben, is dat er maar heel weinig vrouwen onder zijn politici aanwezig zijn, met uiteraard uitzonderingen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de vrouwen die zich tot deze partijen wenden vaak nog radicalere opvattingen hebben dan mannen – iets wat Elisa Gutsche verraste.

Dit verklaart ze met de bewering dat vrouwen in patriarchale samenlevingen slecht betaalde banen hebben en laag op sociale ladder zitten waar ze concurreren met migranten.

Bron:

https://www.dw.com/en/women-increasingly-drawn-to-right-wing-populist-parties-study-shows/a-45284465

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.050 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7219 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Nieuwe studie: Vrouwen steeds meer aangetrokken tot rechtse populistische partijen

 1. Zo meteen willen ze ook weer leren koken, en strijken (al hoeft dat van mij niet), schoonmaken, kinderen maken, en gewoon lief zijn voor hun blanke man.

  Vrouwen zijn kennelijk ook nazi’s.

  Like

 2. Ze hebben niet voor niks kleinere voeten

  Like

 3. polderboy // september 5, 2018 om 07:52 //

  Die Esila begrijpt er weer geen zak van.

  Steeds meer vrouwen zien ook wel in dat hun kansen op de sociale ladder helemaal niks zijn, als die multiculti EU kalifatenbouwers in Berlijn en Brussel hun zin krijgen.

  Mannen daaraan tegen, zoals ik, stemmen tegenwoordig steeds meer op DENK.
  Logisch, in het vooruitzicht dat het dadelijk weer zoals vanouds een mooi beukpartij gaat worden, en dat een zootje van die vijanden uit het kalifaat naar binnen slepen daartoe de weg is, zo een kans laat je als kerel niet lopen.

  Like

 4. Vrouwen zijn het grootste slachtoffer van de islamisering, ze moeten aan zichzelf en hun dochters denken.

  Liked by 1 persoon

 5. Scrutinizer // september 5, 2018 om 11:08 //

  @Skeeter.
  Ik brak 3 minuten lang mijn hoofd over uw opmerking maar ik begrijp nog steeds niet wat u ermee bedoelde…
  Maar zelfs als louter fysieke observatie, is maar de vraag of het wel klopt. Althans verhoudingsgewijs, aangezien vrouwen ook kleiner van gestalte zijn.
  Hoe zit het als je hen vergelijkt met mannen van dezelfde lengte? Vrouwen va 1m60 versus mannen van 1m60; vrouwen van 1m70, versus mannen van 1m70 etc?

  Like

 6. Weten en niet vergeten ! http://capoditutticapi008.blogspot.com/

  Like

 7. Scrutinizer // september 5, 2018 om 11:23 //

  @Aad
  Ook liefhebbende vaders behoren aan hun dochters te denken.
  Bij ons thuis ben ik degene die zich het meeste zorgen maakt.
  Al heeft dat er wellicht mee te maken dat mijn vrouw nog steeds onvoldoende doordrongen is van de ernst van de zaak. Ik mag hopen dat als we als inschatting van de toekomst eenmaal op dezelfde lijn zitten, ze net zo bezorgd is om ons dochtertje als ik.
  Kortom, dat zij zich minder zorgen maakt om ons dochtertje heeft niet zozeer te maken met minder sterke gevoelens richting het kind maar met nog niet ten volle ontwaakt zijn m.b.t. hoe de toestand dreigt te evolueren.
  En dat is mogelijk wel een groot verschil tussen de geslachten: ik denk dat mannen meer bezig zijn met de “grote” buitenwereld (samenleving en politiek), terwijl vrouwen meer bezig zijn met de kleine buitenwereld (opa, oma, vriendinnen, collega’s) en zolang je niet in pakweg Borgerhout of de Schilderswijk woont, en zelf nog noot slachtoffer gewend bent, kan je dan naiefweg de werkelijkheid niet zien en niet begrijpen dat de ellende zich als een olievlek zal uitbreiden tot ze “het Zuid” of “Benoordenhout” bereikt.
  Maar ik denk dat eenmaal vrouwen (met vertraging) wel de ernst van de zaak begrijpen, ze even overtuigde opvattingen en stemgedrag zullen vertonen als mannen. Door een verschil in focus duurt het alleen wat langer eer ze ervan doordrongen zijn. Maar eenmaal dat punt bereikt, zouden ze inderdaad wel eens nog radicaler kunnen worden omdat hun moederinstinct veelal nog intenser behept is met het willen beschermen van de kroost dan de gemiddelde man zijn vaderinstinct.
  Dus inderdaad, na een wat trage start, zouden vrouwen zich uiteindelijk wel eens tot de meest radicale anti-immigratie fanaten kunnen ontpoppen.
  Overigens kan het daarbij helpen als zich dat niet steeds in de hoek van (zg.) rechts situeert. In dat verband is het een erg interessante ontwikkeling dat Sahra Wagenknecht van Die Linke een nieuwe beweging uit de grond heeft gestampt die zowel extreem links als anti-immigratie is.
  http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2018/08/31/eigen-arbeiders-eerst-over-de-nieuwste-flirt-tussen-deel-van-links-en-rechts

  Like

 8. Aan alles wat hedentendage in de ‘linkse hoek’ zit is wel wat meer fout dan alleen het ‘multiculti en islam geknuffel’.
  Blijkbaar komen vrouwen daar nu dus ook achter.

  Like

 9. Vrouwen begrijpen dat door deze islaminvasie,hun kinderen en kleinkinderen een steeds gevaarlijker leven tegemoet gaan.
  Ik zeg dit al jaren,maar mijn man,zoon en schoonzoon dachten daar lang anders over.
  Dochter en schoondochter zagen het wel aankomen.
  Maar doordat de grote massa blind is en gehersenspoeld,zitten we nu in een heel lastige situatie.
  Met dank aan alle linkse stemmers.

  Like

 10. Scrutinezer.
  Ik heb van horen zeggen dat mannen met grote voeten ook hele grote penissen zouden hebben.
  Zelf heb ik maat 31 maar ik trek altijd maat 45 schoenen aan.

  Like

 11. Scrutinizer // september 5, 2018 om 18:20 //

  @Paul
  Oh, nu snap ik hem.
  En “ze” (in Skeeter’s zin) sloeg niet op vrouwen maar op de immigranten.
  Dat was me niet duidelijk.
  Ik dacht dat Skeeter misschien een oude Chinees was, begaan met kleine vrouwenvoetjes of zo 😉

  Like

 12. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s