Nieuw

Iraakse asielzoekers planden een aanslag op ‘ongelovigen’ met op afstand bestuurbare auto’s

Een eigenaar van een frituurbedrijf en een andere man planden een ISIS-autobomaanslag op ‘ongelovigen’ met voertuigen zonder bestuurder en apparaten die ze hadden gebouwd en getest in een flat boven de afhaaltoko, zo kreeg een rechtbank te horen.

Andy Samy Star, 31, en Farhad Salah, 23, beiden Iraakse asielzoekers, worden beschuldigd van het bouwen en testen van bommen in de winkel in Chesterfield, Derbyshire, en een buurthuis in Sheffield.

Salah woonde in het buurthuis en Star is de eigenaar van de Mermaid Fish Bar. Beide gebouwen werden op 19 december door gewapende politie binnengevallen, te midden van de angst voor een kerstaanval.

De politie ontdekte buskruit, verschillende gedeeltelijk geconstrueerde explosieven, een aantal werkende apparaten, verschillende explosieve materialen, vier soorten geïmproviseerde lonten, drie luchtgeweren, drie Samoerai-zwaarden, een fles zuur en elektronische apparaten waarop Salah en Star hun plannen hadden besproken.

De zoektocht moest drie keer worden onderbroken zodat de explosieven opruimdienst items met gecontroleerde explosies kon vernietigen.

In een Facebook-bericht op 11 december zei Salah: “Mijn enige doel is om een ​​manier te vinden om martelaarschapoperaties uit te voeren met auto’s zonder bestuurder.

Anne Whyte, QC, de aanklager, vertelde het hof van Sheffield dat het paar had besloten dat explosieven zouden kunnen worden gemaakt en gebruikt “op een manier hier in het Verenigd Koninkrijk die hun eigen leven bij voorkeur spaarde, maar anderen schaadde die ze als ongelovigen beschouwden”. Salah en Star ondersteunden Isis en waren “gezamenlijk voorbereid om terreuracties namens die organisatie te plegen”.

Het paar wordt beschuldigd van onderzoek naar explosieve stoffen, het verkrijgen van chemicaliën en het produceren en testen van explosieven, met het oog op het plegen van aanslagen in het VK. Beide mannen ontkennen het voorbereiden van terroristische daden.

The Times >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9563 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Iraakse asielzoekers planden een aanslag op ‘ongelovigen’ met op afstand bestuurbare auto’s

 1. Jullie kijken teveel tekenfilms….!!

  Like

 2. Ik kijk helemaal nooit films.

  Hoezo ?

  Like

 3. paulzwueste // september 6, 2018 om 18:08 //

  Ongelovigen leren geloven….?
  Onmogelijk.
  Èn dat met op afstand bestuurbare auto’s….?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s