Nieuw

Zweedse regering gaat 10 miljoen euro investeren  – in museum over de Holocaust

Foto: Perimeter van prikkeldraad dichtbij bij de ingang van het Duitse concentratiekamp Auschwitz in Polen. Let op de elektrische isolatoren op de betonnen afrasteringspalen. Het prikkeldraad was geëlektrificeerd met dodelijke voltages, om eventuele uitbrekers te doden. Bovendien is de bovenkant van het hek bewust ontworpen om naar binnen toe te hellen, waardoor het moeilijker wordt om er overheen te klimmen, zelfs zonder dat er elektrische stroom doorheen loopt. Het uitzicht is van buitenaf genomen, kijkend in het kamp. In aanvulling op de twee geëlektrificeerde hekken is er een derde "dode lijn" hek, zichtbaar op het middendeel. Elke gevangene die over het lage derde hek stapt, zou onmiddellijk zonder waarschuwing worden neergeschoten door kampwachters. Bron: Wikimedia Commons Auteur: Pimke.

Zweden krijgt een eigen museum over de Holocaust. Het project zal volgens Dagens Nyheter ongeveer 10 miljoen euro kosten.

Dit komt nadat Max Safir, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in concentratiekampen had gezeten, deze zomer de sociaaldemocratische premier Stefan Löfven had verteld dat Zweden een eigen Holocaust museum moest hebben, want toen begonnen bepaalde dingen te gebeuren.

De minister-president was toen van mening dat Zweden dat allang had moeten hebben. En volgens Löfven, zo legt hij uit aan DN, is zo’n museum vandaag de dag belangrijker dan ooit.

Nu heeft de rood-groene regering de kwestie “snel onderzocht” en een “belofte” van een museum gegeven, schrijft DN.

Volgens de krant zijn de werkzaamheden al begonnen en moet er in begin 2020 een definitieve beslissing op tafel liggen .

Het museum zal onder andere bestaan uit reeds bestaande documenten en getuigenissen, die zich momenteel in verschillende archieven en andere musea bevinden.

– Een museum moet permanent en stabiel zijn: Ik wil dat alle jongeren in Zweden weten dat het er is, en alle volwassenen, zegt Max Safir tegen DN.

Waar het gebouw zich zal bevinden is nog niet duidelijk, maar volgens de laatste prognose zal het naar verwachting ongeveer 10 miljoen euro gaan kosten.

Max Safir was een van degenen die afgelopen voorjaar samen met Dagens Nyheter van Bonnier AB – een Zweeds particulier mediaconcern van 175 bedrijven die actief zijn in 15 landen en wordt gecontroleerd door de Joodse familie Bonnier – een censuur-hetze bij de internetgigant Google begon wat onder meer ertoe leidde dat een lijst met invloedrijke Joden in Zweden van zijn zoekresultaat verdween. Google verwijderde ook de Zweedse zoekvoorstellen van artikelen waarin getwijfeld werd over de Holocaust.

– Het deed me denken aan de nazi-tijd en het nazisme … Ik was echt teleurgesteld. En boos, zei Max Safir tegen Expressen in verband met de censuur.

Bron:

http://www.friatider.se/regeringen-satsar-100-miljoner-p-museum-om-f-rintelsen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7268 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zweedse regering gaat 10 miljoen euro investeren  – in museum over de Holocaust

 1. Zucht….hele diepe zucht wie hier nog intrapt… ZUCHT…hele diepe ZUCHT..
  Stefan L is een van die soort politici die Martin Armstrong van armstrongeconomics beschrijft.
  Voor de onwetenden..armstrongeconomics….lees het graag zelf even na.

  Een eigen museum over de holocaust, en wat gaat dat nu inhouden??
  De werkelijke waarheid???

  Of.., de propaganda die miljoenen mensen sedert de tweede wereldoorlog op het verkeerde been heeft gezet?

  Lezen we fenixx.org voor duiding of kijken we massaal weg?

  Like

 2. Ikke iets niet begrijpen……kom door te weinig cellen zeker……maar goed…volgens mijn eigen inzicht…..en die is toch wel uniek……is Zweden zelf één grote holocaust geworden…….soort van openlucht gebeuren.

  Like

 3. ieznogoedh // september 5, 2018 om 05:28 //

  Eerst maar even afwachten hoe mislimvriendelijk dit museum wordt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s