Nieuw

Joodse leider veroordeelt politicus die Macron ‘president Rothschild’ noemde

Franse president Emmanuel Macron Bron: Kremlin.ru / Wikimedia Commons.

Een topvertegenwoordiger van het Franse Jodendom veroordeelde krachtig wat hij antisemitische retoriek noemde over een Republikeinse politicus die de leider van de republiek “president Rothschild” noemde.

Francis Kalifat, voorzitter van de CRIF-koepel van Frans-Joodse gemeenschappen, schreef donderdag op Twitter dat hij Fabien Di Filippo, de secretaris-generaal van de Republikeinen, als “weerzinwekkend” beschouwde.

“Na de weerzinwekkende tweet met antisemitische taal uit de jaren dertig van de vorige eeuw van de secretaris-generaal van de republikeinen”, schrijft Kalifat, heeft hij de president van die partij, Laurent Wauquiez, gevraagd om een “krachtige veroordeling” en een “voorbeeldige sanctie” van Di Filippo uit te spreken.

Maar Di Filippo ontkende op Twitter dat hij in zijn tweet over Macron antisemitische verwijzingen had gemaakt, die vroeger voor de Rothschild Bank werkte nadat hij er in 2008 bij was gekomen.

“Natuurlijk was de uitdrukking ‘president Rothschild’ een verwijzing naar de vroegere functies van bankier Emmanuel Macron,” schreef Di Filippo en voegde eraan toe dat Macron ‘los stond van onze realiteit’. Zijn verwijzing naar de Joodse bankiersfamilie had “geen andere connotatie”, voegde hij eraan toe.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9622 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Joodse leider veroordeelt politicus die Macron ‘president Rothschild’ noemde

 1. Emmanuel Macron staat nog steeds “los van de realiteit”. Smerige volksverrader.

  Like

 2. Ze zijn weer eens gekwetst.
  En uiteraard moet er weer een sanctie komen. Een “voorbeeldige” bovendien. Zodat iedereen leert zijn mond te houden.

  Like

 3. Ok,nu komt de ,,Onbekende Aap uit de mouw,,de relatie MET de GROOTSTE Maffia club op deze wereld de Rotchilds Bankiers Familie die alles uitdenkt en de belanrijke Puppets on a string,in de wereld beheerst en de koersen uitzet zoals de invasie van kannibalen en oorlogzuchtige types uit alle landen en waar ook Brussel toe behoord en alle ja knikkers betalen met een Zeer Goede beloning waaronde Merkel,Juncker,Rutte,Timmermans en de rest van dit gespuis en ruimen iedereen op die hun niet bevalt ,The Kennydie’s,Martin Luther King,enzv en onze Pim Fortuyn en alleen maar om dat zij niet de koers volgde die de Rotchilds wilde zien.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s