Nieuw

De bevrijding van Idlib is begonnen – Poetin negeert Trump en de Deep State

Idlib, foto alleen ter illustratie (via Russian Embassy)

Het zal er al een tijd aan te komen. De posities waren de afgelopen weken, dagen betrokken. Idlib is de laatst overgebleven jihadenclave waar al het koppensnellende tuig zich verzameld heeft.

We kunnen weer false flags verwachten van The White Helmets, de propaganda afdeling van Al-Qaeda die gefinancierd wordt door het Westen, waaronder ook Nederland. Nikki Haley, ambassadeur van de VS bij de VN, voorspelt het alvast, en zij kan het tenslotte weten.

Trump is regelmatig ook maar een trekpop van de Deep State en wil kennelijk ISIS, Al-Qaeda en de rest van de alfabetsoep van islamitisch extremisme de controle over Idlib laten behouden. De kans is klein dat zijn opdrachtgevers hun zin gaan krijgen.

Ook de Nederlandse propagandatak van Al-Qaeda, de NOS, heeft zich de afgelopen weken niet onbetuigd gelaten en elke dag een stukje gepubliceerd met de strekking dat Idlib zielig is, dat de koppensnellers vrijheidstrijders zijn, de jihadisten de enige democraten, en noemde de christenmoordenaars steevast heel romantisch rebellen en liet dat dan vergezeld gaan van zoveel mogelijk foto’s van zielige kindertjes. Ik zal hun tweets niet plaatsen, niet alleen omdat ze walgelijk zijn, maar omdat ik er al veel andere plaats, en genoeg is genoeg.

Idlib

De oorlog in Syrië zou op het punt kunnen staan zijn laatste fase in te gaan, nu Syrië en zijn bondgenoot Rusland zich opmaken voor een regelrechte aanval op de door de jihadisten gecontroleerde provincie Idlib.

Na Idlib rest er natuurlijk nog het gebied dat de Koerden onder controle hebben (paars), en dat zullen de Amerikanen Israëli’s beslist niet op willen geven, want de Iraanse ‘crescent’ tot aan de Middellandse Zee is hun grootste angst. Nou hebben de Amerikanen een geschiedenis om Koerden voor hun karretje te spannen en ze vervolgens als dank onder de bus te smijten, dus we zullen zien.

Idlib is het laatste grote bolwerk van de rebellen- en jihadistische groeperingen die de afgelopen zeven jaar hebben geprobeerd Assad omver te werpen.

Volgens de VN wonen er in Idlib zo’n 2,9 miljoen mensen, waaronder 1 miljoen kinderen. Meer dan de helft van de burgers in Idlib is afkomstig uit andere delen van Syrië die voorheen in handen waren van de rebellen en vanwaar zij zijn gevlucht of geëvacueerd.

De provincie grenst ook aan Turkije, in het noorden, en loopt langs belangrijke snelwegen die ten zuiden van Aleppo naar Hama en de hoofdstad, Damascus, en ten westen van de mediterrane kuststad Latakia, waar je trouwens heerlijk op vakantie kunt gaan.

Als Idlib door de regering zou worden ingenomen, zouden de rebellen met een paar stukken grondgebied verspreid over het land achterblijven en hun definitieve nederlaag een feit zijn.

Wie controleert Idlib?
De provincie wordt niet bestuurd door één enkele groep, maar door een aantal rivaliserende facties die naar schatting 30.000 strijders omvatten.

De dominante kracht is Hayat Tahrir al-Sham (HTS), een jihadistische alliantie die verbonden is met Al Qa’ida.

HTS controleert belangrijke locaties in heel Idlib, waaronder de provinciale hoofdstad en de grensovergang Bab al-Hawa met Turkije. Het is aangewezen als een terroristische organisatie door de VN, die schat dat het 10.000 strijders in Idlib heeft, waaronder veel buitenlanders.

Het door Turkije gesteunde Nationale Bevrijdingsfront (NWK) is de op één na machtigste alliantie. Het werd dit jaar gevormd door rebellengroeperingen die HTS wilden tegengaan. Het gaat onder meer om de grote islamitische hardlinegroepen Ahrar al-Sham en de Nour al-Din al-Zinki Brigades, maar ook om andere groepen die vechten onder de vlag van het Vrije Syrische Leger.

Waarom bereidt de Syrische regering zich nu voor op een aanval?
Het conflict is sterk in het voordeel van president Assad gedraaid. Luchtaanvallen door Syrië’s bondgenoot Rusland, en steun van duizenden strijders gesteund door Syrië’s andere belangrijkste bondgenoot, Iran, hebben geholpen de jihadisten van elders te verdrijven.

Op 30 augustus verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Walid Muallem dat de prioriteit van de regering nu de “bevrijding” van Idlib was. Hij zei het burgerlijke slachtoffers wilde vermijden en grondgebied door ,,verzoeningsovereenkomsten” wilde herwinnen, maar dat het vastbesloten was om HTS te verslaan ongeacht de opofferingen die daarvoor nodig zijn.

Rusland verklaarde ook dat de Syrische regering het volste recht heeft om “de terroristische dreiging op zijn grondgebied te liquideren”.

Turkije, dat troepen in Idlib heeft die toezicht houden op een eerdere overeenkomst die gericht was op het verminderen van de gevechten in Idlib, heeft naar verluidt met Rusland onderhandeld in een poging om een regelrechte aanval te voorkomen.

Turkije, waar al meer dan drie miljoen Syrische vluchtelingen wonen, vreest dat een groot offensief een nieuwe golf in de richting van zijn grens zou kunnen veroorzaken.

De soennieten van de VN:
Een hoge humanitaire functionaris van de VN heeft gewaarschuwd dat een aanval op Idlib “de capaciteit zal overspoelen en een humanitaire noodsituatie kan veroorzaken op een schaal die nog niet eerder gezien is in deze crisis”.

De VN zegt dat maar liefst 800.000 mensen ontheemd zouden kunnen raken en dat het toch al grote aantal mensen dat hulp nodig heeft dramatisch zou kunnen toenemen.

Het is niet duidelijk waar deze ontheemden naar toe kunnen gaan omdat Turkije zijn grens heeft gesloten.

Aanpalende gebieden die onder controle staan van door Turkije gesteunde rebellen rond Afrin en Jarablus worden al overspoeld door ontheemden. En veel aanhangers van de oppositie vrezen gevangenisstraf als ze het regeringsgebied binnenkomen.

Het gejank in de Westerse media is inmiddels begonnen:

De speciale gezant van de VN voor Syrië, Staffan de Mistura, heeft Rusland, Iran en Turkije opgeroepen niet overhaast de strijd in te gaan.

Hij heeft twee opties voorgesteld: tijd vrijmaken voor verdere besprekingen over een politieke oplossing; of “een geloofwaardige humanitaire corridor toestaan en faciliteren die de burgerbevolking in staat stelt tijdelijk te evacueren naar een veiliger gebied”, hoogstwaarschijnlijk een corridor die onder overheidstoezicht staat.

Fuck off:

Turkije wil dat Syrië en Rusland de operatie uitstellen, en de leiders van de drie landen zullen vrijdag in Iran bijeenkomen om de situatie te bespreken.

De VS, die de rebellie tegen de heer Assad steunden, hebben gezegd dat de “wreedheden uit het verleden” van de Syrische regering erop wezen dat het niet te vertrouwen was om burgers te beschermen en hebben Rusland opgeroepen in te grijpen.

Up yours:

Er valt niks te onderhandelen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9622 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

16 Comments on De bevrijding van Idlib is begonnen – Poetin negeert Trump en de Deep State

 1. aanvallen en volledig uitmoorden die moordenaars

  Like

 2. Video van een paar dagen geleden;

  Like

 3. “die schat dat het 10.000 strijders in Idlib heeft, waaronder veel buitenlanders.”

  Fijn door allah laten sorteren, tot de laatste toe.

  Like

 4. Like

 5. Go go go for it Putin, GO!!

  Like

 6. Ik denk dat ze ‘boven’ nu wel onderhand door de voorraad maagden heen zijn??

  Like

 7. De buren doen ook mee:

  Like

 8. Like

 9. Met realistische zelfverdediging tegen de kracht: kan Rusland een Amerikaanse aanval op Syrië afslaan?

  Een aanval tegen Syrië heeft het Pentagon tot in het kleinste detail voorbereid, men wacht alleen op het beveel. Ondertussen heeft de Russische marine een manoeuvre gelanceerd in de Middellandse Zee – alleen in het gebied waar de Amerikaanse marine het best op Syrië kon schieten. Laten we eens kijken of de Russische troepen ditmaal een raketaanval op het land kunnen voorkomen.

  Elke dag is er steeds meer bewijs dat Washington en zijn bondgenoten in Syrië opnieuw een provocatie plannen om een ​​raketaanval tegen de krachten en de faciliteiten van de Syrische regering te rechtvaardigen. Het Pentagon heeft de doelen die moeten worden bestookt al genoteerd na het vermeende gebruik van gifgas door Syrische troepen.

  De recente Amerikaanse aanvallen op Syrië hebben aangetoond dat de Amerikanen en hun lokale bondgenoten vastbesloten zijn om met alle onbeschaamdheid te handelen. Verklaringen alleen zijn niet genoeg om ze tegen te houden, zelfs als ze worden onderbouwd met geldig bewijsmateriaal.

  De Syrische regeringstroepen zijn momenteel bezig met een aanval op de grootste “slangenkuil” in Syrië: de provincie Idlib, waar de doodseskaders zich hebben verzameld. Het is duidelijk dat dit offensief de plannen van de terroristen dwarsboomt, en daarom moeten ze absoluut worden gedwarsboomd.

  Het is van vitaal belang voor hen om een ​​sensationeel incident te organiseren, de Syrische regeringstroepen de schuld te geven van het gebruik van C-wapens en vervolgens een raketaanval uit te voeren. Net zoals het gebeurde in april van dit en vorig jaar nadat Washington’s bondgenoten vermeende gifgas operaties in de Syrische steden Chan Schaichun en Duma hadden gemeld.

  Het is waar dat president Trump zijn laatste woord in deze kwestie nog niet heeft gesproken. Maar met een plotselinge “go” uit het Witte Huis, kan de Amerikaanse marine snel handelen in de Middellandse Zee.

  Hun gevechtsgroep voor de kust van Syrië is inderdaad aanzienlijk: het vliegdekschip “Harry Truman” is onlangs teruggekeerd met zijn escortsecadron in het Middellandse Zeegebied. 90 vliegtuigen en helikopters zijn gestationneerd op de drijvende luchtbasis, meer dan een dozijn schepen inclusief krachtige kruisers en destroyers vormen de begeleidingsgroep.

  Maar sinds zaterdag 1 september de Russische marine en de Russische luchtmachthouden gezamenlijk een manoeuvre in de Middellandse Zee, terwijl de Syrische regeringstroepen zich voorbereiden op de bestorming van het bovengenoemde terroristische bolwerk in het grondgebied van hun land.

  De opperbevelhebber van de Russische zeemacht, Vladimir Korolev, verklaarde dat bij de oefening 26 schepen en onderzeeërs betrokken waren, evenals “34 vliegtuigen”, zoals hij het formuleerde. De raket kruiser “Marshal Ustinov” leidde de oefening aan, die is samengesteld uit schepen van het noorden, de Baltische en de Zwarte Zee Vloot en flotttieljes van de Kaspische eenheden.
  De Russische luchtmacht neemt deel aan de oefening met de strategische supersonische bommenwerper Tu-160 (gewapend met kruisraketten), met de superiore jachtvliegtuigen Su-33 en Su-30SM, evenals maritieme patrouillevliegtuigen Il-38 en Tu-142MK.

  Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken beweert dat de spanningen rond Syrië niets te maken hebben met de manoeuvre. Natuurlijk ziet de andere kant het anders. Het ziet er naar uit dat Rusland zich voorbereidt op een gevecht tegen de Verenigde Staten, schrijft het tijdschrift “Task and Purpose”.

  Maar: De Russische vloot is geen echte tegenstander voor het Amerikaans vliegtuig-drager verband in de Middellandse Zee, schrijft hetzelfde tijdschrift van Stratfor expert, Omar Lamrani, “Als we eerlijk zijn, de VS heeft de absolute superioriteit in de Middellandse Zee, terwijl de Russische schepen helemaal niet zo belangrijk zijn ”

  “Als de Amerikanen hun kruisraketten afvuren, zoals ze de laatste keer hebben gedaan, moeten de Russen in de perfecte positie zijn om ze te onderscheppen. Maar zelfs dan zullen ze niet in staat zijn om ze allemaal neer te schieten en het risico lopen om betrokken te raken bij een conflict met de VS “, zei de analist.

  De woordvoerder van de US Naval Forces in Europa en Afrika, John Perkins, waarschuwde zelfs: “We verwachten dat de Russische schepen die in de Middellandse Zee actief zijn, en zich in overeenstemming aan het internationaal recht en overeenkomsten, veilig en professioneel zullen gedragen op zee”.

  Russische experts vinden de manoeuvres in de Middellandse Zee als een waarschuwing aan het adres van de VS: “De oefening is belangrijk om te laten zien dat er extra Russische troepen in de oostelijke Middellandse Zee bevinden, zodat niemand op domme ideeën gebracht kan worden, bijvoorbeeld om de regeringstroepen in Syrië te vernietigen door hen te bombarderen met raketten, “zei oud-Doema-plaatsvervanger en expert uit het Midden-Oosten, Semen Bagdasarov.

  Hij is ervan overtuigd dat de Amerikanen Syrië niet zullen bombarderen vanaf de oostelijke Middellandse Zee. “Toch is de situatie moeilijk”, geeft de deskundige toe. “Nog steeds blijft de Perzische Golf over en de US Air Force, die kunnen aanvallen vanuit Qatar. ”

  De voormalige kapitein van de Russische marine, Vasily Dandykin, wijst op de omvang van de Russische manoeuvres voor de Syrische kust:

  “Dit is geen gebruikelijke oefening. Hier trainen de zee en luchtmacht samen met de luchtverdediging en eenheden van elektronische oorlogvoering. Het moet voor de VS en de NAVO duidelijk te zien zijn dat in ieder geval aan boord van onze schepen tientallen raketten van verschillende grootte en klassen bestaan. ”

  Dit aanbod kan de superioriteit van de Amerikaanse marine in de oostelijke Middellandse Zee in twijfel brengen zei de militaire expert: “Rusland is in staat om enorme krachten te concentreren in de regio. De tegenaanvalcapaciteiten tegen de NAVO is er”.

  De Amerikanen hebben Syrië al meerdere keren beschoten. “Meer dan de helft van de raketten hadden hun doel niet bereikt,” herinnert Dandykin. “Natuurlijk, is de effectiviteit van de Russische vloot met de kracht van de Amerikaanse marine niet vergelijkbaar. Maar het hangt af van de tactiek en de effectiviteit van de wapens. De verbinding, die we nu hebben opgezet, heeft alles om aanvallen tegen Syrië te belemmeren.”

  Bron:
  https://de.sputniknews.com/zeitungen/20180904322205272-russland-gegenschlag-usa-syrien/

  Liked by 1 persoon

 10. Even terug naar het aller begin van Syrië toen werd er (rond 2015-2016) hier en elders het idee geuit dat:
  Het punt waar Idlib ligt is de haard van een derde wereldoorlog…….als dit gaat escaleren.
  2e om alles te vermijden…..zoals de derde wereldoorlog……moet het Westen en Amerika zich terug houden en iedereen moet het daar zelf uit zoeken en er niet tussen komen.
  3e het gevaar Iran……Iran moet en mag nooit van deze situatie gebruik maken dat zij straks een stuk controle hebben over het gebied middels Iranese rebellen onder aansturing van Iran…..want dan komt Israël echt in groot gevaar en dat zullen ze niet tolereren.
  4e de olie belangen…..wie is zo verstandig om niet in deze gigantische val te trappen en de olie belangen te laten voor wat ze zijn?
  5e Als satan Soros er ook nog tussen zit om die oliebelangen op te eisen via zijn infiltratie politiek en zijn miljarden en mede met zijn hulp daar de boel ophitst………is de prognose heel slecht.

  Liked by 1 persoon

 11. polderboy // september 4, 2018 om 23:27 //

  Inmiddels wil men toch verder praten.
  De Russen en Assad krijgen een schouderklopje dat ze dat jihad schorem in Idlib hebben verzameld, maar het tuig definitief verwijderen, kan de bevolking schaden.
  https://sputniknews.com/middleeast/201809041067752447-US-Turkey-Syrian-Idlib-Unacceptable/

  Idlib wordt dus gewoon een no go zone zoals je hier in West Europa al zat ervan hebt.

  En islam liefhebster Femke Halsema zegt dat we gewoon door moeten gaan om met dat jihad schorem te leren leven, dus waarom zullen Assad en die Syriërs het dan niet kunnen?

  Liked by 1 persoon

 12. Kijk.

  Dit zijn comments waar we wat aan hebben, die voegen wat toe.

  In verband met dat moderatie-gelul.
  https://fenixx.org/2018/09/04/beste-reageerders-we-gaan-strenger-modereren/

  We zien honderd keer liever inhoudelijke bijdrages dan 5 idioten die tot moord en doodslag oproepen.

  Liked by 1 persoon

 13. ieznogoedh // september 5, 2018 om 05:36 //

  Wat jammer dat Hennis Plassert VN-gezant voor Irak is geworden. In Syrië, en dan vooral in Idlib, had ze zoveel goed werk kunnen verrichten.
  Ze had er vast voor gezorgd dat met een goed gesprek de rebellen hun wapens zouden neerleggen en voortaan als brave burgers zouden gaan leven.

  Liked by 1 persoon

 14. ik vertrouw die ami’s voor geen cent, wat jullie ook aan analyses uitspuugen hier

  Like

 15. De laatste keren dat er een corridor voor de burgers werd gevormd kwamen er jihadi’s met geroofde indentiteit mee ,en burgers bleven gegijzeld achter.
  Die jihadi’s zijn de kern van de volgende groep.
  Daar moet een einde aan gemaakt worden.
  Trouwens het steeds herhalen dat Assad vreselijke dingen gedaan heeft en er daarom opstand is uitgebroken is een farce.
  Degene die daar de boel wilde overnemen (met hulp van het westen) hebben hun broeders van hier erbij gehaald.
  Huilie huili is een mij inmiddels bekende manier van de soennietische immigranten in de wijken en steden om beschermd de boel over te nemen.
  Dat stopt pas als ze in de meerderheid zijn en de boel overgenomen is.
  Dan krijg je een ander geluid dan huilie huilie.

  Amerika moet eruit geen bommen en granaten meer op Syrië.
  De burgers hadden het goed onder de huidige Assad en willen hem niet kwijt.
  Doe de democratie eer aan en go home.

  Like

 16. Dat laatste geld ook voor Nederland en kornuiten inpakken en wegwezen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s