Nieuw

Tsjechische premier: Migratiecrisis is een bedreiging voor de Europese beschaving

De populistische premier van de Tsjechische Republiek Andrej Babiš, in de afgelopen jaren omschreven als “de Tsjechische Trump”, heeft Angela Merkel’s aanpak van de migrantencrisis afgekraakt en het een “bedreiging voor de Europese beschaving” genoemd.

“Als ze meer Islamitische Staats supporters willen in Frankrijk, Nederland of België dan nu het geval is, dan is dat aan hen”, zei hij in een interview met de Tsjechische televisie, waarbij hij zijn aanval richtte op Eurofiele leiders in het Westen.

In zijn commentaar verwees Babiš naar de recente protesten in de Duitse stad Chemnitz, waar dit weekend duizenden mensen de straat op gingen om te protesteren tegen de fatale doodsteek van een Duitse man (die overigens een Cubaan was, Fub) door migranten. Vervolgens waarschuwde hij dat er meer onrust “om de hoek” is.

“We hebben vier jaar verloren aan dwaze discussies over quota… de boodschap die wordt uitgezonden is dat Europa open is en dat we moeten zorgen voor iedereen die illegaal komt”.

Tsjechië heeft het voortouw genomen in de strijd tegen de Europese Unie en heeft zich samen met Hongarije, Polen en Slowakije verzet tegen migrantenquota die vanuit Brussel worden opgelegd. Ze hebben de afgelopen maanden sterke bondgenoten gevonden in Italië, waar vice-premier Matteo Salvini beslissende actie heeft ondernomen om migrantenboten af te wijzen.

Vorige week had Salvini een ontmoeting met de Hongaarse president Orban om Emmanuel Macron te trotseren. Orban verklaarde dat “hij [Macron] leiding geeft aan de Europese troepenmacht die migratie steunt… en aan de andere kant willen wij een einde maken aan illegale migratie”.

Nu Salvini, Orban en Babiš zeer grote publieke interventies doen, verwachten ze dat de druk op Brussel de komende maanden alleen maar zal toenemen.

Bron:

https://www.westmonster.com/czech-pm-migrant-crisis-is-threat-to-european-civilisation/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.175 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10114 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

5 Comments on Tsjechische premier: Migratiecrisis is een bedreiging voor de Europese beschaving

 1. Bravo Tsjechië, Hongarije, Oostenrijk Italië

  Like

 2. De vuist naar Brussel Eu en Merkel, Macron en Sanchez moet groter worden en Europese burgers moeten nu eensgezindheid tonen.
  Het is onze laatste kans dit vernietigende proces te stoppen.

  Like

 3. Straks massa Emigratie naar….Tsjechie, Hongarije, Oostenrijk ,Italie.
  Of dachten de heren dat het die kant niet op kan, dat worden dan superstaten!
  En waar rook is is vuur!

  Like

 4. Vind het zo jammer dat hij Nederland ook kon benoemen in zijn rijtje. Sta helemaal achter Andrej Babis.

  Like

 5. Joey France // september 4, 2018 om 12:55 //

  Waarom zou de Tsjechische premier populistisch zijn en bvb Rutte, Merkel, Macronneke en Co niet?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s