Nieuw

Malcolm X, zwarte nationalist en anti-Joods

Malcolm X

Op 19 mei 1925 werd de zwarte nationalist en de Nation of Islam-leider Malcolm X geboren. Aangezien Malcolm X anti-blank was, wordt hij vaak door het links-liberale establishment op het schild gehesen, maar wat meestal niet naar buiten wordt gebracht over Malcolm X is het feit dat hij ook tegen Joden en multiculturalisme was.

Malcolm X werd geboren als Malcolm Little. Hij was de zoon van de neger Earl Little en zijn vrouw Louise Little, die van gemengde afkomst was (haar vader was blank). De vader van Malcolm Little, Earl Little, was actief in de organisatie Universal Black Improvement Association, die onder leiding stond van Marcus Garvey. In 1931 werd de vader overreden door een tram en stierf, een gebeurtenis waarvan sommigen geloofden dat het Black Legioen (een Ku Klux Klan-gelijkende organisatie) achter lag.

In 1943 verhuisde Malcolm Little naar Harlem in New York. Daar raakte hij, zoals hij zelf heeft erkent, betrokken bij drugshandel, illegale gokspelen, afpersing, beroving en prostitutie. In 1946 werd hij onder meer voor inbraken veroordeeld tot acht tot tien jaar gevangenisstraf. De tijd in de gevangenis werd een keerpunt voor Malcolm Little. Over zijn tijd in de gevangenis schreef hij zelf het volgende in zijn autobiografie:

“Maar het was het beste wat me ooit is overkomen, want het was in de gevangenis dat ik voor het eerst van de leer van Elia Muhammad hoorde. Zijn leer was wat me omdraaide. Het was de eerste keer dat ik de uitspraak van Elia Muhammad hoorde: “De witte man is de duivel”, het klikte meteen.”

In 1952 werd Malcolm Little vrijgelaten uit de gevangenis en bezocht vervolgens Elijah Muhammad, leider van de Nation of Islam-organisatie. Malcolm Little sloot zich toen aan bij de Nation of Islam en werd uiteindelijk een toonaangevende vertegenwoordiger van de organisatie. Hij veranderde ook zijn naam in Malcolm X. Dat Malcolm een X nam als zijn nieuwe achternaam was voor hem een manier om te laten zien dat hij zijn slavennaam verwierp, maar tegelijkertijd een Afrikaanse naam miste.

Nation of Islam is een organisatie voor zwarten in de Verenigde Staten die onder andere leert dat het blanke ras een ras van duivels is. De organisatie gelooft ook dat blanken tijdens een mislukte fokpoging door een zwarte wetenschapper zijn geschapen. Malcolm X heeft ook beweerd dat Beethoven niet blank was, maar eigenlijk zwart.

In tegenstelling tot andere zwarte organisaties in de Verenigde Staten, zoals het NAACP, heeft de Nation of Islam een geschiedenis van een kritische instelling tegen Joden. De Nation of Islam was een van de eerste organisaties die zich realiseerde dat de zwarte burgerrechtenbeweging, Black Civil Rights Movement, was opgericht door Joden om hun eigen doeleinden te dienen en creëerde een rampage met de publicatie van het boek “The Secret Relationships Between Blacks And Jews”. In het boek werd onthuld dat het de Joden waren die achter de trans-Atlantische slavenhandel (slavernij) lagen en niet de blanken.

De joodse leiding over de zwarte burgerrechtenbeweging was tijdens het leven van Malcolm X doel van kritiek. Malcolm X was mening dat Joden oververtegenwoordigd waren in de zwarte burgerrechtenbeweging en dat de Joden deze posities hadden verworven om de aandacht van de Joden af te leiden. Malcolm X schreef in zijn autobiografie:

“Het enige wat ik tegen de Joden had was dat zo velen van hen eigenlijk hypocrieten waren in hun claim vrienden te zijn van de Amerikaanse zwarte man… Tegelijkertijd wist ik dat Joden deze rollen vervulden voor een zeer strategische reden. Hoe meer vooroordelen in Amerika op de neger kunnen worden afgevuurd, hoe minder blanke vooroordelen tegen de Joden.

Maar Malcolm X was niet alleen van mening dat de Joden defensief handelden, maar ook de negers doelbewust exploiteerden: “In elke zwarte getto zijn de Joden eigenaar van de grote bedrijven. Elke avond gaan de eigenaars van deze bedrijven naar huis met het geld van de zwarte gemeenschap, wat bijdraagt aan het arm houden van de getto”. Malcolm X kwam tot de volgende conclusie: “Het interesseert me niet welk beroep een Jood heeft, of het zich handelt om een arts, een koopman, huisvrouw, student of wat dan ook is. In de eerste plaats denkt hij of zij Joods”.

Tussen haakjes kan ook worden vermeld dat de huidige leider van Nation of Islam, Louis Farrakhan, het jodendom heeft beschreven als een “straatgoot-religie” en noemde joodse grondbezitters “bloedzuigers”.

Terwijl Malcolm X blanken beschouwde als een kwaadaardig ras, had hij een zeker respect voor blanke nationalisten en nationaal socialisten zoals George Lincoln Rockwell. In een gesprek met Playboy zei Malcolm X: “Verwoerd is een eervolle blanke. Dat zijn ook Barnett, Eastland en Rockwell. Zij willen de blanke mensen blank behouden, wij willen zwarte mensen zwart behouden”. Malcolm X en de Nation of Islam pleitten ook voor separatisme en wensten dat verschillende staten van de Verenigde Staten aan de Amerikaanse negers zouden worden gegeven, die dan gescheiden van de blanken zouden kunnen leven.

Een vreemde collectie. Nationaal Socialistisch leider George Lincoln Rockwell (midden) op een bijeenkomst van de Nation of Islam.

Toen Malcolm X in 1952 toetrad tot de Nation of Islam, telde de organisatie 500 leden, in 1963 had het 30.000 leden – een stijging die grotendeels werd toegeschreven aan Malcolm X, die naast Elijah Muhammad de meest invloedrijke persoon in de organisatie was. Malcolm X werd steeds beroemder en verscheen veel in de media, waardoor afgunst in de Nation of Islam ontstond. In 1964 brak Malcolm X met de Nation of Islam en richtte in plaats daarvan een eigen soortgelijke organisatie op. Slechts een jaar later werd Malcolm X doodgeschoten door leden van de Nation of Islam en overleed hij op 39-jarige leeftijd.

Martin Luther King en Malcolm X. Martin Luther King bepleitte in tegenstelling tot Malcolm X assimilatie vóór segregatie en had een nauwere samenwerking met de joden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.131 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7761 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

21 Comments on Malcolm X, zwarte nationalist en anti-Joods

 1. Malcom was een seperatist. Een voorstander van Apartheid. Net als Marcus Garvey. Garvey heeft mijn voorkeur, omdat hij voorstander was van repatriation:

  Zie: https://fenixx.org/2017/12/30/negers-van-nederland-luister-naar-jullie-heilige-afrikaanse-profeet-marcus-garvey/

  Zij beseften dat negers en blanken niet samen konden leven. Het verschil is dat Malcolm er blank land in de VS voor wilde stelen en Garvey terug naar Afrika wilde.

  Wat velen niet beseffen, gehersenspoeld als iedereen is, is dat de VS bedoeld was als blank Noordwest-Europees (protestants, wat je daar ook van mag vinden) land, en dat tot 1965, niet zo lang geleden (mijn geboortejaar) ook was. Het is de onophoudelijke Joodse lobby, vanaf 1880 ongeveer (kuch russische progoms), geweest, die het NW-Europese land dat het tot dan was onteigend heeft om het weg te geven aan barbaren.

  https://fenixx.org/2018/08/21/een-kwaadaardig-duo-twee-wetten-die-de-cultuur-van-amerika-vernietigden/

  Liked by 1 persoon

 2. Republikein // september 3, 2018 om 04:47 //

  Wrede mensen, en het morele molecuul

  Zoals we zo-even al aangaven, is er nog nooit iemand in geslaagd om een hypothetisch gepostuleerd slechtheids-gen te isoleren. In de afgelopen jaren zijn er echter wel meer en meer studies verschenen over het zogenaamde ‘morele molecuul’. Om beter te begrijpen wat dat is, of zou kunnen zijn, plaatsen we het in de context van een waargebeurd verhaal. Een tragische anekdote, waar we helaas, in het nieuws, veel te vaak mee geconfronteerd worden.

  Hans Reiser is een computerprogrammeur uit de Verenigde Staten die het ReiserFC bestandssysteem ontwikkelde. Sinds 2008 zit hij in de gevangenis, voor de moord op zijn vrouw. Hij had geen enkel bezwaar om zich schuldig te pleiten, en te openbaren waar hij het lichaam van Nina Reiser had begraven. Het paradoxale in deze casus is het feit dat deze expert in programmeren zeer intelligent is, zodanig zelfs dat hij al op zijn vijftiende aan de universiteit werd toegelaten.

  Na een kort strafrechtelijk proces, en al in de eerste maanden van zijn vonnis, in de San Quantin staatsgevangenis, begon hij zijn eigen verdedigings- en vervroegde vrijlatingsberoep voor te bereiden en op te stellen. In vijf handgeschreven velletjes argumenteerde hij dat zijn hersenen niet functioneerde zoals bij de gemiddelde burger. Hij was op de hoogte van de academische publicaties en bevindingen rondom het oxytocine-hormoon, en gebruikte deze om zichzelf (verminderd) ontoerekeningsvatbaar te verklaren. In zijn optiek, was hij namelijk geboren met een brein dat niet, of in slechts zeer geringe hoeveelheden, het zogeheten ‘morele molecuul’ produceerde. Hij had een ernstig, endogeen gebrek aan empathie.

  Wrede Mensen

  Zoals je waarschijnlijk al verwachtte, werd zijn veroordeling – van levenslange opsluiting – niet kwijtgescholden. Wel werd dit beladen, ingewikkelde thema, over de oorsprong van het kwaad, weer geopend voor verder debat en nader onderzoek. Vandaag de dag schat men de rol van oxytocine, als het hormoon dat ons menselijk maakt in de meest humane betekenis van dat begrip, gelukkig algemeen op waarde. Het is de reden waarom we, normaal gesproken, respectvol zijn jegens anderen, voor elkaar zorgen, en basale betrokkenheid tonen, voor het wel en wee van onze soortgenoten (en hopelijk ooit ook voor álle levende, bewuste wezens met wie wij deze planeet delen).

  Empathie: je-inleven-in-een-ander
  Hoe bescherm je jezelf tegen verborgen wreedheid?

  In ons leven van alledag, krijgen we zelden tot nooit te maken met mensen die zo extreem wreed zijn als de eerdergenoemde Hans Reiser. Toch zijn we geregeld het slachtoffer van soortgelijke interacties, die uiteindelijk op hetzelfde spectrum liggen – zij het veel minder heftig en ernstig – maar die desondanks wel degelijk een nare, negatieve impact hebben, zoals: valse vriendelijkheid, latente agressie, (emotionele) manipulatie, subtiele zelfzuchtigheid, schadelijk sarcasme, enzovoorts.

  “De wereld is een gevaarlijke plek om te leven; niet eens zozeer vanwege de mensen die kwaad in de zin hebben, maar vooral vanwege alle mensen die daar niets tegen doen, en het gewoon laten gebeuren.”

  -Albert Einstein-

  Dit soort akelig gedrag kan allerlei verschillende oorzaken hebben. Wellicht mist de dader emotionele intelligentie, of groeide hij of zij op in een gezin, of sociale omgeving, waarin gevoelens taboe waren. Of – waarom ook niet – misschien heeft de betreffende lomperik of botterik wel een grof gebrek aan oxytocine. Al deze factoren, en meer, zouden bij kunnen dragen aan de aanwezigheid en expressie van half sluimerende en licht-ontploffende agressiviteit. Wat de onder- en achterliggende verklaring ook moge zijn, het is ontzettend belangrijk om te onthouden dat de term agressie niet slechts beperkt blijft tot fysiek misbruik.

  Emotionele, instrumentele en verbale agressie zijn doorgaans minder zichtbaar, en lijken eerder expliciet bewezen en benoemd dienen te worden dan tastbaar geweld, terwijl we in de praktijk verhoudingsgewijs veel vaker niet-lijfelijke aanvallen te verduren krijgen, en ons daartegen moeten wapenen. En we zullen je precies vertellen hoe je dat het beste kan doen.

  Wrede Mensen
  Hoe je wrede mensen leert herkennen, en vermijden

  Iedereen kan slachtoffer zijn, of worden, van wrede mensen – ongeacht je leeftijd, sociale status, of existentiële bagage en ervaring. En deze gemene of meedogenloze individuen kun je – helaas – overal tegenkomen: of het nu op straat is, op vakantie, op je werk, binnen de eigen familiesfeer, of waar en wanneer dan ook. Wees daarom extra scherp op de volgende identificatie-indicatoren:

  Een persoon wiens hart donker en verduisterd is, zal je ragfijn inpakken met zijn of haar betoverende leugens. Ze zullen zichzelf vermommen onder aanlokkelijk klinkende volzinnen, prachtige beloften, en nobel ogende acties en initiatieven, maar de afpersing is nooit ver weg, en loert als een geduldige tijger in het gras, op de eerste de beste kans om je te bespringen, bij je nekvel, en lurven, te grijpen. Dát is het moment waarop je de pineut bent, geen kant meer op kan, klem zit tussen de kaken van angst, schuld, en mentale mishandeling.
  Er rest je maar een reactie om deze kwaadwillende kunstgrepen een halt toe te roepen: tolereer het niet, van niemand. Of het nu je zus, je partner, je collega, of je baas is, dat doet er niet toe. Mensen die keer op keer je innerlijke kalmte en balans verstoren, klakkeloos aan hun laars lappen, hebben maar één doel: je zelfvertrouwen en eigenwaarde vernietigen, en je onder hun controle brengen.
  Het voelt alsof er geen ontsnappen aan is, alsof zij je totaal in bedwang hebben. Herinner jezelf er daarom aan dat de ‘de machtigste persoon degene is die meester is over zichzelf.‘ Wees actief en kordaat in je weerstand, laat niet langer met je sollen, stap uit hun pathologische spel van dominantie en agressie.

  Zulke onderhuidse machtsstrijd en verborgen agressie zijn zeer taai en sneaky, dus je moet abrupt handelen om niet in hun val te trappen, en verkapte dreigementen vliegensvlug te ontmantelen. Zodra je je ongemakkelijk of ontdaan voelt, dóór of bíj of óver bepaald gedrag, dan is je enige optie om resoluut onderling afstand te nemen, of op slag te creëren.

  https://verkenjegeest.com/wanneer-wrede-mensen-pretenderen-goedaardig/

  Kennis gebruiken van de kennis van anderen, stom he?
  Ik vind het gewoon lekker.

  Like

 3. Ik mis de Five Percenters in het artikel, een afsplitsing van de Nation of Islam, waar vandaag de dag veel vooraanstaande zwarten Amerikanen door zijn beïnvloed en zelfs “onze” Sylvana Simons. Bv Jay Z droeg tijdens een prijsuitreiking het logo om z’n nek maar daar werd door de media nauwelijks of geen aandacht aan gegeven. Het is m.i. belangrijk deze organisatie te noemen omdat de hedendaagse jeugd zwaar beïnvloed wordt door deze organisatie met name door middel van zwarte rappers en -artiesten.

  Liked by 1 persoon

 4. @Dick
  We hebben het genoteerd.

  Like

 5. tim pietersen // september 3, 2018 om 15:56 //

  Like

 6. @Tim Pietersen

  Het hele boek ‘You Gentiles’ staat als PDF in onze bibliotheek …

  Like

 7. trebor2110 // september 3, 2018 om 19:18 //

  n het boek werd onthuld dat het de Joden waren die achter de trans-Atlantische slavenhandel (slavernij) lagen en niet de blanken.

  Dat is toch ook zo , wie waren de eigenaren van de boten ??

  Liked by 1 persoon

 8. Republikein // september 3, 2018 om 19:31 //

  Ik denk Onassis, en nu zitten wij met de gebakken peren.

  Like

 9. @trebor2110 // september 3, 2018 om 19:18 /

  Stuk ligt nog op de plank Trebor.

  Ik heb een beetje chaotische verzameling bronmateriaal, dus moet er eens wat tijd voor uittrekken….

  Like

 10. Volgens mij was het het land van de oorspronkelijke bewoners. Dus hoe bedoel je blank protestants? Oh ja nadat de blanke christenen deze zo goed als uitgeroeid hadden.

  Like

 11. Was de wereld niet voor iedereen?
  Hoor ik toch regelmatig op links.

  Like

 12. Ze moeten niet zeuren. We hebben hun land eerlijk gekocht met spiegeltjes een kraaltjes.

  Liked by 1 persoon

 13. Soms gaven we zelf een paar lekkere warme dekens erbij, gratis!

  Like

 14. Kuch …

  Like

 15. Greengo
  Interessante video, hoewel we dit uiteraard allemaal al weten, misschien niet tot in detail en daarom zijn dit soort video’s altijd interessant.

  Crazy Horse was niet gesteld op de nieuwkomers. Wat ik me dan afvraag, waren er toen ook indianen die Crazy Horse uitmaakten voor racistische fascistische intolerante xenofoob? Waren er ook indianenvrouwen die voor de kust met spandoeken stonden en zongen ..Je Bent Wéééélkom..? Waren er indianen die zeiden dat de nieuwkomers broodnodig waren? Waren er indianen die zeiden dat diversiteit tot een betere samenleving zal leiden? Waren er indianen die inclusiviteit predikten? Waren er indianen die de misdaden van de nieuwkomers bagatelliseerden? Werden de indianen die kritiek hadden haatzaaiers genoemd?

  Het is natuurlijk ook zo dat de indianenstammen onderling ook niet zo lief waren voor elkaar. Wat er gebeurden toen de blanken daar aankwamen zou je kunnen vergelijken met wanneer aarde bezocht wordt door aliens die verder ontwikkeld zijn. Ik ga de genocide op indianen uiteraard niet goed of recht praten want het is krankzinnig maar we kunnen er wel van leren.

  Liked by 1 persoon

 16. Malcolm X, zwarte nationalist en anti-Joods. In ieder mens zit wel iets goed. Zelfs als die mens een neger is.

  Like

 17. Niet alles aan zwart is slecht. Zwarte humor bv.

  Like

 18. Republikein // september 8, 2018 om 03:20 //

  Blacky 33 is de beste, doet huishouden, stofzuigt en doet de boodschappen enz, alleen bier en shag doe ikke, het kost alles tezaam wel een aardige duit.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s