Nieuw

Jeugdvonnis in het Kandel-proces: slechts 8,5 jaar voor wrede moord op de 15-jarige Mia in Duitsland

Abdul D. uit Afghanistan steekt zijn 15-jarige ex-vriendin dood.

Tijdens het proces voor de moord op een 15-jarig meisje in Kandel in Rijnland-Palts is de verdachte veroordeeld tot een zogeheten eenheidsstraf van acht jaar en zes maanden.

Op 27 december 2017 vermoordde de Afghaanse asielzoeker Abdul D. zijn voormalige vriendin Mia V. (15) uit Kandel met verschillende messteken in de lokale supermarkt. De zaak veroorzaakte verontwaardiging in heel Duitsland en leidde tot talrijke protesten.

Het vonnis

Nu werd het vonnis uitgesproken voor de rechtbank. Het regionale gerechtshof van Landau in de Pfalts heeft de Afghaan schuldig bevonden aan moord en mishandeling. Hij kreeg een zogeheten eenheidsstraf van acht jaar en zes maanden, terwijl het openbaar ministerie en de gezamenlijke aanklagers een gevangenisstraf van tien jaar hadden geëist.

De verdediging wilde Abdul D. met zeven jaar en zes maanden gevangenis voor doodslag weg laten komen

Een kwaadwillige moord

De verdachte, vermoedelijk afkomstig uit Afghanistan, had op 27 december 2017 zijn 15-jarige ex-vriendin met een mes in een drogisterij vermoord. Het parket beschuldigde hem van kwaadwilligheid en uit lage motieven gehandeld te hebben.

Daarnaast werd na de moord de discussie over een leeftijdsbepaling van vluchtelingen weer luider. Het proces tegen Abdul D., die ten tijde van het misdrijf naar eigen zeggen minderjarig was en in april 2016 als onbegeleide vluchteling Duitsland was binnengekomen, vond als jeugdrecht achter gesloten deuren plaats. .

Op “Wikipedia” staat bij “eenheidsstraf” dat in het Duitse jeugdstrafrecht het pedagogische aspect op de voorgrond staat.

Dit veronderstelt dat zelfs voor verscheidene onafhankelijke straffen slechts één eenvormige straf moet worden gevormd, aangezien anders het opvoedkundige gewenste effect niet kan worden behouden.

Bij de combinatie van een eenheidsstraf mag de vastgestelde bovengrens van de jeugdstraf (§ 31 (1) JGG) echter niet worden overschreden.

Maar welke opvoedkundige “les” zal de meisjesmoordenaar Abdul D. met zijn culturele en zijn religieuze achtergrond uit deze “straf” trekken? 8,5 jaar in de gevangenis voor het “straffen” van een voormalige vriendin en het herstellen van een pathologisch gevoel voor eer?

Bron:

https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/erziehungs-urteil-im-kandel-prozess-85-jahre-fuer-brutalen-mord-an-15-jaehriger-mia-im-dm-markt-a2623777.html?text=1

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Jeugdvonnis in het Kandel-proces: slechts 8,5 jaar voor wrede moord op de 15-jarige Mia in Duitsland

 1. Om te beginnen gaat er direct twee en ’n half jaar af dus praten we over slechts over VIJF EN ‘N HALF jaar gevangenis!
  Verder is de kans groot dat hij al na twee jaar weer op de blanke samenleving wordt losgelaten.
  Als ik de vader was verbouwde ik mijn kelder tot martelkelder uitgerust met de modernste marteltechnieken en huurde ik ’n paar varkens bij “Rent a Pig” om de losgeraakte lichaamsdelen op te vreten.
  Zo’n kelder is trouwens nooit weg.

  Like

 2. Het zal een schrale troost zijn voor de ouders en familie van het slachtoffer.
  Het schuldgevoel dat ze zullen moeten meedragen tot het eind hunner dagen is echter nog veel zwaarder ,daar kan geen tijd vanaf gedaan worden,wie is hier gestraft geworden?

  Like

 3. ieznogoedh // september 3, 2018 om 18:56 //

  Tsja, dat is al minder dan de Duitser die een ‘brandbom’ tegen de deur van een moskee gooide, waardoor overigens niemand gewond raakte maar als moordaanslag werd betiteld.
  Die Duitser kreeg 9 jaren meen ik, maar die had dan ook het lef om iets tegen de favoriete instroombende te ondernemen.
  Een een verbrande deur (van een moskee!) is natuurlijk veeeeel erger dan de dood van een Duits meisje, dat eigenlijk door haar ouders gewaarschuwd had moeten zijn om zich niet in te laten met mislims.

  Like

 4. ieznogoedh // september 3, 2018 om 18:58 //

  Herstel, die stoute Duitser kreeg geen 9 maar 10 jaren opgelegd.

  Like

 5. Republikein // september 3, 2018 om 19:48 //

  En dat allemaal in een rechtsstaat, wikken en wegen.
  Grenzen dicht bitte.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s