Nieuw

Finnenpartij wil “alleen voor Finse burgers zorgen”

Jussi Halla-aho in Brussel. Bron: Wikimedia. Auteur: Matti Matikainen.

Jussi Halla-aho, de voorzitter van de nationalistische partij en veroordeelde haatspraak-delinquent, zegt: “Juxtapositie is precies wat nodig is” (Wikipedia: Juxtapositie is het naast elkaar plaatsen van zaken om daarmee een effect te bereiken.).

Partijleider Jussi Halla-aho zegt dat zijn Finnenpartij anders is dan alle andere politieke partijen in de Finse politieke arena in die zin dat ze zich alleen wil engageren voor de autochtone Finse burgers van het land.

“We willen een samenleving waarin zoveel mogelijk mensen in staat zijn voor zichzelf te zorgen en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen welzijn, naast de zorg voor degenen die dat niet alleen kunnen. Dit is alleen economisch haalbaar als onze cliëntenbasis tot ons eigen land beperkt is”, zei hij.

Halla-aho schetste de beleidsprincipes van de nationalistische en eurosceptische politieke partij van Finland dit weekend op haar partijcongres in de zuidelijke stad Lahti.

Hij riep op tot “vernieuwing van de prioriteiten”.

“Om de een of andere reden is men in het publieke debat gaan kijken naar de verdeling van mensen in groepen. Deze nevenschikking is precies wat nodig is wanneer een rivaliteit bestaat”, zei hij.

In augustus zei Halla-aho dat zijn partij een einde wilde maken aan wat hij “humanitaire immigratie” noemde. Zijn presentatie op zaterdag in Lahti bevatte geen details over hoe zijn partij van plan was dit te doen.

In 2012 verscherpte het Hooggerechtshof van Finland een vonnis en een geldboete die door een reguliere rechtbank was opgelegd voor blogposts die teruggaan tot 2008, waarin het controversiële parlementslid de islam met pedofilie vergeleek en zei dat Somaliërs voorbestemd zijn om te stelen en van uitkeringen te leven.

Terwijl de lagere rechtbank Halla-aho veroordeelde wegens godsdienstige smaad en de aanklacht wegens aanzetten tot rassenhaat verwierp, oordeelde het Hooggerechtshof dat zijn artikelen een aanzet tot haat tegen een etnische groep vormden. Het hof oordeelde ook dat haatzaaiende uitlatingen niet de bescherming genieten die aan de vrijheid van meningsuiting wordt verleend en verhoogde het vonnis tegen Halla-aho tot een hogere geldboete.

Mensen weten wat goed voor hen is

Hij maakte echter wel zijn gedachten over de relatie van de staat met zijn burgers kenbaar.

“De taak van besluitvormers is het oplossen en voorkomen van problemen die gewone burgers beletten zich op hun eigen leven te concentreren. De Finnenpartij gelooft in onafhankelijke, vrije en denkende burgers, die zelf weten wat goed voor hen is”, legde Halla-aho uit.

Hij zei dat de reactie van de Finnenpartij op het koppige tekort van Finland een campagne van strikte soberheid zou zijn, met openbare uitgaven als eerste op het hakblok. Hij beweerde op het partijcongres dat de economie van Finland simpel in evenwicht zou kunnen worden gebracht als het alleen maar gemakkelijker zou worden voor ondernemers.

Hij stelde voor de bureaucratie te verminderen en de Finse belastingen “volgens het Estland model” te ontwikkelen. Belastingverminderingen voor middeninkomens en op brandstof zouden de vraag naar diensten verhogen, argumenteerde hij.

“Dit soort belastingsbesnoeiingen zijn een investering die die zichzelf terugbetaalt, aangezien meer en meer mensen werkgelegenheid krijgen en geen sociale voorzieningen nodig hebben”, zei Halla-aho.

Hij zei ook dat zijn Finnenpartij milieu- en emissieaangelegenheden serieus neemt, maar niet bereid is om reductiedoelstellingen vast te stellen.

“Als Finland te ambitieuze doelen stelt, zal dat ertoe leiden dat de industrie naar China en India vertrekt”.

Yle’s laatste partijondersteuningsonderzoek van eind juli-begin augustus toonde aan dat 8,7 procent van de respondenten de Finnenpartij steunde.

Bron:

https://yle.fi/uutiset/osasto/news/finns_party_seeks_to_take_care_of_only_finnish_citizens/10382954

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7218 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Finnenpartij wil “alleen voor Finse burgers zorgen”

 1. Ha.

  Ik zit op mijn desktop via mijn foon.

  USB-tethering, zo heet het trucje.

  Ga ik nu weer verder met mijn dagelijkse scheldpartijen op KPN telefonistes.

  Daar moesten we ook maar eens een speciale afdeling in de diepste krochten van de hel voor inrichten, kan mooi naast die afdeling voor telefonistes van providers.

  Dat zijn geen klantenservice afdelingen, maar klanten over het randje jaag afdelingen die ze bevrouwen. Bloed onder je nagels …

  Like

 2. “Juxtapositie is precies wat nodig is”…..wat te denken van Juxtapose in 12……lost ook heel veel op, direct en permanent, zonder wederwoord.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s