Nieuw

Dijsselbloem: “De Grieken moeten hun muil houden”

Jeroen Dijsselbloem. Foto: Flickr / PvdA (CC-BY 2.0)

Het voormalige hoofd van de Eurogroep, Jeroen Dijsselbloem, riep de Grieken op om dankbaar te zijn voor Europese ‘hulp’ en “hun muil te houden”.

Griekenland moet dankbaar zijn voor de hulp van Europa en verder hun muil houden. Dit is de boodschap van voormalig Eurogroep-leider Jeroen Dijsselbloem in een interview dit weekend. Hij is blijkbaar nog niet hersteld van de traumatische ervaringen met voormalig Grieks minister van Financiën Yanis Varoufakis.

Tegelijkertijd, en na drie pijnlijke reddingsoperaties die de schulden verhoogden en miljoenen mensen liet verpauperen, meldt KeepTalkingGreece.com dat Dijsselbloem toevoegde: “Griekenland is duidelijk geen succesverhaal, de eisen aan de Grieken waren te zwaar” en de Griekse “crisis is zo diep dat ze niet als succes kan worden omschreven”.

De landen van de eurozone hadden te veel van de Grieken geëist in ruil voor internationale reddingsoperaties, vertelde de sociaaldemocratische politicus zaterdag op de Nederlandse televisie. “In termen van hervormingen hebben we te veel gevraagd van de Grieken”, vertelde de Dijsselbloem het actuele nieuwsprogramma Nieuwsuur. “Hervormingen zijn moeilijk genoeg in een samenleving met een goed functionerende regering, maar dat was duidelijk niet het geval in Griekenland.

Tegelijkertijd zei hij, met de gebruikelijke Noord-Europese arrogantie, dat Griekenland dankbaar zou moeten zijn voor de hulp die het heeft gekregen en dat het zijn mond moest houden. “Politiek is gewoon een lastig vak. Je moet compromissen sluiten. Griekenland was afhankelijk van hulp van anderen. En om dan z’n grote bek op te zetten tegen de mensen die je helpen… We stelden daar voorwaarden bij. Daar kan je het niet mee eens zijn. Maar je kan geen dikke vinger naar ze opsteken.” zei Dijsselboem.

Wat Dijsselbloem echter vergat te zeggen was dat de EU, de ECB en het IMF met de vermeende “Griekse reddingsoperatie” in feite alleen de banken, verzekeringsmaatschappijen en hedgefondsen hebben gered, waardoor de Grieken nog meer onder druk zijn komen te staan dan het geval zou zijn geweest als de staat failliet was gegaan. Hij was een van de daders van fraude tegen de Europese belastingbetalers, die alleen de financiële sector dienden.

Bron:

https://www.contra-magazin.com/2018/09/dijsselbloem-die-griechen-sollen-die-klappe-halten/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7268 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Dijsselbloem: “De Grieken moeten hun muil houden”

 1. paulzwueste // september 3, 2018 om 16:27 //

  Het is allemaal hetzelfde.
  In hun totaal beveiligde werkomgeving durven ze ’n grote bek open te zetten en zijn ze nergens bang voor.
  Maar er komt ’n moment dat het allemaal voorbij is en dat ze je op straat zo voorbij lopen als je goed op let.
  Dat is het teken dat de tijd is aangebroken om zo’n vent in ’n busje te kieperen en rustig wat vragen te stellen als hij helemaal bloot op ’n keukenstoeltje zit.
  Op ’n achterplaatsje in ’n buurt met dichtgespijkerde huizen, wegens totale renovatie.
  En als de man met het koffertje binnenkomt en dat koffertje open maakt, en hij de scharen, de tangen en de messen ziet zal z’n verontwaardigt geschreeuw over gaan in huilen en jammeren.
  En dan hadden we het nog niet over de gasbrander.

  Liked by 3 people

 2. De Grieken wisten verdomde goed dat er gelogen was over hun financiële status toen ze graag de Euro wilden. Op vakantie in de jaren 80 en 90 kon je niets anders horen hoe prat ze er op gingen geen of weinig belasting te betalen. Dus je kan zeuren wat je wilt maar 80% van de Grieken heeft het aan zichzelf te wijten. En ik vind het erg voor die hardwerkende Griek die er niets aan kan doen. Maar laten we eerlijk zijn. Ik heb er al 45 jaar op zitten en mag er nog 6 omdat er geld nodig is voor Brussel. Heeft iemand medelijden met mij als ik straks na 51 jaar werken misschien weinig over houdt omdat Rutte en consorten mijn pensioen hebben weg gegeven. Iets waar de staat niets mee te maken heeft omdat het door werkgever en werknemer is op gebracht.

  Liked by 2 people

 3. templars2017 // september 3, 2018 om 17:04 //

  De ganse monetaire unie was en is een zandkasteel ,het is een pak gebakken lucht om een positie te krijgen die onmogelijk is ,wat hadden ze gedacht? eventjes de verenigde staten van Europa te gaan maken ,waanzin ,pure waanzin waar enkel de heren beter van worden,niet het Europees collectief.
  Ga dan dit zandkasteel besturen op een marxistische wijze en het kalft af onder je ogen ,Griekenland is zo een afkalving ,Spanje, Portugal en Italië zijn de volgende ,doch vergeet niet dat de oorzaak voor de ondergang van de unie in het noorden ligt, onze banken hebben schulden gemaakt die tot aan hun oogballen reiken ,en de landen waar ze geld ingepompt hebben en nog steeds inpompen kunnen ze niet loslaten zonder zelf hun eigen ondergang te bewerkstelligen ,als het doek valt ,dan kan de man met het koffertje komen…….

  Liked by 1 persoon

 4. Scrutinizer // september 3, 2018 om 17:15 //

  Wie een schuld aangaat, moet die voldoen. Zo simpel is dat. Als jij aan een private partije geld leent en die betaalt niet, span je een rechtzaak tegen hem aan. Wat kan een bank doen die geld leent aan de Griekse overheid? Deze aanklagen bij een rechtbank in handen van de Griekse overheid, alwaar de rechter op de loonlijst staat van de Griekse overheid?
  Wees blij dat er een hogere instantie was die de bedriegers die nooit bij de Euro hadden mogen horen, hen toch deed terugbetalen. Wees blij dat de banken daardoor niet omvielen of had u liever gehad dat onschuldige spaarders hun geld kwijt waren?
  Het is jammer dat de gewone Griek de prijs betaalde voor hun corrupte regering. Maar ware het fairder geweest als de gewone Duitser die prijs had betaald?
  De gewone Griek heeft wel kunnen genieten van pensioen op je 50e en andere aberaties die in een 3e wereldland niet thuishoren. De gewone Duitser niet. Waarom is het unfair dat de gewone Griek die veel voordeel had van het wanbeleid van zijn staat ook de lasten daarvan draagt en waarom zou het fair zijn dat de gewone Duitser die tot zijn 65 moet werken zijn spaargeld verliest omdat men de gewone Griek wil ontzien zodat ie vroeg met pensioen kan blijven gaan?

  GEGEVEN DE OMSTANDIGHEDEN, is m.i. correct gehandeld.
  Daartegenover stata dat ik in wezen wel degelijk tegenstander ben van marktinterventies en dat banken zouden moeten kunnen omvallen voor hun wanbeleid (wie leent er nou aan corrupte landen!). Maar dan moet men wel het totale landschap aanpakken en burgers/rekeninghouders erop wijzen dat banken kunnen failliet gaan en de depositogarantie afschaffen. Hierdoor zullen zij dan hun (onterechte doch door de staat zelf gecreeerde) blinde vertrouwen in banken verliezen en voortaan wél opletten met welke ze in zee gaan. Kunnen ze dat niet zelf allemaal uitpluizen? Nou dan misschien je oor te luisteren leggen bij instanties zoals een consumentenbond of rating agencies (die op zich ook hervormd zouden moeten worden teneinde hun onafhankelikheid te garanderen – wat men kan bekomen door niet de banken zelf te laten kiezen door wie ze gerate worden maar bv. de beurs waar ze genoteerd staan).
  Klanten zullen dan banken mijden die onverantwoorde risico’s nemen. Daardoor kunnen banken ook scoren dor een imago van veiligheid. Nu kan dat niet want klanten menen toch dat banken niet kunnen omvallen (en dat er dus geen noodzaak is om zich in veiligheid te verdiepen), waardoor banken hun voorzichtigheid niet als troef kunnen uitspelen om goedkoper geld aan te trekken en zich dus genoodzaakt zien om aan de andere kant zo veel mogelijk te verdienen, wat ze slechts kunnen door meer risico aan te gaan. De wortel van het probleem, die banken aanzet om almaar meer risico te nemen zit in het uitschakelen avn risicobesef bij de spaarders d.m.v. depositogarantie en overheidstoezicht (dat faalt als puntje bij paaltje komt maar dat wel de illusie van veiligheid wekte).

  Like

 5. Scrutinizer // september 3, 2018 om 17:17 //

  @Fubar
  off topic: ben blij dat deze reactie wel onmiddelijk doorkwam.
  Bij het topic over ochtendmensen is mijn comment “ergens blijven hangen”

  Like

 6. tim pietersen // september 3, 2018 om 18:17 //

  dijsselbloem werkt voor goldman sachs die griekenland genaaid heeft, kwijtschelden die schulden! (aan goldman sachs)

  Liked by 1 persoon

 7. Republikein // september 3, 2018 om 19:55 //

  @Stef
  Vierde op 1/9 mijn 51 ste jubileum , wel niet als loonslaaf, meer hobby, en proost, de revenuen komen wel, geduld.

  Like

 8. De Griekse staatskas is lange tijd een grabbelton geweest voor een bepaalde partij eltie, en hun ‘vrienden”. Uiteindelijk betaald de burger het gelag en het gelach….van deze honden.

  Als de EU niet was bijgesprongen had de bevolking de boel zelf moeten corrigeren, en hadden de ratten moeten vluchten, of hingen ze aan bomen mooi te wezen….door leningen is er geen schoonmaak geweest waar deze het hardste nodig was, is de boel uitverkocht.

  De vraag of de Grieken de EU dankbaar moeten zijn is mijns inziens dan ook relatief, de ene wel; en de anderen niet, voor de meerderheid is het meer afdragen en meer verliezen, en de veroorzakers zitten er gewoon nog, mooi te wezen en zich vol te vreten. Het probleem is dus niet opgelost, het is vooruitgeschoven en in de toekomst verstopt. de gewone burger mag de rest van zijn of haar leven meer en meer afdragen. En dat is als je alles optelt, door berekend of je boerenverstand gebruikt.

  De hele EU is bezig met een pyramide spel en ze draaien steeds dichter op failliet aan, rara met wiens bezit als onderpand als alles op en kapot is…..en dan had je een eigen huis, pensioenopbouw etc…..

  De beste pensioen garantie is een kamerlid aan een ketting in je kelder en eentje in onderdelen in je vriezer. Voor als er weer discussie is over verlagen van pensioenen en het verhogen van de gerechtigde leeftijd.

  Als je zekerheid wil, gebruik de methoden waar je zelf machteloos door word.

  Ohm shanti ohm….

  Liked by 1 persoon

 9. polderboy // september 3, 2018 om 21:51 //

  Momenteel is het Griekse nationaal inkomen in 10 jaar tijd gekrompen van 355 naar 195 miljard. De investeringen liggen op een percentage van 10-12%, veel te laag voor groei, vandaar die krimp.

  Zelfs de harde hervormers bij het IMF klagen over de werkwijze van de technocratische elite in Brussel. Nou, en dan ben je echt een beest, als die keiharde IMF erover klaagt.
  Want enkele jaren geleden schreef de UN, meen ik, al een rapport dat de helft van de Griekse kinderen, pakweg 500.000, onder de armoedegrens opgroeit.

  Maar goed, het doel van de EU technocraten elite was de redding van de uiterst belangrijke banken indertijd.

  Liked by 1 persoon

 10. Ze hebben de schulden overgeheveld van het roofbankierskartel naar de burgers.

  Als een bank riskante leningen aangaat, moet die bank zelf op de blaren zetten (failliet gaan) als de schuldenaar niet af kan betalen.

  De burgers van de EU waren niet degenen die die leningen aangegaan zijn, maar draaien er wel voor op.

  Liked by 1 persoon

 11. Laat hij nu maar zijn mond houden. Hij heeft destijds de politiek verlaten omdat hij het werk in de Kamer niet meer kon opbrengen en zich bezwaard voelde en ook niet over de vuurkracht beschikte om de pvda er weer bovenop te helpen. (Dit laatste is helemaal waar omdat er partijen uit de pvda zijn voortgekomen waar ik de namen niet eens van wil opschrijven en die alleen maar groeiende is omdat er steeds meer van die lieden het land binnenkomen en jongelui van die kinderlijke families stemrecht krijgen.) Dus meneer Dijsselbloem: “mond houden” en lekker genieten van je riante wachtgeldregeling waar u zeker geen bezwaar tegen zult maken.

  Liked by 1 persoon

 12. ZO DIE SCRUTINIZER IS ECHT VAN DE POT GEPLEURD, WHAHAHAHAA
  je moet deze geweldige lulverhalen sturen naar de heren Draghi & Monti ,die destijds even als Goldman Sachs medewerkers even naar Athene vlogen en in opdracht van de USA de griekse papieren vervalsten , VOOR SLECHTS 500 MILJOEN EURO, DUS BESTE DILDO !! de griekse staatsschuld was destijds nog geen 40 % , van NA DE HULP, EN DE TROIKA ADVIEZEN , WHAHAHAHAHA
  soms vraag ik me wel eens af zijn figuren zoals jij gewoon vroeger uit een klimrek geflikkerd ?? op een betontegel in de speeltuin,
  OF WORDEN BETAALDE EU TROLLEN , gewoon met deze boodschap weggestuurd, omdat je laatste nog werkende hersencel ook is gestopt met werken ,
  de griekse hulp ?? welke hulp eikel, de miljarden zijn 1 rondje om de ACROPOLIS GEVLOGEN ! EN RECHTSTREEKS NAAR DE FRANSE NEDERLANDSSE EN DUITSE BANKEN TERUG GEVLOGEN .
  ALEEN MOESTEN de grieken dan wel voor 500 miljoen duitse tanks aanschaffen , zitten figuren zoals jij nou gewoon al pakweg 18 jaar met je pik te spelen ??
  OF HOE ZIT HET ??

  HEEL GRIEKENLAND IS LEEGGESTOLEN, , DE TREINEN , DE TOLWEGEN , de metro’s DE VLIEGVELDEN DE PIRAEUS HAVENS ALLES IS VOOR EEN HABBEKRATS WEGGEGEVEN DOOR DE :::DIJSSELBLOEM “” KANJERS EN DE TROIKA
  DE GRIEKEN , KUNNEN NA DE PENSIOEN VERLAGINGEN VAN SLECHTS 50 % , DANKZIJ DE TROIKA DUS NOOIT MEER MET PENSIOEN
  ZE STAAN UIT VUILNISBAKKEN TE VRETEN EN SLAPEN OP STRAAT OF OP HET STRAND, VUILE KLOOTZAK

  verder doe ik paul zwueste de hartelijke groeten huggie, en als je dat bussie bestelt , bel dan effe neem ik een klauwhamer mee, met de tyraps.
  hoe is het met “” theresa SS medewerkster , ? dood, ?? opgepleurd,,?? of eindelik weggestuurd ??

  gegroet ome bob bobzelf en vladibob whahaha

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s