Nieuw

De dictatuur van de intolerante ochtendmensen helpt dit land de vernieling in

Zo, eens even tijd voor iets anders.

Ik zag gisteren een comment van ‘Scrutinizer’ voorbij vliegen onder het artikel ‘Fiscaal gefinancierd buurtcentrum in ‘kwetsbaar gebied’ gaat werkloze jongeren leren om in de ochtend op te staan’  en dacht; ghehe, dat is herkenbaar:

Discriminatie van de avondmens!

Maar goed, dat is zo in de hele samenleving.
Raar eigenlijk dat er daar nog geen actiegroep over is.
Ik meen dit overigens heel serieus.

En overigens krijg je dat bioritme niet veranderd.
Hoogstens past iemand zich onder druk van economische noodzaak wel aan aan het opgelegde regime van de ochtendmens, maar een verandering vindt niet plaats.
Als dat wel zo was, dan ware ik (en waren ook de lui uit het artikel) na 12 jaar overheidsscholing (of zelfs 15 als je de kleuterschool meerekent) toch echt wel omgeturnd in een ochtendmens. Maar ik kan u garanderen dat dat proces NIET heeft plaatsgevonden.
En sinds ik geen reguliere job in loondienst meer doe, sta ik ook pas om 10u op en blijf wakker tot 2am. Ik slaap dus niet meer doch slechts verschoven in de tijd.
Ik heb het druk en werk hard maar als ik over de vrijheid beschik om zelf mijn tijd in te delen, is er geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om om 22u te gaan slapen en om 6u op te staan. En dat ondanks bovengenoemde 15jaar + universiteit + een aantal jaren werken in een reguliere job.
Kortom: meer dan 25 jaar in een dwangbuis heeft NIET geleid tot een biologische ommeslag.

Ik blijf het wel erg storend vinden dat avondmensen, zelfs als ze meer dan 8u/dag werken worden afgeschilderd als luilakken alleen omdat ze ’s ochtends niet uit hun bed kunnen.
Dat is net zo’n belachlijk vooroordeel alof je pakweg de CEO van Philips lui zou noemen o.b.v. het criterium dat ie de hele dag op een stoel zit en niet met zware lasten sjouwt.
Allez, iedereen met een kantoorbaan is een luilak, zelfs als ie 70u per week werkt of meer.

En:

In elk geval: de meeste jobs kan je niet doen op een moment dat het je best uitkomt.
Nochthans zou dat juist veel beter zijn voor de samenleving.
Ik bedoel: ik kon als private banker niet bv. van 13 tot 22u werken of zo, met 1 uur dinerpause van 18u tot 19u.
Neen, dat moest van 9 tot 18u met 1 u lunchpauze van 12 tot 13u.
Maar als de klanten op werkdagen zelf op die momenten werken, hoevelen willen dan een vrije dag opnemen om hun beleggingen te komen bespreken? (En liefst 2 tot 4 maal per jaar).
Ik denk dat velen graag bv. om 20u waren langsgekomen.
Maar neen: dan was de bank gesloten. Punt.
Erg commercieel vond ik dat niet.
Resultaat: ik als avondmens misnoegd dat ik in een ochtendmensregime gedwongen werd en het merendeel van de klanten misnoegd dat ze niet konden langskomen zonder een (halve) vrije dag op te nemen (m.u.v. gepensioneerden of zelfstandigen of rijken die op hun 40e al rentenierden).

Dat je de meeste jobs niet kunt doen op het moment dat het je uitkomt, komt door de intolerantie van de ochtendmens en de door hen ingestelde ochtenddictatuur. Ze kunnen het niet accepteren dat anderen een ander bioritme hebben, terwijl dat uitgebreid wetenschappellijk aangetoond is.

Ze doen net alsof ze het oneerlijk vinden als iemand anders om 12.00 mag beginnen. ‘Ja maar ik moet om 9.00 beginnen en dat is niet eerlijk’, wat een vals argument is, want ze zouden helemaal niet later willen beginnen, omdat ze dan ook later klaar zijn.

Deze afgedwongen dictatuur door de ochtendlijke verongelijkten is ook de enige echte oorzaak van alle files in dit land. Ze hebben ingesteld dat de overallen allemaal tegelijk om 7.00 moeten beginnen en alle pakkendragers om 9.00, waardoor iedereen tegelijkertijd met zijn vervoermiddel op de weg vaststaat en al het belastingvee samengepakt in het openbaar vervoer staat. De rest van de dag zijn de treinen en de snelwegen leeg. Het is van een in en in trieste inefficientie om deze ‘schaarse’ middelen grotendeels ongebruikt te laten in een zo dichtbevolkt land als Nederland alleen maar om deze intolerante groep die geen afwijking van hun eigen ritme tolereert niet voor het hoofd te stoten.

Dat kost de Nederlandse economie miljarden per jaar, en de enige oplossing waar men altijd mee kan komen is meer asfalt, dat kost ook elk jaar weer miljarden, om de hoeveelheid natuur die geofferd moet worden voor de grillen van de intolerante ochtendmens nog maar niet te noemen. Of de non-oplossing ‘rekeningrijden’, die gaat ook weer miljarden kosten en gaat ook nog eens ten koste van de privacy.

Daarnaast is deze dictatuur van de ochtendmens ook nog eens gevaarlijk. Een steigerbouwer of een programmeur, om maar eens twee willekeurige beroepen te noemen, die de hele week een slaaptekort opgebouwd hebben, kunnen onnoemelijke schade aanrichten.

Deze intolerantie van de ochtendmens kost ook zeker mensenlevens. Ik breng het wel eens als wrang geintje als ik een afspraak moet maken met een onwillige telefoniste die er op staat dat ik in de ochtend kom, en als ze niet weet wat mijn beroep is, dan zeg ik soms dat ik hartchirurg ben die alleen avond- en nachtdiensten draait en dat ik door haar onwil om op een ander tijdstip een afspraak te maken de komende nacht misschien wel een fout maak die mensenlevens kan kosten omdat ik niet goed uitgeslapen ben. En dat dan haar schuld is. Ik heb er nog nooit eentje meegemaaakt die er mee kon zitten. De ochtendmens is meedogenloos in zijn egoisme en is bereid over lijken te gaan.

Bovendien zijn ochtendmensen dom. En domheid is schadelijk voor de economie en de welvaart van een land. Hoe hoger het gemiddelde IQ van een land hoe hoger de welvaart. Het niet ten volle benutten van de potentie van de avondmens, door hem te dwingen te werken op zijn minst productieve uren van de dag, alleen maar om de minder intelligente ochtendmens niet in huilen uit te laten barsten, is niets anders dan het frusteren en onbenut laten van ons grootste economische potentieel.

Avondmensen hebben een hoger IQ dan ochtendmensen

Mensen die later naar bed gaan en ‘s avonds actief zijn, hebben meestal een hoger IQ dan degenen die vroeg opstaan en eerder gaan slapen. Dit bewijst Satoshi Kanazawa, als evoloutionair psycholoog verbonden aan London School of Economics, in een diepgravend onderzoek naar de timing van slaap en de effecten hiervan.

Slimmere mensen werken liever ‘s avonds

Het onderzoek toont aan dat mensen met een lager intelligentie-quotiënt een voorkeur vertonen voor het actief zijn in de ochtend, terwijl zij met een hogere score de werkzaamheden liever later op de dag verrichten. Volgens Kanazawa past deze vaststelling in de ontwikkeling die de mens als soort heeft doorgemaakt. Hij geeft aan dat onze verre voorvaderen voornamelijk overdag actief waren, maar dat in de loop der jaren een verschuiving heeft plaatsgevonden richting de avond. Kanazawa geeft aan dat dit verband houdt met het hogere cognitieve vermogen waarover de moderne mens beschikt. (bron)

“Door de werktijden te spreiden, zouden we economisch veel doelmatiger werken. Bovendien worden de snelwegen en het openbaar vervoer op deze manier efficiënter gebruikt: er is minder piekbelasting in de ochtenduren.”, stelt ook Prof. dr. Kerkhof:

Prof dr. Kerkhof: “De 24-uurs economie maakt het steeds meer mogelijk om verschuivingen aan te brengen in werktijden. Er is ruimte voor flexibiliteit. Er is alleen wel een mentaliteitsverandering nodig. We moeten aanvaarden dat er verschillen tussen mensen bestaan.”

En nou net daar ligt het probleem. Ondanks alle wetenschappelijke studies en alle onderzoeken die het tegendeel uitwijzen, weigert de ochtendmens te erkennen en te aanvaarden dat niet iedereen als hij is. Ik ken geen vooorbeelden van avondmensen die ochtendmensen willen dwingen elke dag op te blijven tot 2 of 3 uur ’s nachts, zodat ze aan het eind van elke week er weer als zombies bijlopen, toch denkt bijna elk ochtendmens dat het hun goed recht is om het omgekeerde te verlangen van avondmensen, omdat zij dat ‘normaal’ vinden. Dat is het niet ! Het is niet normaal ! Het is intolerant, kortzichtig, egoistisch en dictatoriaal ! Het is improductief, het ruineert onze economie en ons landschap !

Naast de piekbelasting van ons nationale transportsysteem waar de eigenwijze ochtendmens voor verantwoordelijk is, geldt hetzelfde voor de energievoorziening. Als elke kantoorkolos op hetzelfde tijdstip zijn gruwelijke tl-verlichting, verwarming of airco aansmiijt, en de belastingslaven doen dat ook weer op het moment dat ze thuiskomen is dat duidelijk afleesbaar in de pieken en dalen van het energieverbruik. Het zijn die piekmomenten, het opstarten van centrales, die de meeste vervuiling veroorzaken. Ook dat is de schuld van de ochtendmens die niet wenst te tolereren dat niet alle schapen in de kudde gelijk lopen.

Ons energienet wordt al bedreigd door de piekbelasting van windmolens en zonnepanelen. De enige oplossing die er tot nu toe is om te voorkomen dat centrales ontploffen en kabels doorbranden is om de capaciteit te vergroten. De zoveelste aanslag op de ‘schaarse’ middelen en natuur en milieu door de onaangepaste onaanpasbaarheid van de ochtendmens.

Ik had nog graag even door willen ranten, maar voel mij genoodzaakt te stoppen, omdat ik mijn stukje niet op kan slaan. Mijn save, en preview-knop zijn in ene weg (en dat is heel eng, want ik hoef maar even mis te klikken op dit priegelschermpje en alles is weg). Dat is omdat ik genoodzaakt ben een tablet te gebruiken, omdat de ochtendmensen van de klantenhatende monopolist KPN mijn vaste internet vernietigd hebben. Elke keer als niet-uitgeslapen derdewereld ‘monteurs’ van de kabelmonopolist (lang leve de vrije markt en het kapitalisme) voor een van mijn nieuwe buren een nieuwe aansluiting moeten maken, husselen ze at random alle aansluitingen door elkaar.

Conclusie:

Ochtendmensen zijn:

 • dom
 • intolerant
 • dictatoriaal
 • levensbedreigend
 • kosten mensenlevens
 • vernietigen natuur en milieu
 • verantwoordelijk voor de files
 • verantwoordelijk voor onnodige luchtvervuiling
 • zijn egoistisch
 • vernietigen onze (energie-infrastructuur en ons transportsysteem)
 • kosten elk jaar tientallen miljarden
 • cumulatief, dus zonder ochtendmensen zouden we geen staatsschuld gehad hebben
 • hebben een negatieve impact op ons BBP
 • helpen onze economie om zeep

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

22 Comments on De dictatuur van de intolerante ochtendmensen helpt dit land de vernieling in

 1. Republikein // september 3, 2018 om 04:42 //

  Is dat cursieve ook van jou?

  Like

 2. De andere helft is de dictator hier, soms blij als ze in de ochtend op tijd oprot.

  Like

 3. Republikein // september 3, 2018 om 05:01 //

  Als je maar niet de knoop van je uniform gebruikt, Bakema!

  Like

 4. Republikein // september 3, 2018 om 05:13 //

  Relativiteitstheorie.

  Like

 5. @Rep

  Ik neem aan dat je doelt op Scrutinizer zijn comment, ik ben geen bankier (ik zou me doodschamen). Dacht dat het duidelijk was.

  Like

 6. Republikein // september 3, 2018 om 05:16 //

  Ja, die bankier was bekend, van de derivatencommissie.

  Like

 7. Republikein // september 3, 2018 om 05:19 //

  Voor veel mensen duurt een maand een week te lang, hoe zou dat toch komen?

  Like

 8. Geen idee, ik negeer tijd, zouden meer mensen moeten doen. Ik merk het wel als het op is, of meer waarschijnlijk: zelfs dat niet.

  Like

 9. De BBC kwam een tijd geleden met een artikel waarin het mogelijk onmenselijk zou kunnen zijn om tieners zo vroeg op te laten staan. En ja, dat noemt men wellicht ‘precious snowflakes’ maar als een voorkeur voor een tijd een biologisch iets is, dan betekent het dus dat deze groep mensen hun belangen zouden moeten gaan behartigen. Iedereen doet het, waarom wij nachtmensen niet?

  (http://www.dailymail.co.uk/wires/pa/article-3310149/Forcing-teenagers-early-cause-mental-public-health-issues.html)

  Sowieso heb ik een hekel aan mij houden aan de tijd. De tijd is niet zozeer een Katholieke / Christelijke uitvinding maar zij hebben het wel voor elkaar gekregen om in iedere stad een klok te hangen [aan de kerktoren] waardoor de Christen iedere minuut en iedere seconde van alle onderlingen hun leven kon beheersen. Deze obsessie met tijd zijn wij nog steeds niet ten boven gekomen: sterker nog, het wordt alleen maar erger. Zelfs onze hele economie is hier op ingericht. Tijd is belangrijker dan natie, belangrijker dan bloed en hierdoor krijg je een zeer gefrustreerde en disfunctionele samenleving. Dit is duidelijk maar waarom doet niemand hier iets aan? Gierigheid en genoegen nemen met een makke bevolking.

  (Aanbevolen leesvoer: John Zerzan’s “Time and its discontents”: http://www.primitivism.com/time.htm)

  Uitstekend artikel, Fubar.

  Liked by 1 persoon

 10. Republikein // september 3, 2018 om 10:56 //

  In mei broddelde me myself and I over de kassiere van Jummbo, die van de Hoge Kalkoenschool.
  De minister heeft het nodig gevonden om het plafond van Universiteiten en Hogescholen te verlagen m.n. studiepunten niet bindend advies voor propedeuse wetenschapper en professor te laten opgaan in de vaart der volkeren, elke Ali moet een bul.

  Liked by 1 persoon

 11. Republikein // september 3, 2018 om 11:29 //

  Boze tongen beweren dat paragnosten bedriegers zijn.
  Er zullen best charlatans tussen zitten maar minder dan in de hoek van beursanalisten.
  Dat het onmogelijke niet altijd direct geschied en wonderen uitgesteld worden heeft met tijd van doen.

  Like

 12. Von Puffelen // september 3, 2018 om 11:41 //

  Verder worden de bioritmes nog 2 keer per jaar door elkaar geschud vanwege het fenomeen zomertijd.

  Like

 13. Republikein // september 3, 2018 om 11:57 //

  Like

 14. Scrutinizer // september 3, 2018 om 13:15 //

  @Fubar
  Een private banker is in wezen ook helemaal geen bankier, doch een vermogensbeheerder of adviseur. Dat kan je zijn bij een broker/beursvennootschap of binnen een bank maar in wezen heeft dat met het bankieren als dusdanig totaal niets te maken. Net zoals een dietiste die adviseert over gezonde voeding teneinde ziekte te voorkomen (wat altijd beter is dan genezen), dat beroep kan uitoefenen binnen een ziekenhuis waar artsen (die nochtans veel meer “gestudeerd” hebben) patienten allerhande schadelijke troep van big pharma voorschrijven, of in een ander soort praktijk maar dat zij geen dubieuze medicijnen voorschrijft, zo is het ook met vermogensbeheerders: die beoefenen een totaal andere tak van sport die met het bankiersvak als dusdanig niets te maken heeft, ook niet als dat binnen de muren van een bankbedrijf gebeurt. Kortom, als dusdanig niks om je over te schamen.

  Overigens heb ik wel een tijd als investment banker aan kredietverstrekking gedaan (m.n. syndicated loans, vaak ter financiering van overnames) maar degene die van een prospect de kredietwaardigheid beoordeelt en de rentetarieven onderhandelt alsook bepaalde risico mitigerende clausules (zoals onderpanden of te respecteren ratios en MAC-clauses) is op zich niet verantwoordelijk voor hoe de bank aan dat geld komt (afkomstig van deposito’s of girale geldschepping door de bank zelf in het systeem van fractional reserve banking). Net zoals de pompbediende van BP niet verantwoordelijk is voor de oorlogen die de Britse regering om olie voert en de bommen die ze gooit op Irak bv., zo is binnen ene bank degene die selecteert welke klant wel een krediet te geven en aan welke voorwaarden niet verantwoordleijk voor het scheppen van geld uit ijle lucht. Niet elke bankier is treasurer of CFO (of cEO) van de bank.

  Net zomin als de bedrijfskok, de receptioniste of de (geoutsourcete) schoonmakers van een bank criminelen zijn, zo is ook niet elke drs, economie dat automatisch. Dus ofschoon die afdeling wel het “echte bankbedrijf” is (i.t.t. private banking), is ook daar niet elke medewerker een crimineel. Vergelijk dat met de pompbediende.
  En de private banker? Die zou je het best kunnen vergelijken met de verkoper uit de shop. Een pompstation is tegenwoordig veelal OOK een soort 24uurs burutwinkeltje geworden maar het verkopen van sandwiches en pakken melk heeft an sich weinig met de oliehandel van doen. Maar het vindt vaak onder hetzelfde dak plaats omdat tankstations besloten zich daar ook op te richten en daarmee wat extra te verdienen.Wel, kennelijk zagen meenden banken ooit dat ze hun dienstverlening moesten uitbreiden tot effectenhandel cq advies daaromtrent en dus richtten ze afdeling op die zich daarop toeleggen. Maar met bankieren heeft dat metier eigenlijk niets te maken. Net zoals een verkoper van voeding (en speelgoed) in een pompstation nou niet echt een olibaron is.

  Like

 15. Het spanfilter moest kennelijk dit artikel hebben.

  Twee stuks er uitgevist, van Scrutinizer en Wanred….

  Like

 16. Je werkt voor een criminele organisatie maar je bent geen crimineel omdat je er niet de baas bent. Mooie redenatie Scrutinizer. Jammer voor jou dat ik er niet in mee ga 😉

  Like

 17. Republikein // september 3, 2018 om 23:01 //

  Het is aan @ anders lees je het niet, en daarom kwam ik altijd en overal te laat want had een hekel aan wachten.

  Like

 18. Ik ben een tijdschommelaar.
  Overspan het wakker blijven en laat opblijven steeds langer dat het op een gegeven vroeg in de avond is dat ik ga slapen. Dan wordt ik ’s ochtends wakker en begint dit vreemde bioritme weer opnieuw. In de tijdspanne van mijn artikeltjes is deze unieke biologische klok terug te vinden.

  Liked by 1 persoon

 19. Jij woont dan ook in een land waar de lichtschakelaar maar twee keer per jaar aan en uit gaat.

  Like

 20. Republikein // september 3, 2018 om 23:50 //

  Ja, daar zit zeker ritme in.

  Like

 21. Scrutinizer // september 4, 2018 om 03:08 //

  @Fubar
  Sorry, maar dit is onzin.
  Stel je bent verkoper in een nachtwinkel en je verkoopt voeding en drank. Dan ben je geen crimineel. Maar stel je verliest die baan en vindt er een gelijkaardige in een tankstation. Maar omdat BP de Engelse overheid oorlogen in het middenoosten laat voeren, ben jij als verkoper van sandwiches en blikjes cola nu plots een crimineel terwijl je dat voorheen niet was in een “onafhankelijke” winkel?
  Nou als je zo redeneert, kan je net zo goed stellen dat eenieder die een Navo-lidstaat niet verlaat en er blijft belastingen betalen (al is het maar btw, wanneer je als zzp-er niks verdient), medeplichtig is aan bommenwerpen op Libie, Syrie, Mali etc.
  Nou. blij dat ik voortaan buiten Navo woon. Schaam je dat je nog niet verhuisd bent.
  (Helaas is Uruguay nog wel een UN lidstaat, maar ja… probeer maar eens een land te vinden dat géén lid is van dat kartel…)

  Like

 22. Syrië schijnt heel mooi te zijn …

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s