Nieuw

Terreurstaten deporteren terroristen naar het Verenigd Koninkrijk zonder dat de autoriteiten daarvan op de hoogte zijn

De regering heeft gezegd geen idee te hebben hoeveel terroristen mogelijk naar het Verenigd Koninkrijk zijn uitgezet.

Immigratieminister Caroline Nokes deed de bekentenis in antwoord op een parlementaire vraag die in januari werd gesteld door het onafhankelijke parlementslid John Woodcock.

De heer Woodcock vroeg het ministerie van Binnenlandse Zaken naar het aantal Britse staatsburgers dat in elk van de afgelopen vijf jaar is uitgezet “op verdenking van terroristische misdrijven” door het land van deportatie.

Na een vertraging van bijna vijf maanden antwoordt mevrouw Nokes: “De regering van het Verenigd Koninkrijk beschikt niet over een volledige reeks gegevens over personen die naar het Verenigd Koninkrijk zijn gedeporteerd, die op deze wijze zijn uitgesplitst, aangezien onderdanen van het Verenigd Koninkrijk bij aankomst niet vanzelfsprekend aan immigratiecontroles zijn onderworpen.

© @rasjogja / Twitter

Bovendien zullen niet alle landen bekendmaken dat zij een persoon naar het Verenigd Koninkrijk deporteren of dat zij betrokken zijn bij een terroristisch probleem.

Het Verenigd Koninkrijk heeft nauwe partnerschappen ontwikkeld met landen die een prioriteit vormen voor gezamenlijke werkzaamheden op het gebied van internationale terrorismebestrijding om het risico van terrorisme voor het Verenigd Koninkrijk te beheersen.

Gegevens over het gebruik van de beschikbare instrumenten en bevoegdheden om de bedreiging voor het Verenigd Koninkrijk van personen die verdacht worden van betrokkenheid bij terrorisme te beheren, met inbegrip van het beheer van hun terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk, zullen binnenkort worden gepubliceerd in het jaarlijkse transparantieverslag van de regering over ontwrichtende en onderzoekende bevoegdheden.

Naar schatting 850 Britten reisden naar Syrië en Irak om zich bij ISIS aan te sluiten. Ongeveer de helft van deze mensen zou naar het Verenigd Koninkrijk zijn teruggekeerd.

Voorzitter van de Inlichtingen- en Veiligheidscommissie van het Lagerhuis Dominic Grieve vertelde The Express: Er is sprake van een vrij hoog niveau van samenwerking tussen landen.

De EU faciliteert dit in hoge mate en er is samenwerking met een groot aantal andere landen, wat ertoe leidt dat zij ons vertellen dat zij een Brits staatsburger hebben gearresteerd en deze terugsturen.

Maar de samenwerking moet zoveel mogelijk worden verbeterd. Er zijn landen, meestal landen met een zeer slechte staat van dienst op het gebied van de mensenrechten, waar de communicatie zeer moeilijk is.

The Daily Mail >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9622 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Terreurstaten deporteren terroristen naar het Verenigd Koninkrijk zonder dat de autoriteiten daarvan op de hoogte zijn

  1. Dat is dus weer je reinste bla bla bla van de elite overheid die van af het begin gegevens en bekendmaken of vrij geven van zulke gegevens in de kiem smoort. Het doel heeft hoogste prioriteit en dat is islamiseren met tussendoor een vreselijke BOEM.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s