Nieuw

“I have a Dream”

Martin Luther King tijdens zijn ”I Have a Dream”-speech.

Op 28 augustus 1963 hield Martin Luther King zijn beroemde toespraak “I have a Dream”. Maar wie heeft deze speech eigenlijk geschreven?

Op 28 augustus 1963 hield de zwarte Burgerrechtenbeweging – Black Civil Rights Movement – een demonstratiemars naar Washington voor werk en vrijheid, die eindigde met een toespraak van Martin Luther King. “I Have a Dream” wordt door sommigen omschreven als een “retorisch meesterwerk” en Martin Luther King wordt vandaag de dag in de massamedia net zo frenetisch geprezen als Nelson Mandela.

De toespraak is echter sindsdien onthuld als een knutselwerk van plagiaat uit verschillende bronnen, met inbegrip van secundaire bronnen. De toespraak is onder andere geplagieerd van een toespraak tijdens een republikeinse bijeenkomst in 1952 van Archibald J. Carey, die ook zwart was. Jr. Carey had op zijn beurt zijn toespraak geplagieerd van het patriottische liedje “My Country, Tis of Thee” geschreven door wijlen baptist Samuel Francis Smith in de 18e eeuw. In de toespraak die Martin Luther King hield, staan bijvoorbeeld de exacte woorden “”from every mountain side”” en “let freedom ring”, die oorspronkelijk afkomstig waren van Samuel Francis Smith (en vervolgens Carey).

De toespraak die Martin Luther King hield was dus een enkele compilatie van teksten van Samuel Francis Smith, Archibald J. Carey, Jr., de bijbel, en zelfs een citaat die als uit Shakespeare wordt beschouwd.

Stanley Levison – het brein achter Martin Luther King.

Bovendien bevond Martin Luther King zich niet alleen achter de geplagieerde toespraak, maar ook de spookschrijver, hoofdadviseur en mentor Stanley Levison van King. Stanley Levison was een joodse communist en een verdachte Sovjet-spion die het brein was achter de belangrijkste successen van Martin Luther King. Het is waarschijnlijk niet onjuist om King te beschouwen als de sokpop van Levison.

Levison was één van de oprichters van de Southern Christian Leadership Conference, SCLC, waarvoor Martin Luther King de frontpersoon zou zijn. Naast uitgebreide fondsenwerving en zijn werk als organisator was Levison King’s literaire agent die redigeerde en uitgevers verschafte van King’s boek “Stride Toward Freedom”. Levison schreef verschillende artikelen en boeken die King vervolgens tot naam maakte, hij behandelde King’s privé economie en was zijn belangrijkste adviseur bij het SCLC. Ondanks dit alles zijn er maar weinig mensen die Stanley Levison kennen.

De rijke New Yorkse advocaat en joodse machtsactivist Levison zou zich in de loop der jaren bezighouden met verschillende Joodse interessegebieden. Hij was was een van de leiders van de Amerikaanse communistische partij, CPUSA, actief in het American Jewish Congress en was een van de absoluut voornaamste acteurs achter het succes van de zwarte burgerrechtenbeweging.

De zwarte burgerrechtenbeweging werd opgericht door bijna uitsluitend Joden. De belangrijkste organisatie was in eerste instantie de door Joel Springarn opgerichte National Association for the Advancement of Colored People, NAACP, die later werd vervangen door een tweede jood, die op zijn beurt werd vervangen door een derde.

Jacob Schiff en Joel Springarn – twee van de Joden die de Black Civil Rights Movement hebben opgericht.

In het bestuur van deze “zwarte” burgerrechtenorganisatie zaten joodse leiders zoals bankier Jacob Schiff, later bekend als de financier van de bolsjewistische revolutie in Rusland, en rabijn Stephen Wise, later bekend als de leider van het World Jewish Congress. Het doel was om zwart met blank te verenigen en de weg te effenen voor een multiculturele samenleving in de Verenigde Staten.

”These ‘Four Horsemen’ of racial agitation have brought tensions, disturbance, strife and violence in their advancement of the Communist doctrine of ‘racial nationalism’”.

Stanley Levison was daarmee dus een erfgenaam van de andere joodse leiders in de zwarte burgerrechtenbeweging. Zijn politieke carrière begon echter binnen de Amerikaanse communistische partij. In het begin van de jaren vijftig stond de Amerikaanse communistische partij CPUSA onder toezicht van de FBI. Via informanten wist de FBI erachter te komen dat Levison financieel verantwoordelijk en fondsenwerver van de partij was, een Sovjet-spion die grote sommen geld van de Sovjet naar de Amerikaanse communistische partij doorsluisde.

Levison brak daarna met de communistische partij, iets waarvan de FBI onder J Edgar Hoover vermoedde dat het gewoon een verduistering was. Zelfs toen Levison in 1956 Martin Luther King ontmoette en de organisatie van King oprichtte, vermoedde Hoover dat Levison nog steeds een Sovjet-spion was en dat het zijn taak was om een macht achter King te creëren om de Verenigde Staten te destabiliseren.

De FBI was in 1957 gestopt met het monitoren van Levison en pas in 1962 realiseerde men zich welke invloed Levison had op Martin Luther King, waar de FBI-baas Hoover Levison beschouwde als manipulator van King. Daarom luisterde de FBI de telefoon van Levison af en dus ook de gesprekken met King, die bijna dagelijks plaatsvonden.

Het is dankzij deze monitoring dat de FBI informatie verkreeg over de ontaarde levenswijze van Martin Luther King. Een van de hogere kaderleden van de FBI, William C. Sullivan, had rechtstreeks toegang tot de toezichtdocumenten, die momenteel geheimgestempeld zijn.

Sullivan was aanvankelijk zeer positief over King, maar beschouwde hem later als “een bedrieger, demagoog en schurk” omdat hij had ontdekt dat King alcohol en seks kocht van het geld van de beweging, seksfeesten organiseerde en een bijzondere seksuele interesse in getrouwde vrouwen had.

Daarnaast merkte Sullivan op dat King leden rekruteerde uit gewelddadige zwarte groeperingen voor zijn “vredesmarsen” van de beweging en dat er daadwerkelijk bijeenkomsten plaatsvonden tussen de zwarte burgerrechtenbeweging en communistische agenten.

SCLC-bijeenkomst in 1966. Stanley Levison (links) en Martin Luther King (rechts).

Het is een bekend feit dat Stanley Levison verschillende verhalen en artikelen van Martin Luther King heeft geschreven, maar ook heeft gehandeld of anderen heeft laten optreden als spookschrijver voor zijn boeken. Was het ook Levison die de speech “I have a Dream” uit verschillende bronnen bij elkaar puzzelde, of had King er zelf ook iets over te zeggen? In 2011 kwam een andere raadsman van King, Clarence B. Jones, naar voren en vertelde ons hoe de toespraak tot stand kwam. In het boek “Behind the Dream: The Making of the Speech that Transformed a Nation” vertelt Jones dat King de dag ervoor nog niet wist waar hij het over moest hebben. Levison en Jones kregen de opdracht om de toespraak van King uit te werken, die vervolgens door nog eens tien mensen werd bestudeerd.

Er wordt echter gezegd dat Martin Luther King ervoor gezorgd heeft om de zin “I Have a dream” in de toespraak te krijgen, ondanks de aanbevelingen om het niet te doen. De term komt echter niet van Martin Luther King, maar van een andere spreker in de zwarte burgerrechtenbeweging, Prathia Hall.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7962 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

22 Comments on “I have a Dream”

 1. “Het doel was om zwart met blank te verenigen en de weg te effenen voor een multiculturele samenleving in de Verenigde Staten.”

  Om zwart tegen blank op te zetten, ja.

  Elke. Keer. Weer.

  Om de blanke samenlevingen te ondermijnen.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik heb trouwens een alternatief voor Wikipedia gevonden.

  https://www.conservapedia.com/Main_Page

  Liked by 1 persoon

 3. Republikein // september 2, 2018 om 10:50 //

  Bij zijn geboorte ging het al mis, wrong time, wrong place, and not a penny on his face.

  Liked by 2 people

 4. Fijn weer, die nadruk op Joden als bron van het kwaad.

  Liked by 2 people

 5. Misschien zou het meer indruk maken als je met argumenten aankwam om de feiten proberen te ontkrachten.

  Like

 6. hahah meh meh miaauw miaauw

  ‘I have a dream, miaauw dat ooit alle negers en PIKzwarte koelie aapjes en hun miljoenen mixen, lekker opgerot zijn uit alle Avondlanden naar hun stinkend rijke en vruchtbare afrikaanse en indiase apen paradijsjes miaauw miaauw woef woef Om Shanti Shanti miaauw’.

  Ja ik moet harder werken met Wieroe en wij moeten zsm nieuw werk uit typen met onze zes pootjes samen.

  harde wetenschap nu toepassen ok in harde realiteit, mooie intellecteule uitdaging is dit voor ons

  waldo & wieroe

  Like

 7. templars2017 // september 2, 2018 om 16:25 //

  Niets is wat het lijkt , er is altijd een niet gekende agenda, al de gegevens ,feiten en doelstellingen opsnorren van het verleden is een titanenwerk waar niet veel mensen willen tijd aanbesteden.
  Er is echter zo te zien altijd een rode draad ,de blanken zijn het doelwit, de blanke samenleving moet geremd worden en in het slechtste geval opgeruimd.
  Wie en/of wat heeft gedaan speelt niet veel rol ,echter het uiteindelijke doel wel , je zou haast kunnen zeggen dat het scheiden van rassen in de VS in het verleden een doordachte reden had ,niet uit boosaardig oogpunt maar uit zelfbescherming van het blanke ras ,in hoeverre dit kan laat ik over aan hen die er meer van weten.
  Maar als je objectief kijkt naar het probleem ,zie je altijd hetzelfde ,er is altijd een massa geweld waneer de verschillende rassen op gelijke voet worden geplaatst , de blanken reiken de hand in de hoop op een beter resultaat en de hand wordt afgehakt…….

  Like

 8. Ja Bram, kom maar eens met bewijzen dat het anders is..

  Het zijn idd telkens weer de Joden, keer op keer op keer, die de hand hebben in ontwrichten van…vul zelf maar in bewijs in overvloed.

  In Israel weren de Joden tegenwoordig buitenstaanders bij wet.
  Ze willen graag “zichzelf” blijven, maar misgunnen dat “zichzelf mogen blijven” elk ander volk.
  Weer de Joden!

  Like

 9. MLK had een droom. Ik ook al lange tijd en dat is dat mijn kleinkinderen op mogen groeien in een vreedzame wereld waarin ze niet onderdrukt gaan worden door een groep lieden die hier niets te zoeken hebben en dit mooie Nederland alleen maar geld kosten. Daar kots ik van.

  Like

 10. Von Puffelen // september 2, 2018 om 23:22 //

  “Martin “Lucifer” King and the Jesuit socialist communist “uncivil” rights movement”

  Kiekje met handlers.

  Like

 11. Ik heb ook een droom, dat het blanke gedeelte van mijn kleinkinderen dit allemaal ook mag overleven, deze politiek met name, daar begint het toch mee, deze mosliminvasie en deze afrika invasie in volle gang, ter geruststelling: alle kleinkinderen zijn dol op mekaar, geen moslims i.i.g.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // september 3, 2018 om 00:57 //

  Een ghost writer is een schrijver die schrijft onder andermans naam, op diens verzoek. De publicatie verschijnt als ware het van de opdrachtgever. Vaak maken bekende personen voor speeches, autobiografieën en dergelijke gebruik van een ghostwriter, omdat deze een betere schrijfstijl heeft, inhoudelijk meer kennis heeft of simpelweg omdat de officiële auteur geen tijd heeft.
  Een voorbeeld is Geert Wilders die in zijn VVD tijd veel van de speeches van Bolkestein schreef.

  Dat de zo bekende speech van Martin Luther King wellicht geheel of gedeeltelijk door een ander werd geschreven is dus op zich niet zo heel vreemd, aan het einde van de rit is degene die de speech uitspreekt verantwoordelijk.

  Vervolgens was de ghost writer een communist. Geloof het of niet maar er bestaan gewoon mensen die overtuigd zijn of waren dat het communisme een goede weg was. Onder hen talrijke intellectuelen. Het verloop van meerdere communistische samenlevingen heeft aangetoond dat ze ongelijk hadden.
  Balkenende zou zeggen “met de wijsheid van nu” oftewel, achteraf is het makkelijk lullen.

  En ja de man die kennelijk dienst deed als ghost writer was jood.
  Poe poe dat is ook wat !
  Joods ben je echter bij geboorte, dat betekent niet automatisch dat je ook de joodse religie aanhangt.

  Like

 13. Republikein // september 3, 2018 om 01:19 //

  Als je moeder joods is ben je dat ook, pa speelt geen rol.

  Like

 14. Als je een ander je speech laat schrijven, dat vind ik persoonlijk geesteliijke armoede

  Like

 15. Republikein // september 3, 2018 om 04:36 //

  King Kong?

  Like

 16. Los van hoe de speech tot stand is gekomen, is het evident dat de speech broodnodig was. Er was in die tijd sprake van verschrikkelijk racisme richting negers.

  Liked by 1 persoon

 17. peterkijn // september 3, 2018 om 17:04 //

  Blijkbaar heeft dit ‘voorbeeld voor de mensheid’ ook zijn eindwerk aan de unief gecopieerd. Cfr. https://www.youtube.com/watch?v=Xgqz3CaAWC0

  Like

 18. NWO Jesuïten Orde; doelgerichte strategie ‘lange termijn’.
  ‘Pope Francis and the Vatican has introduced the world to their god they been worshiping all along, Lucifer. According to Pope Francis and the Catholic Church, The Morning Star is the creator of the world and the father of Christ. He brought “light” to the human race.

  Pope Francis Declares Lucifer As God. Pope Francis and the Vatican has introduced the world to their god they been worshipping all along, Lucifer. According to Pope Francis and the Catholic Church, The Morning Star is the creator of the world and the father of Christ. He brought “light” to the human race. This announced was made to the world April 27th, 2014 during a ceremony where Pope John Paul the 1st and Pope john Paul the 2nd.This declaration is unprecedented and should cause concern to the world. It’s no coincidence that the first Jesuit Pope would make such a shocking statement. He has been overhauling the Vatican since he got in. So far he has said Atheist will enter heaven as long as they do good works. He also stated Jesus is just a man and prays to the father and he is a co-mediator with mother Mary between God and man. This is their new statement made during Mass and other ceremonies:

  “His flame dawning his own son
  May, I say to you O’ lucifer who knows no setting
  Christ is your son who came back from the dead
  and shed his light to the human race
  and is alive and reigns for ever and ever.”

  In the 1970s, Father Jorge Bergoglio faced a moment of truth: Would he stand up to Argentina’s military neo-Nazis “disappearing” thousands including priests, or keep his mouth shut and his career on track? Like many other Church leaders, Pope Francis took the safe route, Robert Parry reports. The election of Argentine Cardinal Jorge Bergoglio as Pope Francis brings back into focus the troubling role of the Catholic hierarchy in blessing much of the brutal repression that swept Latin America in the 1970s and 1980s, killing and torturing tens of thousands of people including priests and nuns accused of sympathizing with leftists.’

  Duur ca. 15 minuten

  Like

 19. Klaas // september 3, 2018 om 12:17
  Los van hoe de speech tot stand is gekomen, is het evident dat de speech broodnodig was. Er was in die tijd sprake van verschrikkelijk racisme richting negers.
  ——————–

  Ja, want racisme tegen negers moeten we niet willen.

  Like

 20. Republikein // oktober 12, 2018 om 11:38 //

  Je bouwt niet voor niks een podium, hehe😋

  Like

 21. trebor2110 // december 14, 2018 om 16:26 //

  Marijuana is a highly addictive drug that causes short-term memory loss, malaise, psychosis in predisposed individuals, violence and violent fits, as well as impairment of physical and mental functioning.
  https://www.conservapedia.com/Marijuana

  Nou rommel die site die je gevonden hebt ziet er niet echt betrouwbaar uit

  Like

 22. Klopt dat niet dan?
  Bij langdurig gebruik is cannabis/THC inderdaad geestelijk verslavend. Psychisch instabiele mensen kunnen er op doordraaien. En je wordt er inderdaad vergeetachtig van, en ik raad iedereen af om onder invloed van THC – stoned – te gaan tafeltennissen, of een andere reactiesport, want dat ga je verliezen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s