Nieuw

Deense ambassadeur leert Zweden een lesje

Carl-Magnus Hyltenius, voormalig ambassadeur in Denemarken, vergelijkt in een debatartikel de politieke ontwikkeling in Denemarken met die in Zweden en trekt een aantal conclusies.

In Svenska Dagbladet geeft ambassadeur Carl-Magnus Hyltenius een scherpe analyse van de Zweedse binnenlandse politiek in het algemeen en de betrekkingen met de Zweden Democraten in het bijzonder. Hier wordt het artikel samengevat in tien punten.

1)
U hoeft niet in Denemarken gediend hebben om te beseffen dat politieke intimidatie niet werkt. De Deense Volkspartij, die aanvankelijk werd blootgesteld aan energieke pogingen tot uitsluiting, oefent al vele jaren een aanzienlijke invloed uit op het regeringsbeleid van haar land. De kans is groot dat dit ook in Zweden gebeurt.

2)
Het is duidelijk dat de politici van vandaag de situatie verkeerd hebben ingeschat en de kiezers hebben onderschat. Ondanks het koeioneren van de Zweden Democraten is deze partij in opiniepeilingen gestaag gestegen en kijkt nu uit naar een verkiezingsrecord.

3)
De kiezers doorzien deze rookgordijnen natuurlijk. Evenmin verkrijgt men respect als een partij de ene dag beweert klaar te staan om te “praten” met de Zweden Democraten en de volgende dag haar poging voor opening terugneemt.

4)
De Zweden Democraten hebben de facto al een grote impact gehad, niet alleen door hun sterk stijgende opiniecijfers, maar ook door bijna alle andere parlementaire partijen te dwingen hun immigratiebeleid te veranderen, of ze dat nu willen toegeven of niet.

5)
Een natie vereist een hoog niveau van samenhang en identificatie. Dit geldt voor alle landen en naties, met inbegrip van het land Zweden en de Zweden zelf. Om dit te ontkennen of te bespotten, wat velen als kenmerkend voor de Zweden of de Zweedse cultuur beschouwen, zoals vooraanstaande politici als Mona Sahlin (Sociaal Democraten) en Fredrik Reinfeldt (Conservatieven) hebben gedaan, wordt in het algemeen door de meeste Zweden niet gewaardeerd en draagt bij aan het verachten van politici.

6)
De Zweden Democraten hebben eerder en in aanzienlijk grotere mate dan andere parlementaire partijen de nationalistische trend die nu over Europa heen trekt opgevangen en benut. In de partijdebatten wordt veel gesproken over de gelijke waarde van iedereen en respect, maar velen, zo niet alle kiezers, vragen zich wellicht af of niet alle kiezers gelijke waarden hebben en respect verdienen. Het respecteren van een politieke tegenstander betekent niet dat je het met hem eens bent.

7)
In plaats van de verantwoordelijkheid voor het land op zich te nemen, kozen de zes grootste politieke partijen voor het zogenaamde decemberakkoord om de Zweden Democraten uit te sluiten van politieke invloed. Daarin kwamen zij overeen dat in de komende acht jaar een grondbeginsel van de parlementaire democratie buiten spel moet worden gezet, namelijk dat de rood-groene regering moet kunnen rekenen op een meerderheid in de Rijksdag. Het lijdt geen twijfel dat deze overeenkomst in de moderne politieke geschiedenis van Zweden voor altijd een schandvlek zal blijven.

8)
Het is een feit dat een groeiend aantal Zweden zich grote zorgen maakt over zowel hun eigen veiligheid als de ontwikkeling in het algemeen. Veel mensen vragen zich af waar Zweden naartoe gaat. Dat moet natuurlijk serieus worden genomen. Het volstaat niet langer om de probleembeschrijvingen gewoon als zwart afschilderen af te doen.

9)
Wordt het mogelijk om een ​​zakelijk debat te voeren over de vele kwesties waar Zweden mee worstelt zoals het gooien van stenen naar de politie, ambulances, brandweer, autobranden, verkrachtingen, enzovoorts, en die sterk is verslechterd in de afgelopen jaren? Gaat het Zweedse debat nu net zo hoog gevoerd worden als in Frankrijk en Denemarken bijvoorbeeld? Het valt nog te bezien.

10)
Als de verkiezingen voorbij zijn, moeten alle politieke partijen hun verantwoordelijkheid nemen en hun onderlinge tactieken laten varen. Dan moeten ze oplossingen vinden die het beste zijn voor het land.

Bron:

https://samtiden.nu/2018/09/ambassador-lar-av-danmark/

https://www.svd.se/haller-inrikespolitiken-isverige-pa-att-haverera

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7218 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Deense ambassadeur leert Zweden een lesje

  1. templars2017 // september 3, 2018 om 02:15 //

    Nu nog dergelijke vaststellingen in onze landen…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s