Nieuw

Japan heeft dit jaar tot nu toe 10 keer zoveel asielzoekers opgenomen dan verleden jaar – 20 stuks

Het aantal asielzoekers dat de status van vluchteling aanvroeg daalde tot 5.586 tijdens de eerste helft van dit jaar, de eerste jaar-op-jaar daling in acht jaar, kondigde het Japanse Ministerie van Justitie op 31 Augustus aan.

De daling van 2.975 wordt toegeschreven aan de nieuwe inspanning om asielzoekers te beletten tot werken tijdens de behandeling van hun aanvraag.

“Het aantal aanvragen daalde omdat er minder mensen probeerden het Japanse vluchtelingen-herkenningssysteem te misbruiken om een ​​baan te krijgen”, zei een ambtenaar van het ministerie.

Het ministerie zei dat het onderzoek van de 6.375 kandidaten over de periode januari-juni voltooid was.

Daarvan kregen er 20 een vluchtelingenstatus, tegen twee in de eerste helft van 2017.

Het aantal buitenlanders dat asiel aanvraagt, is sinds maart 2010 gestegen, toen het ministerie hen toestemming gaf om zes maanden na hun aankomst in Japan op een visum te laten werken, bijvoorbeeld als uitwisselingsstudenten en technische stagiaires.

Het aantal asielzoekers steeg hierdoor naar 19.629 in 2017 ten opzichte van 1.202 in 2010.

Bezorgd over de sterke stijging introduceerde het ministerie in januari versnelde afwijzingen van werkvergunningen die werden aangevraagd door personen die “duidelijk niet in aanmerking komen” door binnen twee maanden na indiening te beginnen met de verwerking van hun aanvraag.

Bron:

http://www.asahi.com/ajw/articles/AJ201809010031.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7268 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Japan heeft dit jaar tot nu toe 10 keer zoveel asielzoekers opgenomen dan verleden jaar – 20 stuks

 1. paulzwueste // september 2, 2018 om 17:36 //

  Da’s min of meer driemaal zoveel en dan nog tien maal meer.
  Geen wonder dat ze daar zenuwachtig worden.
  Ik zou zeggen kom eens hier heen dan kan je afkoelen als je ziet hoe ver wij al gevorderd zijn, en toch nog steeds in staat zijn om meer belasting op te hoesten en stille tochten te ondernemen.
  Na toestemming aan links gevraagd te hebben natuurlijk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s