Nieuw

Heeft de Moor zijn plicht gedaan?

Morenkoppen ter illustratie

Er is weer een Moor verdwenen. Een? Nee drie ! Van de homepage van het Augsburgse hotel “Drei Mohren” zijn drie Moren verwijderd. Zij zijn niet de eerste en zullen ook niet de laatste zijn. De Moor is al langere tijd een bedreigde soort.

In de prehysterische beginperiode van politieke correctheid verdween de Moorkop zonder veel aandacht uit het winkelmandje van Duitse lekkernijen. Zijn voorganger uit volstrekt onschuldige en schuldloze tijden, de zogenaamde Negerzoen, was al lang geofferd door de politiek correcte verwijdermanie. De Sarotti Moor heeft ook het tijdelijke voor het eeuwige geruild. Oké, hoofdloos of kusloos, het leven gaat door. Maar hoe lang zal de Moor overleven? En hoe zijn de Augsburge Moren digitaal verdwenen?

Het leek alsof Hotel Drei Mohren, het eerste en historische huis op het plein, een schandelijke aanval op zijn naam intact had overleefd. De plaatselijke jeugdgroep van Amnesty International is er weliswaar nog niet in geslaagd alle politieke gevangenen en gemartelde personen van de wereld vrij te krijgen, maar heeft een nieuw terrein van taalreiniging betreden en de drie verkeerde Moren in de buurt ontdekt. Haar aanval op de traditionele naam en haar alternatieve suggestie “Drie Wortels” ging aanvankelijk ten onder in een bulderende lach.

Maar het gelach was duidelijk niet luid genoeg. De hotelhouders leden aan een digitale zwakheid. Was dit nog maar het begin? Of is er een analoge terugtrekking? Tot slot is het hotel versierd met drie historisch vormgegeven terracotta figuren waarvan de teint en gelaatstrekken niet overeenkomen met het Arische voorkomen dat de politiek correcte critici in gedachten zouden kunnen hebben.

Laten we nu het mooie, zij het politiek overkorrect bedreigde Augsburg achter ons laten: de Moor heeft elders nog niet zijn plicht gedaan als doelwit voor spraak-bemoeials. In Zuid-Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk zijn hotels en restaurants met de vrolijke naam “Drei Mohren” niet ongewoon. Onder de naam Mohren-Apotheken zijn ook veel politiek incorrecte apotheken actief.

En dan zijn er nog al die kerkMoren ! De Abyssinische Moren, die hier Moren werden, behoorden tot de eerste christenen en vormen daarom een hele falanx van christelijke heiligen. Mensen met min of meer donkere huid die vereerd worden in gebed, maar ook in beelden en beeldhouwkunst.

Poging tot taaldepigmentatie
Voor de ijverigen is er een breed, nog niet verkend werkterrein. Als u zich geen andere zorgen maakt, kunt u hier jarenlang proberen uw taal te depigmenteren. Gelukkig Duitsland, waar de burgers zo hun tijd kunnen doden. In de landen waar de Moren of de Moren thuis zijn, heb je te maken met ernstiger zaken. Er zouden zelfs Moorse politieke gevangenen zijn aan wie men zich als Amnesty-jongere zou kunnen wijden.

En natuurlijk gaat het niet alleen om de Moor. Het is slechts één voorbeeld van de groteske accentverschuiving waarmee de beweging van het politiek correcten ons lastig valt. Wat begon als een belangrijke en noodzakelijke correctie van kwetsende woorden heeft zich ontwikkeld tot een jachtterrein voor taalfanaten.

Taal is niet langer het middel tot discriminatie dat het vroeger was. De taalpuristen van vandaag dienen slechts in uitzonderlijke gevallen het begrip van volkeren en rassen. Je bent onderdeel geworden van een nieuwe, oude beweging: Ze maken deel uit van de brede beweging van degenen die censuur gebruiken om de vrijheden aan te tasten waar we in het Westen voor hebben gestreden. Vrijheden die de Moren nooit hadden. En we helpen hen niet door onze vrijheden beetje bij beetje te laten beknotten door politiek overmatige censuur.

Het is goed om te lachen om de aanval op de drie Moren in Augsburg. Maar de achtergrond is een ernstige en vrij gevaarlijke domheid.

Achgut >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

3 Comments on Heeft de Moor zijn plicht gedaan?

 1. Dank voor de headerfoto tekst weer omdraaien 😉

  Like

 2. Scrutinizer // september 1, 2018 om 23:35 //

  In Vlaanderen is Demoor (doorgaans in 1 woord geschreven) een veel voorkomende familienaam. Ik ken bv. 2 zussen die zo heten (en die toevallig allebei eerder joods klinkende voornamen hebben).
  Wat moeten die dan doen? Hun naam laten veranderen? Kost dat geld per letter? Zo ja ,dan kan 1 letter volstaan. Vervang gewoon m in een n.
  (alternatief: vervang de e in een o) 😉

  Like

 3. In Nederland hadden apothekers een ‘Gaper’ aan hun gevel hangen als herkenningsteken, ook een Moor.

  Headerfoto komt ook daar vandaan:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s