Nieuw

Fiscaal gefinancierde buurtcentrum in ‘kwetsbaar gebied’ gaat werkloze jongeren leren om in de ochtend op te staan

Zweden – In het nieuwe buurtcentrum Dalen CC hebben jongeren van 18-29 jaar de mogelijkheid om trainingen en andere activiteiten bij te wonen, persoonlijke ondersteuning te krijgen en te helpen bij het zoeken naar onderwijs en werk. Allemaal gratis.

Een van de aandachtspunten is om de doelgroep te helpen in het dagelijks leven een structuur op te bouwen, waarbij de eerste taak is om ze te leren slapen, eten en bewegen.

– Als het je ’s ochtends niet lukt uit bed te komen, kun je ook niet naar een werkplek gaan. Daar moeten we mee beginnen, zegt Nishti Husseini, die bij Dalen CC werkt, tegen StockholmDirect.

Husseini is sinds 2012 sociaal werkster en denkt dat het geen zin heeft om te beginnen met CV en andere gerelateerde zaken voordat de jongeren een dagritme hebben dat functioneert.

– Men moet beginnen met elkaar korte momenten te zien, maar regelmatig. Als iemand meestal pas laat in de middag uit bed komt, kunnen we ons om 13.00 uur treffen en daarna spreken we steeds eerder af, zegt Nishti.

Het buurtcentrum Dalen CC zal hiervoor twee dagen per week, dinsdag en donderdag, geopend zijn.

Ook zullen er maaltijden worden aangeboden.

– Functioneert het lichaam, dan functioneert de bovenkamer ook, het is met elkaar verbonden. Velen eten nooit ontbijt of lunch, misschien is er niet eens eten thuis, meent Nishti.

Bron:

https://samnytt.se/skattefinansierat-center-i-utsatt-omrade-ska-lara-arbetslosa-unga-att-ga-upp-pa-morgonen/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7209 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Fiscaal gefinancierde buurtcentrum in ‘kwetsbaar gebied’ gaat werkloze jongeren leren om in de ochtend op te staan

 1. Scrutinizer // september 1, 2018 om 18:53 //

  Discriminatie van de avondmens!

  Maar goed, dat is zo in de hele samenleving.
  Raar eigenlijk dat er daar nog geen actiegroep over is.
  Ik meen dit overigens heel serieus.

  En overigens krijg je dat bioritme niet veranderd.
  Hoogstens past iemand zich onder druk van economische noodzaak wel aan aan het opgelegde regime van de ochtendmens, maar een verandering vindt niet plaats.
  Als dat wel zo was, dan ware ik (en waren ook de lui uit het artikel) na 12 jaar overheidsscholing (of zelfs 15 als je de kleuterschool meerekent) toch echt wel omgeturnd in een ochtendmens. Maar ik kan u garanderen dat dat proces NIET heeft plaatsgevonden.
  En sinds ik geen reguliere job in loondienst meer doe, sta ik ook pas om 10u op en blijf wakker tot 2am. Ik slaap dus niet meer doch slechts verschoven in de tijd.
  Ik heb het druk en werk hard maar als ik over de vrijheid beschik om zelf mijn tijd in te delen, is er geen haar op mijn hoofd dat er aan denkt om om 22u te gaan slapen en om 6u op te staan. En dat ondanks bovengenoemde 15jaar + universiteit + een aantal jaren werken in een reguliere job.
  Kortom: meer dan 25 jaar in een dwangbuis heeft NIET geleid tot een biologische ommeslag.

  Ik blijf het wel erg storend vinden dat avondmensen, zelfs als ze meer dan 8u/dag werken worden afgeschilderd als luilakken alleen omdat ze ’s ochtends niet uit hun bed kunnen.
  Dat is net zo’n belachlijk vooroordeel alof je pakweg de CEO van Philips lui zou noemen o.b.v. het criterium dat ie de hele dag op een stoel zit en niet met zware lasten sjouwt.
  Allez, iedereen met een kantoorbaan is een luilak, zelfs als ie 70u per week werkt of meer.

  Liked by 2 people

 2. templars2017 // september 1, 2018 om 21:12 //

  Heb zelf vele jaren enkel de nacht gedaan , de commentaren die je dan krijgt is niet min, in de trend van ja ’s nachts is er niet zo veel te doen, ze vergaten dat de nachtwacht in een groot hotel geen kattepis is…..ben je militair t’is niet goed ,doe je de nachtdiensten t’is niet goed dus doe wat je wil wat jij doet doet er niet toe een ander heeft het altijd zwaarder……

  Like

 3. Scrutinizer // september 1, 2018 om 23:45 //

  @Templars
  Was u ook militair?
  In elk geval: de meeste jobs kan je niet doen op een moment dat het je best uitkomt.
  Nochthans zou dat juist veel beter zijn voor de samenleving.
  Ik bedoel: ik kon als private banker niet bv. van 13 tot 22u werken of zo, met 1 uur dinerpause van 18u tot 19u.
  Neen, dat moest van 9 tot 18u met 1 u lunchpauze van 12 tot 13u.
  Maar als de klanten op werkdagen zelf op die momenten werken, hoevelen willen dan een vrije dag opnemen om hun beleggingen te komen bespreken? (En liefst 2 tot 4 maal per jaar).
  Ik denk dat velen graag bv. om 20u waren langsgekomen.
  Maar neen: dan was de bank gesloten. Punt.
  Erg commercieel vond ik dat niet.
  Resultaat: ik als avondmens misnoegd dat ik in een ochtendmensregime gedwongen werd en het merendeel van de klanten misnoegd dat ze niet konden langskomen zonder een (halve) vrije dag op te nemen (m.u.v. gepensioneerden of zelfstandigen of rijken die op hun 40e al rentenierden).

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s