Nieuw

Zweedse bejaarde stierf aan voedingstekort in bejaardentehuis – ongekwalificeerd personeel een van de redenen

Foto ter illustratie

De man kreeg niet genoeg eten en drinken op de accommodatie waar hij naartoe was verhuisd. Ondervoeding leidde tot zulk ernstig letsel dat hij stierf.

Na twaalf dagen in het bejaardentehuis was de man zo sterk vermagerd dat een van zijn dochters hem niet meer herkende en zich genoodzaakt voelde om hem naar de spoedopname van een ziekenhuis te brengen. .

De Inspectie voor Zorg, IVO, heeft de zaak onderzocht en richt nu scherpe kritiek op de Sociale Raad in Skellefteå en de leiding van de huisvesting.

Volgens IVO is men er niet in geslaagd om te zorgen voor een goede interactie tussen het zorgpersoneel en de verpleegkundigen met betrekking tot de overleden cliënt.

Hoewel het zorgpersoneel had opgemerkt dat de man moeite had met eten en drinken, werd dit niet rechtstreeks gemeld aan de verpleegkundigen, waardoor de IVO van mening is dat niet aan de eisen voor goede zorg is voldaan.

Men bekritiseert ook de tekortkomingen in de documentatie die het onderzoek aanzienlijk hebben bemoeilijkt.

De medisch verantwoordelijke verpleegkundige verwijst naar de vakantie, wat een verhoogde belasting betekent, omdat er dan minder personeel is en er meer medewerkers zonder basiskennis worden aangenomen.

In de zomer van 2017 bleek dat veel ouderen gewicht verloren en dat het personeel hun eten at.

Bron:

https://samnytt.se/man-dog-av-naringsbrist-pa-aldreboende-personal-utan-grundlaggande-kunskaper-ett-av-skalen/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7214 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

1 Comment on Zweedse bejaarde stierf aan voedingstekort in bejaardentehuis – ongekwalificeerd personeel een van de redenen

  1. Gebeurd ook in Nederland.
    Echter de NSB beheersen de media en heel wat zorginstellingen.

    Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s