Nieuw

Wegens bedreigingen – Carnavalsvereniging ‘De Frechener Negerkop’ neemt een andere naam aan

Spannende vreemde culturen.

Keulen – Na 40 jaar heeft de Keulse Carnavalsvereniging “Frechener Negerkop” besloten haar naam te veranderen in “Wilde Frechenaren”.

Sinds 1978 was de carnavalsvereniging Frechener Negerkop een integraal onderdeel van het carnaval in Frechen. Dat is nu voorbij. Na 40 jaar hebben de dwazen nu besloten hun naam te veranderen en zichzelf – politiek correct – “Wilde Frechenaren” te noemen. In plaats van zwarte make-up willen ze carnaval nu in kostuums van dieren vieren.

De reden: Toenemende vijandigheid en bedreigingen. Drie van de ongeveer 20 permanente leden hebben reeds ontslag genomen, zei de tweede voorzitter. Volgens de voorzitters werd de Facebook-pagina uitgeschakeld vanwege beschuldigingen van racisme en werden leden beledigd op de website. De vereniging probeerde zich te verdedigen met strafrechtelijke vervolging, rapporteert de Rundschau. Vorig jaar was er zelfs een oproep op internet om de groep met stenen aan te vallen. Er was politiebescherming tijdens de optocht. “Het bleef rustig, maar we werden nog steeds gemolesteerd, ook door andere carnavalsgroepen, “We wilden nooit politiek of discriminerend zijn”, zei de verenigng.

Bron:

https://www.journalistenwatch.com/2018/08/31/wegen-drohungen-karnevalsverein/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s