Nieuw

Nu nog comfortabeler voor gezakkenrolde slachtoffers in de Parijse metro

Pixabay

Buitenlandse vakantiegangers die hun persoonlijke bezittingen op de Parijse metro gestolen zijn, hebben nu een nieuwe en veel handiger manier om aangifte te doen van de diefstal, zonder dat ze naar de politie hoeven te gaan.

Zoals de metro van Parijs je vaak waarschuwt tijdens zijn eigen aankondigingen, zijn er zakkenrollers actief op een groot deel van het ondergrondse vervoersnetwerk van de stad.

Maar voor toeristen was het niet altijd duidelijk wat ze moesten doen als ze een van de ongelukkigen waren die hun telefoon, portemonnee of portemonnee lieten jatten.

De Parijse vervoermaatschappij RATP test nu een nieuwe procedure voor buitenlandse toeristen die “het proces voor de slachtoffers moet vergemakkelijken en versnellen”, met het idee dat de verzekering hierdoor sneller kan worden aangevraagd.

Dankzij het nieuwe systeem kunnen de slachtoffers van diefstal zich rechtstreeks via de RATP melden bij zes stations in de Franse hoofdstad, waar een personeelslid hen zal helpen bij het invullen van een in het Engels en Frans beschikbaar formulier dat vervolgens naar de Parijse politie wordt gestuurd.

Voor de proef zijn metrostations uitgekozen die grote aantallen toeristen zien passeren. Het zijn Franklin Roosevelt, Antwerpen, Saint-Michel-Notre Dame, Opera, Hotel de Ville en Charles de Gaulle-Etoile.

The Local >>

Als redactie hechten we er aan onze lezers er op te wijzen dat elke Parijse metro tegenwoordig gevaarlijk is, maar dat je zeker nooit zo dom moet zijn om naar het einde van welke lijn dan ook te reizen. Dan eindig je onvermijdelijk in een sharia-zone.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9561 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

1 Comment on Nu nog comfortabeler voor gezakkenrolde slachtoffers in de Parijse metro

 1. polderboy // augustus 31, 2018 om 09:56 //

  De meeste toeristen verblijven kort in Parijs, dus die gingen al niet helemaal naar de politie toe, omdat ze er doodeenvoudig de tijd niet voor hadden.

  Eerst krijg je nu dan wel een hoop aangiften binnen, stel 100.000.

  Dan spreken toeristen elkaar, degenen die geweest zijn en die nog naar Parijs gaan, waaruit blijkt dat van die 100.000 diefstallen er nauwelijks een significant aantal slachtoffers iets ooit terug ziet van hun gestolen waardevolle spulletjes.

  Het volgende jaar nemen nieuwe toeristen daarom al geeneens meer de moeite om die formulieren in te vullen, wat resulteert in een flinke neergang van geregistreerde formulier aangiften tot zeg 25.000, hoewel het werkelijke aantal diefstallen nog immer 100.000 is.

  De proef dat door het bestuursmanagement is uitgedokterd, is dus een buitengewoon succes gebleken, vanwege de dramatische neergang in het aantal geregistreerde diefstallen van 100.000 tot 25.000.

  Door geen aangiftes te hoeven opnemen heeft de politie ook enorm veel tijd kunnen besparen, waardoor ze tijd over hadden en de diefstallen dramatisch hebben kunnen verminderen, zal men concluderen.
  Zodoende is er een ontslagronde onder de politie mogelijk, omdat de zaak nu veel efficiënter gedaan wordt, terwijl de stad ook nog eens formidabel veel veiliger is geworden door die dramatisch afname van het aantal geregistreerde aangiftes.

  De ambtenaren topmanagers krijgen een dramatische salarisverhoging natuurlijk, en er worden heel veel meer van die universitair opgeleide leeghoofden aangenomen vanwege hun succes.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s