Nieuw

Pakistaanse moslims gaan berserk op de Mohammed-cartoonwedstrijd van Geert Wilders

Duizenden moslims rennen door de straten van Pakistan en roepen de regering op de betrekkingen met Nederland onmiddellijk op te heffen vanwege een “blasfemische” tekenwedstrijd. Islamitische leiders zijn van mening dat Geert Wilders, de initiatiefnemer van de Muhammad cartoonwedstrijd, alleen gestraft kan worden met een “jihad”.

De mars georganiseerd door de Tehreek-e-Labbaik Partij (TLP), waarvan het politieke programma is gewijd aan het bestraffen van godslastering – dat wil zeggen het belediging van de islam – is de eerste grote test voor de nieuwe Pakistaanse regering onder leiding van Khan Tehreek-e-Insaf (PTI). Vorig jaar legde een soortgelijk protest van de TLP bijna een maand lang de hoofdstad Islamabad compleet plat.

In juni kondigde Geert Wilders een Muhammad cartoonwedstrijd aan. De winnaar wordt in november beloond met ongeveer 10.000 US dollar.

De ijverige moslims kondigden aan dat ze hun protest pas zouden beëindigen als de cartoonwedstrijd was gestopt of de Nederlandse ambassadeur was uitgezet. De islamitische opstoker Khadim Rizvi, oprichter van de TLP, vindt de veroordeling van de Pakistaanse regering onvoldoende – naar verluidt is alleen de “Jihad” de oplossing. Voor de algemene verkiezingen van vorige maand in Pakistan zei Rizvi dat als hij aan de macht zou zijn, hij een nucleaire aanval tegen Nederland zou gelasten als de Nederlandse regering de cartoonwedstrijd zou toestaan.

Maandag heeft het Pakistaanse parlement opnieuw een resolutie aangenomen waarin de Mohammed-cartoonwedstrijd wordt veroordeeld. Khan zwoer deze kwestie op de Algemene Vergadering van de VN in september aan de orde te stellen en riep islamitische landen op samen te werken om een wet tegen godslastering op te stellen, vergelijkbaar met de wet tegen holocaustontkenning in Europese landen. “Als zij [de westerse landen] zich belast voelen om over de Holocaust te discussiëren, waarom kunnen wij dan niet het Westen laten begrijpen hoezeer wij ons gekwetst voelen door godslastering tegen de islam en onze geliefde heilige profeet – vrede zij het met hem – ?” zegt Khan.

De Nederlandse premier Mark Rutte noemde de wedstrijd “respectloos”, maar verdedigde het recht op vrijheid van meningsuiting.

Bron:

https://www.theguardian.com/world/2018/aug/29/muhammad-cartoon-contest-netherlands-geert-wilders-pakistan-protests

https://www.journalistenwatch.com/2018/08/30/pakistans-muslime-geert/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7213 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

20 Comments on Pakistaanse moslims gaan berserk op de Mohammed-cartoonwedstrijd van Geert Wilders

 1. Ik vind die Cartoon wedstrijd ook niet nodig en heb geen zin om door boze Pakistani een mes in mijn lijf te krijgen of een Bommetje op Nederland daar zit ik niet op te wachten

  Like

 2. Claudia M. // augustus 30, 2018 om 18:02 //

  Wat ik me nog steeds afvraag, hoe is dit in vredesnaam n.b 5.655 km verderop in Pakistan terecht gekomen? Iets minder dan de helft van de bevolking kan niet lezen of schrijven, welke verrader is hier aan het werk?

  Like

 3. Wat ik ermee wil zeggen ik ben van van Wilders maar ik vind deze actie niet zo slim
  Je weet dat die bevolking korte lontjes hebben

  Like

 4. Claudia die paar die wel kunnen lezen vertellen het die andere paar miljoen wel

  Like

 5. paulzwueste // augustus 30, 2018 om 18:13 //

  Yvonne.
  Nou moet je niet zo zeuren.
  Als je ’n mes in je lichaam moet krijgen krijg je het toch wel.
  Daar kan Wilders met z’n cartoonwedstrijd niks aan doen.
  Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het nieuws niet volgt.
  Maar het is tegenwoordig heel gewoon hoor dat je op straat wordt neergestoken.
  Ik bijvoorbeeld stap op straat gewoon over die lichamen heen.
  Ook ’n manier om de werkelijkheid niet te zien.
  Misschien ’n goed idee voor je?

  Like

 6. Tsja, als je juridisch de Joden niet mag kwetsen door kanttekeningen bij de Holocaust te plaatsen, waarom zou je dan wel de islamieten met spottekeningen mogen kwetsen? Ik vind het wel een ter zake doende vraag. Het geeft wel een beetje weer hoe belachelijk die Holocaust ontkenning wetgeving is.

  Like

 7. Rommel
  Omdat daarmee het joodse volk (semieten) bedoeld wordt en niet de joodse religie. Hoewel ik het belachelijk vind dat wanneer je aan het getal 6 miljoen twijfelt al als een holocaust ontkenner bestempeld wordt. Religie is een keuze, je hoeft geen moslim te zijn. Ik voel me gekwetst door heel veel aspecten van de islam, dus nu gaan moslims geen moslim meer zijn om mij maar niet te kwetsen? Hou toch op, lekker opzouten met die sekte en hun massa moordende slaven drijvende pedofiele struikrover die ze als de perfecte mens aanbidden.

  We hebben toch ook geen probleem met kritiek op het christendom, sterker nog dat krijgt groot applaus want rationeel. Ik ben altijd blij geweest met de ontkerkelijking.

  We moeten nu juist doorgaan met die cartoons want anders krijgt de meest de gewelddadige altijd zin en daar moeten we juist never nooit aan toegeven; ‘laat ik m’n vrouw maar helemaal in doeken wikkelen en 6 meter achter me lopen want anders krijg ik misschien problemen’ ‘laat ik maar de clitores bij m’n dochter van zes wegsnijden want anders vraag ik om geweld’. Een volk dat voor tirannen zwicht zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht. Die tekst is voor dit soort situaties bedacht, kom op nou. We gaan geen geweld gebruiken maar maken gewoon tekeningen, kan je daar niet tegen dan kijk je weg, doei doei..

  Like

 8. “We gaan geen geweld gebruiken maar maken gewoon tekeningen, kan je daar niet tegen dan kijk je weg, doei doei..”

  Die was uiteraard bedoeld voor de snel gekwetste moslim.

  Like

 9. polderboy // augustus 30, 2018 om 20:38 //

  ik maak me geen zorgen als die Pakistaanse moslims zich als een stel idioten gedragen.
  Pas als ze zich beschaafd gaan gedragen, zoals in de rest van de wereld, dan moet je op je tellen gaan passen.

  Like

 10. “Omdat daarmee het joodse volk (semieten) bedoeld wordt en niet de joodse religie”
  Ja, en?
  Maakt toch geen hol uit in het gevoel van gekwetst zijn? Waar dat gevoel vandaan komt is irrelevant.

  Like

 11. Ik vraag me soms wel eens af hoeveel kolen, ovens, mankracht en tijd het gekost moet hebben om 6 miljoen Joden in 5 oorlogsjaren jaar te verbranden.

  Like

 12. polderboy // augustus 30, 2018 om 21:24 //

  Rommel. 21:06
  Mits je hersenen hebt, is de vraag zeker eenvoudig te beantwoorden..

  Like

 13. “Maakt toch geen hol uit in het gevoel van gekwetst zijn? Waar dat gevoel vandaan komt is irrelevant.”

  Aha, je mag niemand kwetsen en dus nergens kritiek op hebben want gekwetst en ook geen idee belachelijk maken hoe wreed dat idee ook is want gekwetst. Dat kan je niet menen, dat geloof ik niet.

  Maar de cartoonwedstrijd is afgelast lees ik net dus tirannen hebben gewonnen en als je begrijpt dat deze “religie” opereert als de maffia dan weet je dat ze lont geroken hebben en door zullen gaan want onze “leiders” willen niemand kwetsen, althans ze willen niemand kwetsen die daadwerkelijk tot moorden in staat zijn want dat ik gekwetst ben zal ze roesten. Dus wat is het antwoord?? Precies, geweld. Welkom tot de middeleeuwen 2.0., want zo gaat het beginnen, buigen buigen tot je barst.

  Like

 14. “Dat kan je niet menen, dat geloof ik niet.”

  Dat bedoel is dus ook niet.
  Wat ik probeer duidelijk te maken is dat het ‘gekwetst zijn gevoel’, of het nou bij een Jood is over een Holocaustontkenning of bij een islamiet over een Mohammed spotprent, nou juist precies een gevoel is, een sentiment. Waar mee ik wil zeggen dat het juridisch vervolgen voor het bagatelliseren van de Holocaust omdat je daar eventueel Joden mee zou kunnen kwetsen, net zo absurd is als het juridisch strafbaar maken van het beledigen van de islam omdat je daar moslims mee zou kunnen kwetsen.

  Like

 15. Rommel
  Oké, ik begrijp wat je bedoelt, maar dat is eigenlijk een andere discussie.

  Maar goed, de cartoonwedstrijd is afgelast. Dat zullen de moslims als onderwerping zien en dus een grote overwinning want dat is islam = onderwerping. Tsja..

  Like

 16. templars2017 // augustus 30, 2018 om 22:32 //

  Cartoonwedstrijd ingetrokken ,geplooid voor de islam ,wie heeft dat bewerkstelligd? wie had er baat bij dit te doen , in andere woorden qui bono?
  Wilders geeft wel een heikel pijnpunt heel duidelijk in kaart gebracht ,de islam weet wat hier gebeurd , ze weten wie ze moeten hebben om hun wil op te dringen, ze zullen het plooien enorm uitmelken om nog meer te verkrijgen ,plooien is een teken van zwakte ,dreigen met geweld is maar één manier om hun zin te krijgen ,de politiek op afstand op de knietjes dwingen is een ander.
  Nu is het nog op de knietjes ,straks komt het befaamde kromzwaard erbij ,eens hun rol uitgespeeld zal de onderworpen politiek geen doel meer dienen ,dus……

  Like

 17. Wilders heeft zijn punt gemaakt.
  Islam is rascisme, discriminatie en dodelijk intolerant.
  Dat vermoeden bestond al langer, maar nu heeft Wilders het onomstotelijk aangetoond.

  @Rommel:
  “Ik vraag me soms weleens af hoeveel kolen, mankracht , ovens en tijd enzz..

  Dat Rommel is een TE intelligente vraag.
  Een die dus niet gesteld mag worden.
  6 miljoen …klopt dat getal wel ?

  Je zou namelijk zomaar ineens onwetende mensen tot nuchter/objectief denken kunnen aanzetten.

  Like

 18. Ik hoop dan ook dat in Zweden, Duitsland en Frankrijk doordringt wat Geert Wilders met het gebeuren rond de cartoonwedstrijd nogmaals heeft aangetoond. Maar ook dat dit bij onze politici nu eens het geval is. Maar dat betwijfel ik.

  Like

 19. Wilders heeft met zijn actie zijn punt weer bewezen. Hij deed dit ook om aan domme mensen te laten zien hoe kwaadaardig die Pakistaanse islamieten zijn. Zie ook het briefje van Jan aan Wilders.
  https://tpo.nl/column/briefje-van-jan-aan-geert-wilders/

  Op Wilders zijn twitter ook teksten zoals “Happy Holocaust” zien voorbijkomen, wat een ziek volk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s