Nieuw

Middellandse Zee vrij van migrantenvervoer NGO-schepen terwijl juridische gevechten beginnen

Na het aanleggen van de Aquarius in Marseille zijn er momenteel geen NGO-schepen voor migrantenvervoer actief in het Middellandse Zeegebied, aangezien sommige onder toenemende juridische druk van Europese landen staan.

Van de momenteel nog werkzame migrantenvervoer NGO-schepen heeft er niet één deze week een schip dat niet in de haven is aangemeerd, terwijl de schepen Lifeline, Sea Watch 3, en de Seefuchs allemaal in Malta in de haven worden gehouden, zo meldt Il Giornale.

Sinds juni is het schip MV Lifeline in Malta in beslag genomen. De Maltese autoriteiten hebben de kapitein ondervraagd, die nu wordt beschuldigd van het besturen van een ongeregistreerd schip omdat hij het schip als “plezierjacht” had aangemerkt en geen vlag voerde wanneer hij zich in internationale wateren bevond. Een uitspraak in deze zaak wordt in september verwacht, schrijft Breibart.

Hoewel de Aquarius operationeel bleef, ondanks het feit dat de Italiaanse populistische minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, de toegang tot de haven had geweigerd, zijn de problemen voor de NGO die het schip exploiteren, SOS Méditerranée, toegenomen.

Eerder deze maand werd bekend dat het schip de vlag van Gibraltar gebruikte toen de Italiaanse regering eiste dat het Verenigd Koninkrijk de verantwoordelijkheid op zich zou nemen voor 140 migranten aan boord van het schip.

Kort na de opmerkingen van de Italiaanse regering heeft de scheepvaartautoriteit van Gibraltar (GMA) de bemanning die het schip exploiteert een “kennisgeving van verwijdering” doen toekomen om de vlag te verwijderen, daarbij verwijzend naar het feit dat de GMA het schip had gevraagd om alle opsporings- en reddingsactiviteiten in juni en juli te stoppen, die de bemanning van Aquarius had genegeerd.

Terwijl de migrantenvervoer NGO-schepen in de haven vastlagen, slaagden migranten er nog steeds in om met andere schepen te varen, waaronder onlangs het Italiaanse kustwachtvaartuig Diciotti. Minister van Binnenlandse Zaken Salvini liet het schip aanleggen, maar hij verzette zich ertegen dat de migranten voet aan wal konden zetten in Italië en eiste dat andere landen beloofden de last te delen.

Albanië bood aan 18 van de 140 migranten op te nemen, maar nu probeert een NGO die wordt gefinancierd door de linkse Hongaars-Amerikaanse miljardair George Soros de migranten die naar Albanië reizen te blokkeren.

De Association for Juridical Studies on Immigration (ASGI) heeft het plan verworpen om de migranten naar Albanië te sturen met de mededeling dat de asielzoekers niet “tegen hun wil” naar Albanië moeten worden gebracht als ze daar niet heen willen.

De president van ASGI, Lorenzo Trucco, voerde aan dat Albanië geen lid is van de Europese Unie en omschreef deze stap als “een aanval op het asielstelsel”.

Trucco werd gehekeld door Salvini die over de migranten zei: “Ze zeggen dat ze vluchten van de oorlog en nu maken ze een poespas over waar naar toe te gaan?”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Middellandse Zee vrij van migrantenvervoer NGO-schepen terwijl juridische gevechten beginnen

 1. antiislamnu // augustus 30, 2018 om 13:16 //

  Naar Albanië geweldig land alleen geen gratis huizen medische zorg onderwijs uitkeringen enz

  Like

 2. en weeral zit de jood Soros er tussen

  Like

 3. niet alleen Soros maar ook Rothschild

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s