Nieuw

Macron noemt zijn eigen volk “Galliërs die niet bereid zijn te veranderen” – de verontwaardiging is groot

Franse president Emmanuel Macron Bron: Kremlin.ru / Wikimedia Commons.

Het Franse staatshoofd Emmanuel Macron heeft met zijn verklaring over de zogenaamd “onwillige Galliërs” protesten van de oppositie uitgelokt .

Met een citaat van het stripfiguur ‘Asterix’ heeft de Franse president Emmanuel Macron de woede van veel landgenoten uitgelokt. Tijdens een reis naar Denemarken sprak hij over de “rebellerende Galliërs” die zich verzetten tegen verandering.

Politici van de oppositie noemde op donderdag het citaat van Macron “verachtelijk” en beschuldigden het staatshoofd van “de Fransen belachelijk maken in het buitenland”. Er was ook veel kritiek in de media.

In zijn toespraak in Kopenhagen, in aanwezigheid van koningin Margrethe II, prees Macron de flexibele Deense arbeidsmarkt en het sociale model. Maar in Frankrijk is dit niet gemakkelijk te kopiëren, voegde hij eraan toe: “Dit lutherse volk, dat de veranderingen van de afgelopen jaren heeft meegemaakt, zijn niet echt de rebellerende Galliërs die zich tegen verandering verzetten”.

Oppositieleider Laurent Wauquiez van de conservatieve republikeinen beschuldigde Macron van “onduldbaar” gedrag: “Een president van de republiek bekritiseert de Fransen en maakt ze belachelijk als hij in het buitenland is”. De woordvoerder van de Linkse Partij La France Insoumise, Alexis Corbière, noemde Macron’s uitspraak “zeer verachtelijk voor zijn eigen volk”. Marine Le Pen schreef: “De Galliërs zullen het een genoegen zijn om te antwoorden op zijn arrogantie en minachting”.

Het tijdschrift “Marianne” beschuldigde Macron ervan de Fransen te “vernederen” en verwees naar soortgelijke uitspraken van het staatshoofd waarin hij degenen die niet bereid waren tot hervormingen onder andere als “nietsnutten” had bestempeld. Gebruikers van Twitter beschuldigden Macron ervan als Julius Caesar te handelen.

Een woordvoerder van de regering probeerde de verontwaardiging te sussen: Macron’s verklaring was “een grap” geweest en richtte zich tot de partijen die niet bereid waren tot hervorming. De president zelf was geamuseerd door het debat: “Ik hou van deze Gallische stammen, ik hou van wat we zijn”, zei hij na zijn verdere reis naar Helsinki.

Bron:

https://www.epochtimes.de/politik/europa/macron-bezeichnet-eigenes-volk-als-veraenderungsunwillige-gallier-die-empoerung-ist-gross-a2619503.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

15 Comments on Macron noemt zijn eigen volk “Galliërs die niet bereid zijn te veranderen” – de verontwaardiging is groot

 1. Maar hij houdt meer van vreemdelingen?

  Like

 2. Rare jongen die macron.

  Like

 3. Het is toch “hèt volk” dat zijn salaris voor hem verdient met werken.
  Want wat die zelf doet noem ik geen werken.
  Met “nietsnutten die niet bereid zijn tot hervormingen” bedoelt hij ongetwijfeld personen met een dubbele nationaliteit.

  Like

 4. geen rare jongen die Macron (Dick), maar een Parijse rioolrat.

  Like

 5. Von Puffelen // augustus 30, 2018 om 14:53 //

  Emmanuelle Maricón is een Rothschild puppet zonder eigen mening maar die die van zijn baasjes verkondigd als ware het de zijne.

  Liked by 1 persoon

 6. Guardia Angel
  Dat was een verwijzing naar de uitspraak van de Galliërs uit de strip Asterix en Obelix; ‘rare jongens die Romeinen’.

  Waarschijnlijk had je dat wel begrepen maar ik licht het gaarne toe want in vond het zelf nogal gevat en zou het jammer vinden als dat gemist wordt 🙂

  Ben het verder uiteraard volledig met je eens.

  Like

 7. Ook die malloot Macron denkt dat hij een de
  Gaulle is maar kan niet in zijn schaduw staan en is met valse voorwensels en beloften net als Rutte en Merkel aan de macht gekomen,jammer dat wij geen Lee Harvey Oswald meer hebben maar misschien komt er een nieuwe die gesponsord word.

  Like

 8. Hoor ik in de verte Hans de Boer de VVD zetbaas van VNO-NCW roepen; labbekakken, labbekakken en woorden van gelijke strekking.

  Liked by 1 persoon

 9. De vorige keer dat de Fransen zich ‘geschoffeerd’ voelden,…..had Frankrijk binnen no-time geen koningshuis meer………
  Dus wellicht is die Macron een beetje levensmoe.

  ‘Cake’, lusten die ‘Frambozen’ niet. ‘Macronen’,… daar zijn ze dol op.

  Like

 10. alwine kerkhof // augustus 30, 2018 om 19:18 //

  Werkt de guillotine nog in Frankrijk?

  Like

 11. Claudia M. // augustus 30, 2018 om 21:18 //

  Ik ben opgegroeid met stripreeks Asterix, maar een citaat van Asterix met onwillig moet ik echt gaan opzoeken…
  Ik ken wel:
  Wij zijn overschrokken
  Wij zijn maar voor één ding bang; dat de hemel op ons hoofd valt
  Wij houden wel van een lolletje
  Wij houden van lekker eten en drinken
  Wij zijn gauw op onze tenen getrapt
  Wij zijn weerbarstig en vechten graag, maar wij houden van elkaar
  Kortom wij zijn Galliërs.

  Uit De Grote Oversteek 1976

  Like

 12. Beste comnentaar is van Alwine …Werkt de guillotine nog in Frankrijk…

  Like

 13. templars2017 // augustus 30, 2018 om 22:19 //

  De verandering waar die knul de mond van vol heeft is geen verandering in de ware zin van het woord ,het is de systematische ,georkestreerde vernietiging van het volk waarvoor hij gezworen heeft het te beschermen , van en woordbreuk gesproken…..

  Liked by 1 persoon

 14. Zal Macron geen banden hebben met vichy regime?

  Like

 15. Hij lijkt wel op Rutte ook zo een rat die toen de tijd ook zo gelijkwaardige uitspraak gedaan
  Met zijn uitspraak tegen eigen burgers burgers die het niet eens waren moesten maar op rotten .

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s