Nieuw

Hongarije beschuldigt Zweden van leugens en geschiedvervalsing

Foto: Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó. © Agencia de Noticias Andes (CC BY-SA 4.0)

De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó heeft de Zweedse ambassadeur in Boedapest op het matje geroepen. Dit onder meer omdat Margot Wallström (Sociaal Democraten) “leugens” verspreidde over Hongarije op Twitter.

Gisteren schreef de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken Margot Wallström op Twitter dat “Italië een bondgenootschap tegen de democraten en links in Europa wil vormen en Macron als zijn belangrijkste tegenstander noemt”.

“Ik heb maar één ding tegen ze te zeggen: kom maar op,” voegt ze eraan toe.

Dit heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó ertoe gebracht de Zweedse ambassadeur in Boedapest officieel op te roepen.

“De immigratievriendelijke Zweedse regering heeft opnieuw een aanval op Hongarije gelanceerd,” zegt een persmededeling van de Hongaarse regering.

– Margot Wallström beweert dat Viktor Orbán en Matteo Salvini strijden tegen de democraten, dat wil zeggen tegen de democratie, wat een leugen is. Viktor Orbán en Matteo Salvini waren heel duidelijk: ze bestrijden illegale immigratie, zegt Péter Szijjártó tegen MTI.

Hongarije reageert ook op een verklaring van de Zweedse minister voor Migratie, Heléne Fritzon (Sociaal Democraten), waarin een parallel wordt getrokken tussen Hongaarse vluchtelingen in de jaren vijftig en de illegale immigranten die vandaag de dag naar Europa proberen te reizen.

Tijdens een EU-bijeenkomst had zij Hongarije eraan herinnert dat Zweden toentertijd graag Hongaarse vluchtelingen heeft verwelkomd en dat van Hongarije daarom vandaag een vergelijkbare verantwoordelijkheid voor het gemeenschappelijk asielbeleid van de EU wordt verwacht.

– Degene die dit zegt vervalst de geschiedenis. In 1956 wachtten de Hongaarse vluchtelingen in de buurlanden op een staat om hen op te vangen volgens het nationale en internationale recht. Illegale immigranten galopperen echter over verschillende veilige landen, overtreden de wet en vormen een bedreiging voor onze veiligheid, zegt Péter Szijjártó.

De Hongaarse kritiek op Zweden houdt daar echter niet op.

Szijjártó bekritiseert ook de Zweedse regering voor haar bemoeienis met het lopende juridische proces tussen de EU en Hongarije, waarbij de Europese Commissie probeert te voorkomen dat Hongaarse wetten buitenlandse immigratievriendelijke NGO’s in Hongarije dwingen transparant te werken en zich te registreren als een “door het buitenland gesteunde organisatie”.

Volgens de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken heeft Zweden op die manier openlijk voor de kant van George Soros gekozen, die alle lange tijd probeert om via niet-statelijke NGO’s de grenzen van Hongarije open te breken voor massa-immigratie.

Bron:

http://www.friatider.se/ungern-anklagar-sverige-f-r-l-gn-och-historierevisionism

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7509 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Hongarije beschuldigt Zweden van leugens en geschiedvervalsing

 1. Ik krijg steeds meer respect voor de Hongaren. Thumbs up voor Victor en Peter!!!

  Like

 2. Eugene de Groot // augustus 30, 2018 om 16:33 //

  Volg “V4 Report” op Facebook.
  Prima kanaal.

  Like

 3. tim pietersen // augustus 30, 2018 om 20:43 //

  fuck diese huhren

  Like

 4. Marcelina // februari 3, 2019 om 12:35 //

  Hieruit bijkt dat de linksliberalen hun hersens hebben verloren, als ze uberhoubt al hersens hadden. Zweden bevindt zich op de rand van de afgrond en is ten dode opgeschreven, maar ze prediken nog steeds vanuit hun plushe stoel of ze wereldredders zouden zijn. Ik vraag me af, wat bezielt deze idioten om Hongarije herhaaldelijk de les te lezen?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s