Nieuw

Feministische voetbalspeelsters wil hoger loon – ondanks slechtere prestaties

Foto: Hope Solo wil meer geld voor minder kwaliteit. Bron: Wikimedia. Auteur: WSU93. (CC BY-SA 4.0)

Een feministisch voetbalspeelster eist een gelijk loon voor vrouwen als mannen, hoewel ze beduidend slechter presteren.

De voormalige nationale team keeper Hope Solo van de VS daagt de American Football Association voor het gerecht omdat het herenteam een hoger salaris heeft dan de dames.

Het conflict begon in 2015 toen zij samen met vier teamgenoten de voetbalbond bij de gendergelijkheid-ombudsman aanmeldde. Drie jaar later is er echter nog steeds niets gebeurd, dus roept Solo nu de voetbalbond voor het gerecht.

“Gelijke lonen zijn ons grondrecht […] We kunnen niet zwijgen. We kunnen de status-quo niet accepteren. Wij mogen niet minder accepteren dan gelijke lonen. De geschiedenis heeft aangetoond dat we voor onze rechten moeten vechten. Ik zal blijven vechten voor de jongeren in Amerika, en ik zal blijven geloven dat ze een betere en meer gelijke wereld zullen krijgen dan we nu hebben”, schrijft ze op haar website.

De aanklacht volgt een trend waarin feministische spelers meer aandacht en hogere lonen eisen. Dit ondanks het feit dat, bijvoorbeeld, het nationale vrouwenteam van Zweden in 2015 met 3-0 verloor van het stadsteam van Stockholm voor 15-jarige jongens. Of Solo samen met andere feministen zal gaan eisen dat ook de 15-jarige jongens die net zo goed spelen of beter zijn dan de dames door de Zweedse voetbalbond betaald moeten worden, zal nog moeten blijken.

Bron:

https://www.svt.se/sport/fotboll/hope-solo-stammer-forbundet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Feministische voetbalspeelsters wil hoger loon – ondanks slechtere prestaties

 1. Frans Wouterse // augustus 31, 2018 om 00:48 //

  Grappig die idioten. Ze hebben het altijd over gelijk verdienen, nooit over gelijk presteren. Dus iedere voetballer moet hetzelfde verdienen ls Messi.

  Like

 2. Scrutinizer // augustus 31, 2018 om 01:38 //

  Ze verdienen allebei evenveel minachting: stelletje onvolwassen pubers die alleen maar een spelletje kunnen spelen. Ga eens een nuttige baan zoeken. Ik discrimineer daarbj niet tussen mannen of vrouwen, noch tussen rassen of nationaliteiten. Allen verdienen ze mijn welgemeende diepe minachting.

  Like

 3. Voetbal vind ik ook niks.
  Dameskunstschaatsen vind ik dan wel weer mooi. Vooral als ze hun been omhoog gooien en met een hand zo lekker lang hoog houden. Daar kan ik echt van genieten. Paaldansen kan ik ook waarderen of striptease. Voor de rest interesseert sport me niet.

  Like

 4. Scrutinizer // augustus 31, 2018 om 10:15 //

  @Rommel
  Ik geef toe: ik kijk soms ook wel eens naar sport en dan juist naar vrouwensport, zelfs 🙂
  (m.n. turnen en zwemmen incl. schoonspringen en waterballet)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s