Nieuw

“De stad is van ons” – zo zal extreem links de AfS-bijeenkomst in Göteborg stopzetten

© Fria Tyder (CC BY-SA 4.0)

Het linkse netwerk Göteborg Antifascistische Front mobiliseert zich om op vrijdag de pleinbijeenkomst van Alternatief voor Zweden in Göteborg te stoppen. Op Facebook hebben zich meer dan 1000 mensen aangemeld om te protesten.
“Ze zijn er niet in geslaagd om ons in andere steden tegen te houden en zullen dat ook in Göteborg niet lukken”, zegt Per Sefastsson van AfS tegen Fria Tider.

Göteborg staat al lang bekend om zijn grote en actieve links-extremistische beweging. Tijdens een EU-bijeenkomst in 2001 veranderden duizenden extremisten de stad in een oorlogsgebied. Activisten van AFA vernielden auto’s en ramen, gooiden stenen op de politie en mishandelden voorbijgangers.

Vorig jaar organiseerde het linkse netwerk Göteborg Antifascistische Front protesten toen de Noordse Verzetsbeweging, Nordfront, een demonstratie in de stad uitvoerde. Een aantal immigranten en linkse extremisten werden veroordeeld voor gewelddadige rellen nadat ze onder andere stenen hadden gegooid op de politie. Een Somaliër viel tijdens de rellen de politie aan met een slinger – een potentieel dodelijk wapen.

Toen de parlementariër en voormalig Zweden Democraten-politicus Mikael Jansson, die nu voor Alternatief voor Zweden kandideert, een maand geleden in Göteborg verkiezingsmateriaal uitdeelde, werd hij aangevallen door een vijandiggezinde man die grote stenen naar hem gooide.

Vrijdag komt AfS terug in Göteborg, wanneer partijleider Gustav Kasselstrand en andere vertegenwoordigers van de partij een pleinbijeenkomst op Götaplatsen houden. Maar de linkse activisten van de stad zijn van plan om dit te stoppen.

“AFS probeert zich te profileren als een radicaal alternatief voor de Zweden Democraten door middel van een versterkte racistische retoriek. Men spreekt over het vervangen van de Migratiedienst door een Remigratiedienst en wil minstens een half miljoen mensen deporteren. We hebben allemaal het recht en de plicht om op te komen tegen racisme, in welke vorm dan ook. De stad is van ons en AfS is niet welkom”, schrijft het Göteborg Antifascistisch Front op Facebook.

De linkse fractie roept de Gotenburgers die aan de protesten willen deelnemen op om zich op Götaplatsen te verzamelen, om 11.30 – een half uur voordat de AfS haar pleinbijeenkomst begint. Meer dan 1.000 mensen hebben gemeld dat ze geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de linkse protestactie.

Maar bij AfS maakt men zich weinig zorgen over de plannen van de links-extremisten om de pleinbijeenkomst te saboteren.

– Extreem links is in de afgelopen jaren verzwakt. Als ze dreigden zich te mobiliseren, kwamen er slechts enkele tientallen, hoewel ze er honderden hadden beloofd, zegt Per Sefastsson, een parlementaire kandidaat voor AfS.

–  Ze zijn er niet in geslaagd om ons in andere steden tegen te houden en zullen dat ook in Göteborg niet lukken.

Volgens Sefastsson, hoeft het publiek niet bezorgd te zijn dat er een puinhoop op de pleinbijeenkomst zal zijn.

– Er is geen gevaar om te komen luisteren. We kunnen erop vertrouwen dat de politie de weinige extremisten die opduiken kan aanpakken, zegt hij.

Bron:

http://www.friatider.se/staden-r-v-r-s-ska-extremv-nstern-stoppa-afs-m-te-i-g-teborg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on “De stad is van ons” – zo zal extreem links de AfS-bijeenkomst in Göteborg stopzetten

 1. Eugene de Groot // augustus 30, 2018 om 00:39 //

  Goedzo.
  Die Zweden pakken door.
  Mooie tijden aanstonds, volgens mij in september verkiezingen daar.
  Dan is het erop of eronder.

  En als het eronder word, dan word de laatste fase eten of gegeten worden.

  Like

 2. Reinier Vangie // augustus 30, 2018 om 04:24 //

  “De Stad is van ons” Correct naar niet van dat linkse schorem en van dat buitenlandse gajes.

  Like

 3. Let it burn en dat de linksers maar verschrikkelijk op hun stupide harses worden geramd.

  Like

 4. Dat je het niet eens bent met de ontwikkelingen in een land……..prima…….en dat je wilt protesteren of blokkeren…..prima……maar let op…..er zitten veel extreem nazi aanhangers tussen die juist gebruik willen maken van geschapen chaos……en weer de eerste zullen zijn die alles op hun pad vernietigen……waaronder vele en vele winkelruiten van ondernemers.
  En juist dat willen rechtse strijders voor een betere democratie en veranderingen …….voorkomen en of niet aan meedoen.

  Like

 5. trouwens wat doet die moslim daar tussen de gasten op de foto? Eentje die straks met stenen begint te gooien?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s