Nieuw

China ‘building military base in Afghanistan’ as increasingly active army grows in influence abroad

China is to build its first military base in Afghanistan for hundreds of troops carrying out counter-terrorism training missions across the border from its western Xinjiang region, according to reports.

The base will be only the second overseas site for the increasingly active Chinese military, coming a year after a base was opened in Djibouti on the Horn of Africa.

Around 500 troops will be stationed in the base training their Afghan counterparts in the remote Wakhan Corridor in the north east province of Badakhshan, the South China Morning Post reported.

Bron:

https://www.telegraph.co.uk/news/2018/08/29/china-building-military-base-afghanistan/

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9575 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

4 Comments on China ‘building military base in Afghanistan’ as increasingly active army grows in influence abroad

 1. Scrutinizer // augustus 30, 2018 om 10:28 //

  Voorspelbaar.
  Stapje voor stapje zullen het er steeds meer worden.
  Dat is wat wereldmachten doen: hun militaire aanwezigheid uitbouwen tot ze alomtegenwoordig zijn. Tenzij de demografie hen teveel parten speelt, zal de wereld over enkele decennia net zo onder China leiden als vandaag onder de VS en voorheen onder het VK en haar voorgangers.

  Like

 2. Scrutinizer // augustus 30, 2018 om 10:47 //

  @mezelf
  addendum:
  Daarmee zijn “DE Chinezen” overigens niet plots slecht. Net zomin als “DE Amerikanen” of voorheen “DE Britten”.
  Wereldwijd geldt dat politici machtswellustelingen zijn. De meeste kunnen hun ambities slechts binnenlands botvieren of hooguit een zwakker buurlandje aanvallen, maar daartoe blijft het “helaas” beperkt. De grotere ambitie is er wel, maar die wordt gefnuikt door beperkingen van praktischen aard. Maar als een land nou eenmaal de grootste en sterkste speler is, dan kan DIENS politicus zich dolgelukkig prijzen dat HIJ nou toevallig WEL ongebreideld de hele wereld kan aanvallen.

  Dat heeft dus niets te maken met DE Britten (als volk) of DE Amerikanen of DE Chinezen maar alles met de topolitici die in wezen allemaal dezelfde soort persoonlijkheid hebben en alleen degene die aan het hoofd staat van wat op dat moment het machtigste land is, is ook in staat om zich wereldwijd te misdragen. Maar wees gerust: als een ander ertoe in staat ware geweest, had ie hetzelfde gedaan. Wie het kan, doet het nou eenmaal.
  Of beter gezegd, wie meent dat ie (nog) een kans maakt, immers normalitair is het niet zo dat een “regerend” nr.1 spontaan besluit zich terug te trekken, zodra er zich een kandidaat-opvolger lijkt te manifesteren, noch is het zo dat de politicus van een almaar sterker wordend land besluit niets te doen omdat een ander nou eenmaal de nr. 1 is. Neen, wie denkt dat ie een kans maakt, waagt het erop en wie het (nog) is, blijft ervoor vechten (tot ie verslagen wordt of eindelijk de handdoek in de ring gooit). De enige “overdracht” waarbij de uitgaande en de opkomende mekaar niet bestreden was toen de VS na WOI het stokje overnam van het VK.
  Maar weet dat de bevolking uit zo’n land er niet zit op te wachten om aan het front te mogen sterven cq. er zijn zonen zien te sterven. Er is tonnen propaganda (waaronder ook false flags, staged events etc.) voor nodig om voldoende kannonevoer te overhalen.
  M.a.w. het is niet dat de volksaard van DE Amerikanen plots verbetert, noch dat die van DE Chinezen plots verslechtert. Het is zelfs niet eens de persoonlijkheid van hun leiders die verandert, doch slechts hun inschatting omtrent “lukt het me of niet”?

  Like

 3. templars2017 // augustus 30, 2018 om 22:05 //

  Afghanistan ziet er uit als een dor land vol bergen, waarom dan zoveel oorlog voeren voor iets dat op het eerste zicht niets heeft?De orlog daar wordt gevoerd voor hetgeen dat niet te zien is, ik heb de informatie van een afghaan die is moeten gaan lopen wegens “verraad” hij was tolk voor het amerikaans leger ,die mens wist te zeggen dat er contracten voor de mijning van ertsen zijn gesloten die enorm lucratief zijn voor de amerikanen ,ook andere landen hebben er een oog op ,Afghanistan is een potentieel heel rijk land ,,de herrsende godsdienst staat echter in de weg dus ……..

  Like

 4. Scrutinizer // augustus 30, 2018 om 23:47 //

  @Templars
  Klopt: lithium o.a.
  Maar vergeet ook de ligging niet: het grenst aan Iran.
  Net als Iraq. Kortom de VS heeft Iran letterlijk gesandwiched…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s