Nieuw

Woonwijk in Zweden overgenomen door salafisten – de politie maakt zich grote zorgen

De salafistische Imam Fekri Hamad, actief in onder andere Västerås.

Het “kwetsbare” gebied Pettersberg in Västerås is een van de vele woongebieden in Zweden dat in het spoor van het links-liberale immigratiebeleid is getransformeerd tot een etnische enclave voor migranten en het centrum is geworden van een vaak gewelddadige islamitische radicalisering. De politie in Västerås maakt zich zorgen over de ontwikkeling en de misdaden die de radicale groeperingen aanwenden om alle inwoners ertoe te bewegen zich aan te passen aan de wet- en regelgeving van de islam.

Door Mats Dagerlind – Vertaling: ‘Rommel’

Detailhandelaren worden bedreigd omdat ze niet vroom genoeg zijn en zich niet naar behoren aankleden zoals de islam voorschrijft. De weinige Zweedse vrouwen die in het gebied wonen en zich Zweeds aankleden, worden “Zweedse hoeren” genoemd, en als je als caissière werkt, vinden de godvruchtige islamitische activisten dat ze zonder te betalen goederen mogen meenemen, omdat ze volgens de islam niets te maken hebben met de zogeheten ongelovigen.

Moskee centrum van salafistische beweging

De lokale moskee is veranderd in een centrum voor fundamentalistische salafisme en wordt regelmatig bezocht door haat-imams, zoals Fekri Hamad, die een meedogenloze letterlijke  interpretatie van de islam prediken.

Deze en vele andere gegevens zijn terug te vinden in een uitgebreid rapport over de radicale islam in Zweden, uitgevoerd door het Defensie Instituut onder auspiciën van onder andere terrorismeonderzoeker Magnus Ranstorp en in opdracht van het MSB (statelijk instituut voor burgerbescherming en paraatheid) .

Politie maakte zich zorgen over radicalisering

De plaatselijke krant VLT heeft Daniel Lindström, die werkzaam is bij de politie-inlichtingendienst in Västerås en zich richt op extremisme (betaalartikel 18-08-18), gevraagd commentaar te leveren op het rapport. Hij bevestigt dat de hele situatie met betrekking tot islamitische radicalisering in onder andere Pettersberg precies zo slecht is als het rapport beschrijft.

Hij omschrijft de moskee in Pettersberg als “een grote stormwolk”. Daar vinden volgens Lindström ’s avonds en ’s nachts radicaliseringsactiviteiten plaats die in de eerste plaats gericht zijn op de jonge mannen in het gebied, van wie de overgrote meerderheid een asielgerelateerde immigrantenachtergrond heeft.

Hier is ook de beruchte Salafist Imam Fekri Hamad werkzaam, die de vrijdaggebeden uitvoert. Hij wordt in het verslag afgeschilderd als “een van de hardvochtigste salafisten van Zweden”.

Etnische zuivering van christenen en “ongelovigen”

Lindström beschrijft ook een situatie waarin sterke krachten worden gemobiliseerd voor de etnische zuivering van Pettersberg. Onder de immigranten in het gebied zijn enkele christelijke Syriërs. Deze worden door te dreigen nu geprobeerd uit het gebied te verdrijven. De boodschap is “hier wonen alleen moslims, wij nemen het over”.

De radicale indoctrinatie van moslims is ook gericht op zeer jonge allochtone kinderen in het gebied die vaak in Zweden zijn geboren. Lindström vertelt hoe de kinderen rondlopen en dingen zeggen als “je bent een hoer omdat je christen bent” tegen vrouwen die zich niet aan de islam hebben onderworpen.

Politie kritisch op politici en overheid

Lindström heeft kritiek op de manier waarop Zweedse politici en autoriteiten “met de radicale opvattingen omgaan”. Het zijn vaak hun zeer actieve organisaties en gemeenten die overheidssubsidies uitkeren in de gedachte dat dit de multiculturele samenleving bevordert waar men een visie over heeft om Zweden in te veranderen.

De politici zijn laf geweest, zegt Lindström. Zij hebben het niet aangedurfd het been stijf te houden en de bijdragen aan deze bewegingen in te trekken, uit angst als islamofoben of als vertegenwoordigers van xenofobe krachten te worden te zien. Vandaag is er echter wel enig besef van de realiteit, zegt Lindström. De al lang bestaande en aanhoudende waarschuwingen van de Zweden Democraten voor deze ernstige ontwikkeling met de escalerende islamisering als onderdeel van immigratiekwesties begint in het publieke bewustzijn door te dringen.

Geld van het buitenland

Het is echter niet voldoende dat de Zweedse overheid zich nu eindelijk gaat verzetten tegen de staatsbijdragen aan radicale moslimbewegingen. Dat komt omdat ze ook grote sommen geld uit het buitenland ontvangen, waaronder islamitische dictaturen als Saoedi-Arabië, Qatar en Iran.

Over deze instroom van geld heeft de regering en het parlement, onder andere door rechtstreekse Kamervragen van de Zweden Democraten, verklaard dat zij niet bereid is er iets aan te doen. Dit ondanks het feit dat een aanzienlijk deel van het geld afkomstig is van nog radicalere krachten dan de regimes van deze landen. Volgens Lindström handelt het zich om islamitische militante groeperingen, families en clans.

Vertienvoudiging in tien jaar

Volgens het rapport is het gewelddadige moslimmilieu in Zweden in minder dan tien jaar vertienvoudigd. Men betoont de terroristische aanslagen van moslims in 2010 en 2017, en het frequente verkeer van jihadisten uit Zweden naar IS en soortgelijke terroristische groeperingen.

Lindström spreekt bij VLT zijn grote ontevredenheid uit over de volgens hem ontoereikende inzicht van Säpo (Zweedse nationale veiligheidsdienst) en andere nationale instituten op deze elementen en groeperingen. Tegelijkertijd vindt hij dat het heel moeilijk is om inzicht te krijgen omdat het om gesloten groepen gaat en dat contexten zoals het vrijdaggebed in moskeeën als voorwendsel worden gebruikt om radicale activiteiten te verbergen.

Moeilijker zicht te houden op moslimextremisme

Volgens Lindström is het veel gemakkelijker om links- en rechtsextremisten in de gaten te houden dan moslims. Ook vindt Lindström dat extreemrechtse formaties zoals de Nordiska Motståndsrörelsen (Noordse Verzetsbeweging), NMR, in de media ten onrechte overdreven aandacht krijgen voor het geringe aantal mensen waar het zich om handelt en het geringe risico dat zij vertegenwoordigen.

Islamisme is aanzienlijk wijder verbreid en vormt een veel grotere bedreiging, legt Lindström uit. Dan is er nog het links extremisme waar de focus op zou moeten liggen, stelt hij vast.

Over- en onderrapportage

Lindstrom gaat niet in op waarom er zo’n grote mismatch is tussen de echte problemen en bedreigingen, en de interesse van de media, maar in verschillende contexten is aangetoond dat journalisten de islam en islamitische immigranten niet als een probleem willen afschilderen omdat dit als islamofobie en xenofobie kan worden opgevat en de Zweden Democraten in de kaart speelt, in plaats van de immigratie-liberale politiek waarmee men sympathiseert.

Betreffende het links extremisme heeft de desinteresse onder andere laten zien dat journalisten vaak zelf met hun gedachtegoed en sympathie ver naar links zijn en daarom het linkse geweld legitimeren. Zo stuitte journalist Janne Josefsson van SVT’s ‘Opdracht Onderzoek’ op hevig verzet vanuit de journalistieke gilde toen hij na het maken van een documentaire over extreemlinks in Zweden een tweede programma over extreemlinks wilde produceren.

De overrapportage van rechtsextremisme vindt volgens velen zijn oorzaak in een media-agenda die eigenlijk alleen sociaal-conservatieve en nationalistische bewegingen als doelwit heeft. Men wil, door een schrikwekkend vertekend beeld van een samenleving met steeds meer rechts-extremisme en neo-nazisme te leveren, angst in boezemen voor de Zweden Democraten en soortgelijke partijen en bewegingen in andere landen.

Radicale imams bouwen salafistische netwerken

VLT heeft eerder geschreven over de fundamentalistische imams Fekri Hamad en Gävle-imam Abu Raad met koppelingen naar de nu gesloten IS-gerelateerde Råby Moskee, die samen een salafistisch netwerk opbouwden met Västerås als basis. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe moskee in Hässlö ten oosten van de stad ter vervanging van de Råby moskee. Sommige bouwvergunningen zijn echter nog niet verleend.

“Met nagels en klauwen” tegen moskeegebouw

Lindström zegt dat de politie in Västerås “met nagels en klauwen” werkt om zo’n moskee met een salafische oriëntatie niet het daglicht te laten zien. Er zijn in Västerås al verschillende andere moskeeën met een minder radicale oriëntatie waarmee de politie al genoeg problemen mee had.

Ook andere steden

In het rapport worden naast Västerås ook Stockholm, Göteborg, Halmstad en Borås genoemd als steden met grote problemen met de salafistische en andere radicale islam genoemd, die verbonden waren aan jihad-reizen om deel te nemen aan de activiteiten van moslimterroristische organisaties in onder andere Syrië en Irak.

Bron:

https://samnytt.se/bostadsomrade-i-vasteras-tas-over-av-salafister-polisen-djupt-oroad/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

14 Comments on Woonwijk in Zweden overgenomen door salafisten – de politie maakt zich grote zorgen

 1. Hoe ver zal het gaan in Zweden, hoe rekbaar is PC. Wanneer gaan de ogen open, en wat dan, wat zullen ze doen? De islam wil de macht overnemen en links laat het toe, de feministische regering en dat is nog het ergste, vertoont dhimmi gedrag met hun hoofddoekjes om. Het is triest om dit allemaal te zien gebeuren, ook in de rest van Europa.

  Like

 2. templars2017 // augustus 29, 2018 om 17:31 //

  Het is voorspelt geweest en blijkbaar komen de voorspellingen uit ,niet omdat er magie in zit maar omdat ze geuit waren en nog steeds worden door mensen die de islam ziet voor wat het is een veroveringsideologie met één doel de wereld islam te maken ,ze claimen een religie van vrede te zijn ,maar vergeten te vertellen dat het enkel vrede kan zijn als alles onder de knoet van de islam zit .Dit op zich is één van de kenmerken van dictatoriaal gedrag of ten minste opvatting.
  De vermelding “er is enig besef” geeft heel goed aan dat ze het niet willen weten ,tevens zijn ze daar niet bereid om iets te doen aan de geldstromen uit het buitenland met als enige reden niet in het xenofobe racisme hoekje te worden gedumpt ,de politiek is dus meer bezorgd om zijn eigen imago dan het lot van de originele bewoners .
  Als een dergelijke ontsporing wordt vastgesteld dan kan je enkel vaststellen dat er geen regering meer is die doet waarvoor hij is verkozen ,het land is voorlopig en gedeeltelijk verloren aan het gevaar waar zo is voor gewaarschuwd ,Zweden zal barre tijden tegemoet gaan ,eens ze voet aan de grond hebben dan is de verspreiding een kwestie vantijd en de gruwel die het zal meebrengen een kwestie van inbeeldingskracht ,

  Het is voorspelt geweest….

  Liked by 1 persoon

 3. Claudia M. // augustus 29, 2018 om 18:27 //

  Zweden richt zichzelf ten gronde, ik kan er na talloze artikelen niets anders meer van maken. Zweden die de kans hebben, doen er goed aan het land zo snel mogelijk te verlaten. Hier in Nederland gaan we dezelfde kant op, ik ben ook aan het kijken. Ergens houdt het “onderhoud” van allerlei binnengehaald tuig natuurlijk wel op!

  Like

 4. antiislamnu // augustus 29, 2018 om 18:44 //

  In Duitsland gaat het de zelfde kant op want nog steeds is de bevolking onwetend en gehersenspoeld.

  Like

 5. Whoeha, ik ben goed. Helemaal zelf een hotspot verbinding ge maakt. 😉

  Niet weer weken zonder internet.

  Like

 6. Goed gedaan.
  Ik was al bang dat ik in mijn eentje het publiek moest gaan vermaken.

  Like

 7. Willem
  Dit is beleid wat van hogerhand opgelegd wordt en zal dus doorgaan totdat ze bij het gaatje zijn, je zou het kunnen zien als genocide op het Europese volk, dat zal niet zo snel lukken maar iig wel tot het punt dat ze zich openlijk volledig onderworpen en weggecijferd hebben. Het meest bizarre en schandelijke is dat massa’s autochtone Europeanen hier aan meewerken en nagenoeg alle sleutelposities bezetten want zonder de medewerking van autochtone Europeanen heeft het absoluut geen kans van slagen, nu wel. Ik breek hier al tijden m’n hoofd over want dat er verraders en onwetenden zijn dat begrijp ik maar in zulke getalen, en velen zijn niet de eerste de beste. Het is onbegrijpelijk omdat ze op termijn niet alleen zichzelf maar ook hun nageslacht aanpakken, hoe haal je het in je hoofd om in een keurige samenleving opgegroeid te zijn en je nageslacht een derdewereldland in hun mik te splitsen?! Aan de ene kant is het heel interessant om zoiets ongeloofwaardigs voor je neus te zien afspelen want volgens mij is dit ongekend in de geschiedenis van de mensheid maar daardoor tevens zeer beangstigend want hoe gaat dit zich ontvouwen? Ik vrees al een tijdje dat als zelfs de wal het schip niet meer kan keren we terechtkomen in de middeleeuwen 2.0, nou maak je borst dan maar nat. Het punt is, ik kan me niet voorstellen dat iemand hier baat bij heeft, zelfs niet het grootkapitaal/globalisten, dus de vraag blijft waarom het gebeurt? Het is onbegrijpelijk.

  Liked by 2 people

 8. Zo die verdomde autocorrect ook uit. En dan later eens kijken of ik een stukje op dit tablet kan typen. Dit heb ik met twee aanwijspennen getypt, is het toch een beetje alsof ik op toetsenbord loop te rossen, ha.

  Like

 9. Leest er dan helemaal niemand in Zweden of in Duitsland een krant en heeft daar dan nooit iemand van Het Vlaams Blok gehoord en dat het een naamswijziging heeft gehad in Vlaams Belang? Heeft men ook nooit gehoord van de PVV of van Geert Wilders gehoord of hebben ze geen hersens. Rust zacht heren en dames politici.

  Like

 10. Als je eenmaal hebt doorzien dat deze ontwrichting van Europa door bepaalde prominente groeperingen gestuurd wordt en juist de bedoeling is, wordt het allemaal makkelijker te begrijpen en hoef je je niet meer af te vragen waarom de meeste regeringen niet ingrijpen.

  Like

 11. Scrutinizer // augustus 29, 2018 om 23:46 //

  @Dick
  Vele van de toppers hebben helemaal geen nageslacht: Di Rupo, Rutte, May, Merkel…
  Andere zullen denken dat als ze zichzelf maar lekker verrijken, ze in hun villawijk wel kunnen genieten alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Tot op heden was dat weliswaar min of meer zo, maar eenmaal voorbij een bepaald punt, als de “vredelievenden” werkelijk de boel hebben overgenomen, dan ben je ook daar niet veilig meer. Tenzij natuurlijk ze zich bekeren (of dat veinzen), maar dat geldt dan slechts voor mannelijke nakomelingen. Als je een (klein)dochter hebt, dan wil je het haar niet aandoen om zich te moeten bekeren.

  Like

 12. De vraag is …hoeveel rek zit er nog in het Zweedse elastiekje.

  Liked by 1 persoon

 13. Wachteres // augustus 30, 2018 om 13:18 //

  https://ejbron.wordpress.com/2018/08/27/uppsala-is-gevallen/

  Uppsala is gevallen

  Onze Zweedse correspondent Svenne Tvaerskaegg stuurt dit grimmige verslag over de ondergang van de Zweedse stad Uppsala.

  De oude stad Uppsala, de op drie na grootste stad van Zweden, met wortels uit de Vikingtijd, is gevallen. Eerder deze week, 23 augustus 2018, verkondigde de politie van Uppsala dat zij niet langer de controle heeft en criminele bendes de stad hebben overgenomen.

  Like

 14. tim pietersen // augustus 30, 2018 om 13:40 //

  (((links))) likt zich hierbij af

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s