Nieuw

Macron verklaart de oorlog aan het Orban-Salvini blok: Ik ben hun voornaamste tegenstander

De Franse president Emmanuel Macron heeft de oorlog verklaard aan het Europese populistische blok onder leiding van Matteo Salvini en Viktor Orbán en heeft woensdag gezegd dat hij hun “voornaamste tegenstander” is.

Na bijeenkomsten in Milaan op dinsdag hebben de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken en de Hongaarse premier gezamenlijk beloofd de huidige door Macron geleide globalistische structuur van de Europese Unie (EU) af te breken en te vervangen door een model dat de nationale soevereiniteit van EU-landen respecteert.

“In Europa staat Macron aan het hoofd van de partijen die immigratie steunen, aan de andere kant staan wij zelf, maar we willen een einde maken aan illegale immigratie,” verklaarde de heer Orbán dinsdag.

Matteo Salvini stelde voor dat de heer Macron het goede voorbeeld zou geven in plaats van andere landen de les te lezen.

“We vragen om medewerking van Macron – die zijn tijd besteedt aan het de les lezen van buitenlandse regeringen – door het voorbeeld te geven van het openen van Ventimiglia,” een grenspunt tussen Frankrijk en Italië dat momenteel gesloten is voor migranten.

“Als hij een goed voorbeeld geeft,” zei Salvini, “dan kunnen we het ook aan de Visegrád-landen vragen.

De Visegrád-groep – bestaande uit Hongarije, Polen, Tsjechië en Slowakije – heeft zich verzet tegen door Brussel opgelegde immigratiequota en heeft erop aangedrongen dat zijn eigen burgers het recht hebben om migranten op te vangen of niet.

Ik zal de nationalisten en de verdedigers van haatzaaiende taal niets cadeau doen”, zei Macron woensdag in een interview op de Franse televisie. “Als ze mij als hun voornaamste tegenstander willen zien, hebben ze gelijk.

Nog verder zei de heer Macron dat Frankrijk “een vijand is van nationalisme, van haatpolitiek en van een Europa dat moet betalen wat gevraagd wordt, maar geen enkele vorm van verantwoordelijkheid of solidariteit oplegt”.

In de komende dagen en maanden zullen wij diepgaande besluiten moeten nemen om de kwestie van migratie te adresseren,” aldus Macron. “Dit impliceert “ernst en verantwoordelijkheidszin, waarbij wij trouw moeten blijven aan onze waarden, zoals het asielrecht, met een werkelijk beleid dat de betrekkingen tussen de landen van herkomst en het onze beheerst”.

De heer Macron heeft zich gedistantieerd van het Salvini-Orbán-blok, dat zich heeft toegelegd op het beteugelen van illegale immigratie door te zeggen dat de twee wereldbeelden lijnrecht tegenover elkaar staan.

Dit is niet wat Orbán en Salvini voorstellen,” zei de Franse president.

“Er vormt zich een sterke oppositie tussen nationalisten en progressieven” in Europa, merkt Macron op, die op dit moment reist tussen Denemarken en Finland op zoek naar bondgenoten om een “progressieve boog” van globalistische naties te smeden tegen pro-soevereiniteit regeringen, volgens berichten.

Salvini reageerde snel op Macron woensdag en verzekerde hem dat zijn echte vijand zijn eigen burgers zijn.

“Macron’s belangrijkste tegenstander is het Franse volk, althans volgens enquêtes,” zei de heer Salvini.

“In plaats van andere regeringen de les te lezen, laat hij de Franse grenzen openen, te beginnen met Ventimiglia,” zei hij.

En hij moet ophouden Libië te destabiliseren voor economische belangen,” voegde Salvini toe.

Bron:

https://www.breitbart.com/london/2018/08/29/macron-declares-war-on-salvini-orban-bloc-i-am-their-chief-adversary/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9555 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

12 Comments on Macron verklaart de oorlog aan het Orban-Salvini blok: Ik ben hun voornaamste tegenstander

 1. Zo, dat was nog lastig op een tablet. Wat een gepiel op zo’n klein schermpje. Maar als ik weer 4 weken geen internet heb dan zal het daarna wel sneller gaan 😉

  Ik gebruik dit ding normaal alleen als muziekstation in mijn atelier of om wat op te lezen.

  Like

 2. Ach ja de Fransen kunnen één ding zeer goed en dat is een grote bek hebben. Verstand is ver te zoeken. Wat dat betreft hebben ze het I.Q. van de mensen uit hun vroegere koloniën. Ik snap ook niet dat ze KLM konden inlijven. Air France is een failliete handel en wordt alleen overeind gehouden door oneerlijke subsidies en de winst van KLM.

  Like

 3. antiislamnu // augustus 29, 2018 om 22:51 //

  Laat deze landverrader eerst maar eens voor zijn eigen Franse burgers zorgen er zijn er genoeg die niet te vreten hebben.
  En kijk dit moet de Parijse metro voorstellen lijkt wel een rioolstelsel.

  Like

 4. antiislamnu // augustus 29, 2018 om 22:58 //

  Of dit wat wil die psychopaat van een macron nou

  Like

 5. antiislamnu // augustus 29, 2018 om 23:02 //

  En dit om te janken wat een tering bende het is geworden

  Like

 6. Toch wel fijn om te zien hoe het concept EU alle Europese naties verbroederd.

  Liked by 1 persoon

 7. Rommel bedoeld …..VERLOEDERD

  Like

 8. Reinier Vangie // augustus 30, 2018 om 00:17 //

  Deze gek is geestesziekte. Klootzak kijk eerst eens naar al die terroristische en moord aanslagen verkrachtingen van dat fijne volk wat jij zo adoreerd. Breng eerst eens je eigen land op orde voor je over de grens kijkt.

  Like

 9. Dit plaatje met die drie kinderlozen brengt ons ernstig in de war het is toch geen kunst of zo?

  Like

 10. Macron is van origine een socialist. Hij heeft zelf een liberalistische partij opgericht om zelf aan de macht te komen. Dit machtsgeile mannetje laat nu zijn ware aard zien en laat als een echte landverrader zijn land naar de kl*te helpen door zelf liberalistische-populistische frasen te schreeuwen waar hij eigenlijk zelf niet achter staat. Levensgevaarlijk zo iemand. Ook onbegrijpelijk dat de eens zo patriottische Fransen zoiemand aan de macht laten komen.

  Like

 11. Voormalig Rotschild bankier ,wie denk je dat hem de invloed geeft die hij heeft…….

  Like

 12. Fransdo // januari 4, 2019 om 08:55 //

  Macron, your worst enemy is your own big mouth.

  Zo, dus Frankrijk is een vijand van Nationalisme en van haatpolitiek. Kennelijk is Frankrijk dan ook een vijand van zijn eigen land, van eigen cultuur en heeft kennelijk een bloedhekel aan zijn eigen burgers.

  Iedereen, ik herhaal IEDEREEN, leert normaliter van die vele aanslagen die in Frankrijk hebben plaats gevonden. Maar niet Macron, die schept liever omstandigheden die verdere aanslagen in de hand werken. Macron is zodoende dommer dan dom. Die gele hesjes is voorlopig het voorgerecht, de hoofdmaaltijd is onderweg. Macron werkt hard aan zijn eigen ondergang maar gezien zijn domheid heeft hij dat zelf nog niet door.

  Wat moeten we met zo’n man?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s