Nieuw

De Witte Helmen hebben giftige chemische stoffen geleverd aan rebellengroeperingen in Syrië

Syrië – Rusland heeft onlangs gewaarschuwd dat de Verenigde Staten van plan zijn opnieuw een fake-chemische gasaanval in Syrië uit te voeren om een voorwendsel te krijgen om het land aan te vallen. Nu wordt bekendgemaakt dat de door terroristen en door het Westen gesteunde zogenaamde hulporganisatie Witte Helmen hiervoor chemicaliën hebben gekregen.

Met de hulp van de hulporganisatie Witte helmen is een grote hoeveelheid chemicaliën geleverd aan militante rebellen in Idlib, Syrië, om een provocatie in scene te zetten waarvan de VS de schuld op de Syrische regering kan leggen, zegt het Russische ministerie van Defensie.

Volgens het Russische leger is uit verschillende bronnen informatie verkregen dat “met twee vrachtwagens uit het dorp Afs een grote voorraad giftige stoffen naar de stad Saraqib is overgebracht”, aldus generaal Alekseij Tsygankov, hoofd van de Russische eenheid in Syrië.

Volgens Tsygankov werden de chemicaliën geleverd aan een legerdepot dat wordt gebruikt door de militante groep Ahrar al-Sham, “in samenwerking met acht leden van de Witte Helmen”, en dat de lading werd ontvangen door twee hooggeplaatste leiders van de salafistische terroristische organisatie Ahar al-Sham.

“Daarna werd een deel van de lading in ongeëtiketteerde plastic vaten geplaatst en naar een andere militiebasis in zuidelijk Idlib getransporteerd om een gebruik van chemische wapens in scene te zetten en vervolgens regeringstroepen de schuld te geven van het gebruik van giftige stoffen tegen de burgerbevolking”, zegt Tsygankov.

Eerder heeft het Russische Ministerie van Defensie gewaarschuwd dat de Verenigde Staten van plan zijn chemische aanvallen in Syrië onder een valse vlag te organiseren om het als voorwendsel te gebruiken de Syrische regeringstroepen aan te vallen. De inzet van de destroyer USS Ross in het Middellandse Zeegebied met 28 kruisraketten van het type Tomahawk en andere oorlogsschepen in de Perzische Golf en Qatar, maken ook deel uit van de voorbereidingen voor toekomstige aanvallen, meldt Rusland.

De Verenigde Staten dreigen al lange tijd met wraak

Al eerder hebben de Verenigde Staten gedreigd dat Washington met wraakacties zal reageren op eventuele chemische aanvallen van de Syrische regering, die krachtiger zullen zijn dan die van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk in april. De aanval werd uitgevoerd naar aanleiding van een melding van een chemische aanval door de Witte Helmen. Deze hulporganisatie is een beruchte door het Westen gesteunde groep, die zich inzet om met terroristen samen te werken en valse gebeurtenissen te creëren om de Syrische regering en haar bondgenoten te saboteren.

Valse propaganda moet in de media worden verspreid

Generaal Igor Konasjenkov zegt dat deze nieuwe operatie zal worden uitgevoerd in het dorp Kafr Zita, gelegen in het noordwesten van Hama provincie in Syrië. Volgens hem zal men de propaganda verspreidingsmethode van eerdere aanvallen herhalen. Volgens Konasjenkov zijn er nu “Engelssprekende deskundigen” die zullen helpen bij het gebruik van de giftige stoffen. Een groep mensen die in de noordelijke delen wonen, is naar Kafr Zita getransporteerd en wordt nu voorbereid om deel te nemen aan de komende in scene gezette aanval.

Het volk wordt gefilmd en zal pretenderen alsof het lijdt onder de gevolgen van “chemische oorlogsmateriaal” en “cilindrische bommen”, die naar verluidt door Syrische regeringstroepen zijn gebruikt. De bewoners die daar naartoe zijn getransporteerd zullen als “nep-reddingswerkers worden gebruikt die de Witte Helmen komen helpen. Het reddingswerk wordt gefilmd en de beelden verschijnen dan in de media in het Midden-Oosten en in Engelstalige media”, zegt Konashenkov.

Bron:

https://www.rt.com/news/437091-militants-syria-chemical-weapons-provocation/

https://www.rt.com/news/436876-idlib-fake-chemical-attack/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.048 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on De Witte Helmen hebben giftige chemische stoffen geleverd aan rebellengroeperingen in Syrië

 1. Wij weten inmiddels hoe de White Helmets te werk gaan.
  Straks genoeg verzamelen van gegevens om de mainstream media op hun donder te geven.

  Like

 2. De witte helmen hebben ook in de oorlog tegen Servië een zeer dubieuze rol gespeeld.
  Zijn het verbindingsstuk van de rebellen en het westen.
  Ze werken samen alle 3.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s