Nieuw

Poolse parlementariër: Boerka verbieden en geen Saoedische moskeeën in Europa totdat Polen een kathedraal in Saoedi-Arabië kan bouwen

Foto: Dominik Tarczyński, parlementariër van de Poolse Partij voor Recht en Rechtvaardigheid. Screenshot YT

De Poolse parlementariër Dominik Tarczyński is het Europese boerka-debat binnengewandeld met zijn verklaring dat de boerka verboden moet worden, deels om veiligheidsredenen en deels om islamitische radicalen duidelijk te maken dat ze in Europa niet meer rechten kunnen eisen dan de Europeanen in Saoedi-Arabië hebben.

Tarczyński, partijlid van de Poolse Partij voor Recht en Rechtvaardigheid, heeft in Groot-Brittannië voor ophef gezorgd na zijn botsing met de linkse journaliste Cathy Newman over illegale immigratie.

In een exclusief interview met Breitbart verklaart hij nu dat islamitische gezichtsluiers “op dezelfde manier verboden zouden moeten worden als het christelijke kruis in Saudi-Arabië”.

Hij suggereert dat de relatie tussen het Westen en de islamitische wereld op dit moment niet in balans was en noemde als voorbeeld een moskee die het theocratische regime van Saoedi-Arabië in de Poolse hoofdstad Warschau wil bouwen.

– We zijn blij deze moskee te ontvangen, zodra we het eens zijn over de bouw van een Poolse kathedraal in Saoedi-Arabië, zei hij.

– Het is heel eenvoudig, of we zijn gelijk, we zijn partners, we zijn dezelfde mensen – of ze denken dat ze beter zijn dan anderen, verklaarde hij.

Hij zei ook dat de boerka – die overal ter wereld door zelfmoordterroristen, kinderlokkers en gewapende overvallers als vermomming wordt gebruikt – om veiligheidsredenen moet worden verboden, “zoals dat in veel Europese landen al het geval is”.

Tarczyński wees erop dat gewone mensen vaak te maken hebben met beperkingen met betrekking tot de vraag of ze hun gezicht mogen bedekken – bivakmutsen, valhelmen en maskers zijn bijvoorbeeld verboden in een groot aantal openbare ruimten in Groot-Brittannië – en dat het verkeerd was voor religieuze fundamentalisten om “meer rechten” te verwachten dan voor anderen.

– Als je niet van christelijk Europa houdt, ga dan naar Saoedi-Arabië en ga met degenen om die je behandelen op de manier die je verwacht, zei hij onomwonden.

– Wij zijn als mensen gelijk; als je meer van Europese christenen verwacht dan Europese christenen kunnen verwachten in de islamitische wereld – dan heb je in feite niet het recht om meer te verwachten. Wij zijn gelijk, als je niet gelukkig bent met Europa, ga dan naar de Arabische landen en blijf daar.

Oostenrijk, België, Bulgarije, Frankrijk en Denemarken, die al een boerkaverbod hebben, hebben allemaal een veel grotere moslimpopulatie dan Polen, dat slechts een klein aantal recente aankomsten en een al lang bestaande Lipka Tatar-gemeenschap herbergt – door Tarczyński omschreven als goed geïntegreerd, verdraagzaam en zeer welkom.

De boerka heeft dan ook een relatief lage prioriteit in Polen – maar het feit dat het land deel uitmaakt van het Schengengebied van de Europese Unie, door voormalig Interpolchef Robert Noble omschreven als “in feite een internationale paspoortvrije zone voor terroristen”, en een lange grens deelt met Duitsland, waar vele duizenden islamitische radicalen wonen – betekent dat het Poolse parlementslid nog steeds “zeer bezorgd” is.

– In Duitsland, Zweden en vele andere landen begint dit proces, deze eis om boerka’s toe te staan, met woorden als ‘democratie’ en ‘vrijheid van godsdienst’ en al die andere mooie woorden die niets met de werkelijkheid te maken hebben… wat eindigt met zelfmoordaanslagen, waarschuwde hij.

– We moeten lessen trekken uit de landen die met enorme gevolgen worden geconfronteerd… De boerka heeft niets te maken met onze manier van leven, het heeft niets te maken met onze identiteit… islamitische radicalen gebruiken deze rechten om Europeanen te doden. Zo eenvoudig is het, voegde hij eraan toe.

– Polen moet leren van België, Frankrijk, Duitsland en andere landen – we moeten hun fouten niet kopiëren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7199 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Poolse parlementariër: Boerka verbieden en geen Saoedische moskeeën in Europa totdat Polen een kathedraal in Saoedi-Arabië kan bouwen

 1. Dat lijkt mij een goede deal……wel afdwingen dat anders gelovigen gewoon hun gebed in de kerk kunnen doen….zonder risico op gekeeld te worden.

  Like

 2. Deze man heeft meer realiteitsbesef in zijn pink dan de hele Zweedse regering bij elkaar.

  Like

 3. Fantastisch Polen!!!

  Liked by 1 persoon

 4. I love Polen, Hongarije enz zijn toppers

  Like

 5. Helemaal geen moskee, ook al staat heel Arabie vol met kerken. Wij zijn als blanken hier op onze plek, de rest hoort gewoon op de plek waar ze klimatoligisch horen.

  Like

 6. AA.Westerink // augustus 28, 2018 om 18:57 //

  Een man naar mijn hart!

  Like

 7. Fantastisch bericht een goed voorbeeld voor de rest van Europa .

  Like

 8. claasje kater // augustus 29, 2018 om 11:24 //

  Redelijk voorstel

  Like

 9. Wij zitten opgescheept met moederskindjes als Rutte, Wiebes, Klaver, Asscher Pechtold, Buma etc..
  Mannen zonder karakter en het fysiek van een overjarige pannenkoek.
  Hoe lang accepteren we de leugens van deze figuren nog?.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s