Nieuw

Oostenrijk loopt voorop: de regering schaft het leerlingwezen voor asielzoekers af

Foto: Oostenrijk's parlement in Wenen. Bron: Wikimedia Commons. Auteur: Peter Wuttke

De Oostenrijkse regering wil de mogelijkheid van een leerlingschap voor asielzoekers afschaffen. “In de toekomst zal het asielrecht niet langer worden omzeild door les te nemen.”

De Oostenrijkse regeringswoordvoerder Peter Launsky-Tieffenthal verklaarde op zondag dat het debat nu voorbij is en dat er al aan een nieuwe verordening wordt gewerkt. Sinds 2012 was voor asielzoekers tot 25 jaar in Oostenrijk een opleiding in het beroepsonderwijs toegestaan. De Vrijheidspartij van Oostenrijk (FPÖ) was toentertijd fel gekant tegen het snel genomen decreet. Zoals verwacht komen de stormen van verontwaardiging van de oppositie en de asielindustrie. “Volledig onrealistisch en cynisch” is de maatregel waarmee de overheid “de opsplitsing van de samenleving graag zou willen voortzetten”, aldus de liberale partij NEOS. Als “absurd tot kwaadwillig”, is de emotionele beoordeling van de socialistische SPÖ, die tot nietigheid is gekrompen. De kameraden van Die Grünen hadden zo’n 60.000 handtekeningen verzameld van vluchtelingenactivisten, prominenten uit het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van de media om “de deportatie van asielzoekers met een stage te voorkomen”.

Bron:

https://www.krone.at/1761230

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7198 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s