Nieuw

Weg met ons – Rotterdam wil eigen koloniale verleden laten onderzoeken

‘Weg met ons’ is eigenlijk niet correct. Het moet zijn ‘Weg met jullie blanken’ !

Want het 2 ton kostende project is op initiatief van Peggy Wijntuin. Peggy Wijntuin gaat geen onderzoek doen wie de slavenjachten in Afrika uitvoerden en wie die slaven vervolgens aan de Afrikaanse kust te koop aanboden. Want dat wil Peggy Wijntuin niet weten, want dan kan ze de schuld niet bij de blanken leggen.

Het AD meldtDe aanleiding voor het onderzoek – dat ongeveer 2 ton kost – is een initiatief van oud-PvdA-raadslid Peggy Wijntuin, die middels een breed gesteunde motie opriep om het koloniale verleden van de stad eens grondig uit te zoeken. ,,We hebben economisch enorm van de koloniën geprofiteerd, maar het verhaal is veel breder dan dat.

Gaat er ook onderzocht worden hoe de koloniën van ons geprofiteerd hebben. Hoe we Afrika uit de Steentijd geholpen hebben, er infrastructuur aangelegd hebben, voor onderwijs en zorg gezorgd hebben, hoe we goed bestuur geïnstalleerd hebben en hoe dat allemaal weer in elkaar gedonderd is op het moment dat de blanke man vertrok ? Nee natuurlijk, want de insteek is blankenhaat verpakt als ‘inclusiviteit’.

Vorig jaar was er een hoop gedonder toen extreem-links de naam van ‘kunstencentrum’ Witte de With aan wilde passen, volgens Trouw ‘ontstond daarop In de gemeenteraad vervolgens de roep naar feitenonderzoek over dit deel van het verleden van de stad. ‘Erfenissen van het slavernijverleden (zoals antizwart racisme, gebrek aan zelfvertrouwen, onwetendheid) zijn nog diep verankerd in onze samenleving’, vermeldt een aangenomen motie.’

Peggy Wijntuin:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9601 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

17 Comments on Weg met ons – Rotterdam wil eigen koloniale verleden laten onderzoeken

 1. Frans Wouterse // augustus 27, 2018 om 17:31 //

  Het gaat hen er alleen om, om hun zakken te vullen op kosten van de samenleving. Want dat hele onderzoek heeft geen zin en kost alleen maar.

  Liked by 2 people

 2. Tuin er niet in.
  Het verdienmodel is nu al bijna 160 jaar oud.
  Ga het eens bij de arabieren proberen en vergeet niet het aandeel van de zwarte Afrikanen in die handel te onderzoeken.

  Liked by 1 persoon

 3. Zielig is het niet.

  Ik ben gehandicapt,
  een nadeel daarvan is het vooroordeel wat men altijd maar heeft.
  Maar nee, ik ben niet zwart en dus piep ik niet.
  Een relatie is altijd moeilijk geweest, maar ja, mijn libido heeft nooit beperkingen gehad.
  Ik vraag me af of Peggy Wijntuin nooit onder een andere naam heeft “liggen” werken.
  De snoepert die de grote jan ook wel eens van dichtbij wilde ziet.
  Zeg nu zelf, zo’n zwarte stinkende staaf, in het donker, daar zal weinig van er genieten zijn,
  op zo’n schemerige werkplek.
  Nu ze op leeftijd komt, waardoor haar klandizie kromp.
  Is bij gebrek aan talent bij uiteraard terecht gekomen bij de
  Partij van de Allochtone,
  Partij van de Arabieren,
  Partij van de Allah-lovers
  Partij van de Assholes
  Partij van de Aapjes.
  In haar vermoedelijke oude functie moesten de klanten iets over hun lichaamsdeel doen.
  Laat Peggy nu eens iets over haar kop trekken,
  om de omgeving niet te besmetten met haar virus van achterlijkheid.

  Liked by 1 persoon

 4. Jack vanderVeen // augustus 27, 2018 om 18:01 //

  Indien haar kop een afspiegeling is van haar kut, mag je voor mij beide op de Mestdaal flikkeren. Smerig racistisch stinkdier. Dan heb ik het nog niet over kleurschakeringen.

  Liked by 1 persoon

 5. Scrutinizer // augustus 27, 2018 om 18:21 //

  @filmpje
  Dus omdat 3000 mensen een handtekening zetten (op ca. 900.000 Rotterdammers?), besluit men dit aan te nemen. Een “democratische meerderheid” van 1/300…
  Maar kennelijk ware 50 reeds genoeg geweest. Vijftig! 1/18.000…
  Wat denk je, zouden er 1/18.000 mensen wel tegenstander zijn van een AZC in hun gemeente?
  2 gezinnen van 3 personen, dat zijn er 6 en in elke gemeente tot 100k inwoners is dat dan al voldoende om de motie tot slopen van een AZC aan te nemen? Dus gewoon de lui uit de 2 onder 1 kapwoning tegenover de AZC even vragen en klaar is Kees.
  Goh, wat kan democratie toch simpel zijn!
  Of toch als je met een gutmensch-voorstel komt…

  Liked by 1 persoon

 6. 1) hahah zo kinderachtig, dus deze HOOGgeleerde Afrosuri Mevrouw/ Shree/ Senorita/ Miss Peggy Wijntuin, oud Pvda raadslid moest 50 handtekeningen verzamelen van vriendjes om lekker 200.000 euro binnen te halen. En waarvoor: groot wetenschappelijk onderzoek en een slavernij monument in Rotterdam, net zoals ze het in Amsterdam hebben. Hahahhah Ik moet hier wel hard om lachen ok, een SuriKoelievrouw zou zoiets niet kunnen presteren, want die zijn stukken dommer en manafhankelijker, hahah RESPECT voor al mijn slimmere AfroSuri meiden die ik persoonlijk leerde kennen afgelopen 30 jaar.

  2) Mijn voornaamste kritiekpunt: die 200.000 euro hier is ROOD verspild maatschappelijk kapitaal, belastinggeld dat voor ruim 97 % geroofd is bij de arme, hardwerkende blanke inheemse Nederlanders en ja die hebben het volste recht om hiertegen te protesteren in HUN EIGEN HOL-land, dat met hun technologische, logistieke, economische en wiskundige kennis is opgebouwd tot Lage Landen Sinterklaas Paradijsje.

  3) Economisch nut van zo een negerslavernij monument: NULkommanul procent. Met 200.000 euro kan je via produktieve investeringen makkelijk een slordige 500 SuriKoelies in Nederland ZELFDEPORTEREN met recht op noodvangnet hulp als het mis gaat, en een groeigeld pot erachteraan uit Mother India om in Suriname dus bv een kleine MKB visserij kweek project op te starten, mbt 100 % kennis en manpower uit India.

  4) Ja, die AfroSuris ga ik nu harder moeten aanpakken, want over pakweg 18,1888 jaar valt voor hen, incl de vieszwarte Hindoe aapjes, het DOEK definitief in hele Randstad als de arabische moslims dan een meerderheid zijn van minimaal 50,6666 procent en dat zal een mooi HALAL slachtfeest worden hahah hahah a la ISIS met waterkooien vol met arme gekleurden in de Rijn, Schie, Maas, gedurende hartje winter hahah.

  5) Tsja, project FB SS zal komende weken verder opgebouwd worden en het komt uit de SuriHindoe gemeenschap hier in Arisch Nederland. Veel slimme, oudere, afgeleefde Hindoe meiden die mij kennen vinden het een superplan en eisen van mij dat ik het realiseer voordat ik dood ga, of door zelfmoord of moord. Ik ben zelf nu een afgeleefde T-Hindoemeid van 52 dus FB SS is meer iets vanuit de hetere, krassere Hindoe meiden wereld in feite, dan vanuit de minderwaardige SuriHindoe mannenwereld.

  6) O ja, hier deskundige analyse v blanke expert:
  Raaskallen over slavernij toestanden Door Mr.dr. Walther Donner (Don Walther Donner)

  Offeraar Mr.dr. Walther Donner
  Offercode wfor0477
  Offerdatum 5 mei 2012
  Bron publicatie site: Kritisch Podium Dewanand, directe deeplink:
  http://www.dewanand.com/wfor0477.htm

  7) pikant citaat uit de tekst uit 6): van HOOGgeleerde blanke (zuiver Arische) Hollandse deskundige Mr.dr. Walther Donner (Don Walther Donner)

  ‘Europa
  Omstreeks het jaar 1000 was naar schatting 60 procent van de West Europese bevolking slaaf en bijna 80 procent van de Oost Europese bevolking. De Noormannen waren beruchte slavenjagers. Ze vingen slaven o.a. in Friesland en verkochten die in Zweden en Engeland.
  De meeste grote steden hadden slavenmarkten. Die van Marseille, Dublin en Praag waren bekend. Ik noemde al die van Kaffa en Venetië.’

  Like

 7. Als mevrouw Wijntuin haar onderzoek (op onze kosten) integer uitvoert zal ze snel ontdekken wie in ZA de slavenjachten daadwerkelijk uitvoerden.

  Indien mevrouw Wijntuin slechts aan selektief onderzoek doet, ( om blanken de schuld van alles te geven , iets, als mevrouw Wijnsteen zich goed geinformeerd heeft, niet van toepassing is omdat blanke boeren 176 jaar voordat er Überhaupt negers in ZAfrika migreerden al in Z Afrika woonden..) dan lijkt mij dat zij de subsidie ( mijn geld en dat van u terug moet betalen).

  We zullen zien hoe objectief mevrouw Wijnsteen zal gaan rapporteren.

  Like

 8. Like

 9. trebor2110 // augustus 27, 2018 om 19:20 //

  Peggy Wijntuin is haar slaven naam

  Like

 10. Heel goed plan en dan moeten ze direct beginnen bij de islamitische voorgangers van de islamitisch burgerMEESTER van R’dam.

  En btw Miss piggy, wanneer geven de surinamers en antillianen hun land terug aan oorspronkelijke bewoners?? Smerige imperialisten.

  Liked by 1 persoon

 11. Petrolhead // augustus 27, 2018 om 20:09 //

  Benieuwd of de Barbarijnse slavenhandel ook in dit onderzoek wordt meegenomen. Benieuwd of dit destijds Rotterdam bereikt heeft. Het waren tenslotte de zwarte en kleurlingen uit Noord-Afrika die de slavenhandel uitgevonden hebben en meer blanken uit Europa hebben weggevoerd dan de blanken daar.

  Like

 12. Bovendien mevrouw Wijntuin..met onze blanke achtergrond..(wilt u de rascistische bewust beledigende term wit achterwege graag achterwege laten, kaukasische mensen zijn nl. niet wit.).
  Hopelijk begrijpt u dit…

  Enfin, met onze blanke achtergrond zijn wij niet schuldig.
  U probeert dat misschien wel zo te stellen, maar dat is niet de waarheid.
  Negersbevolking is schuldig aan het in slavernij brengen van zwarten, (evenals moslims) gaat u dat van ons belastinggeld onderzoeken. Gaat u ook onderzoek doen naar de talloze blanke slaven die er door de geschiedenis heen gemaakt zijn. Dan pas! Bent u geloofwaardig.

  Als u selectief onderzoek doet bent u niets.

  De blanke Boeren in ZA zijn niet schuldig,aan kolonialisme, ze kwamen in onbewoond land.
  wie wel schuld hebben aan geweld zijn de Zulu’s .
  Misschien zit geweld in hun genen, dat weet ik niet, maar wat de Afrikaners momenteel aan gruwelijk geweld van Zulu’s ondergaan (alsmede onschuldige kinderen) is beyond normaal gedrag, (en dat door zwarten).
  Benoemt u dat ook?

  Like

 13. antiislamnu // augustus 27, 2018 om 23:47 //

  Twee ton voor een onzinnig onderzoek hoeveel mensen zouden op zo’n onderzoek zitten te wachten 50 man? Dat is dan 4000€ per man duur grapje

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // augustus 28, 2018 om 00:17 //

  Kortgeleden heb ik de verfilming van het boek van Robert Vuijstje “Alleen maar nette mensen” gezien. Het is een roman die voor een flink deel autobiografisch is.
  Het gaat over een joodse jongen die op grote negerinnen met een grote reet valt en tijdens zijn avonturen met vooral Surinaamse ‘vrouwen’ laat hij vrij nadrukkelijk zien dat je met Surinaamse vrouwen nauwelijks kunt praten zonder dat “het slavernijverleden” erbij wordt gesleurd.

  (Vuijstje is zelf joods en valt inderdaad op grote dikke negerinnen, hij liever dan ik want ik zou er nachtmerries van krijgen !)
  Tot mijn niet geringe verbazing is hij trouwens niet de enige die daarop valt, kijk maar even naar het filmpje van Dolle Dries “Ik viel natuurlijk altijd op hele dikke negerinnen met van die grote postzakken en tepels als sigarenpeuken”!!

  https://www.dumpert.nl/mediabase/7097925/b8647c8a/dumperttv_langs_bij_dolle_dries_.html

  Like

 15. Republikein // augustus 28, 2018 om 00:19 //

  Hoezo resulteerden 50 handtekeningen tot 3000?

  Like

 16. Die mevrouw wijntuin boft maar dat die nare witmensen slaven vanuit afrika naar andere landen hebben gesleept èn dat die nare witmensen die slavernij ook weer hebben afgeschaft.
  Immers zonder die nare witmensen zou zij geen beschermvrouwe van de blablabla kunnen zijn geworden.
  Nee, zonder die nare witmensen had ze nu in een lendendoekje, hoewel voor haar een burka beter zou zijn geweest, in de bush bush rondgelopen. Niks beschermvrouwe maar gewoon neukpop van een of andere bezitter.die zich niets beters kon veroorloven.

  Like

 17. http://missingchildren.org.za/
  slawehandel bestaat nog steeds

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s