Nieuw

Zweeds verkiezingsdebat in het Arabisch

Zweedse stembiljetten. © Sanna Dolck/KVP (CC BY-SA 4.0)

17 dagen voor de parlementsverkiezingen in Zweden (vijf weken vóór de staatsverkiezingen in Beieren) hield “Radio Zweden” (Sveriges Radio, SR) een verkiezingsdebat in het Arabisch. Volgens SR moeten nieuw aangekomen immigranten in Zweden worden bereikt die Arabisch spreken.

“Dit jaar zijn er recordaantallen bij gemeenteraads- en wijkverkiezingen, en een groot deel spreekt Arabisch. Het is belangrijk dat ze weten hoe het debat verloopt en wat de verschillende partijen van plan zijn”, vertelde Samar Hadrous, programmadirecteur van Radio Zweden, de nieuwszender Ekot. In het debat komen gezinshereniging, regeringsvorming en werkloosheid aan de orde.

In de weken voor de verkiezingen bieden de Zweedse media ook andere politieke gebeurtenissen in het Arabisch, Somalisch, Perzisch en Koerdisch aan. De Zweedse Radio Wahlomat (valkompas) is momenteel beschikbaar in acht verschillende talen: Zweeds, Engels, Arabisch, Perzisch /Dari, Zuid-Koerdisch/Sorani, Noord-Koerdisch/Kurmanci, Somalisch en Zweeds (eenvoudig voor nieuwelingen in Zweden).

In Zweden hoef je niet genaturaliseerd te zijn om te stemmen. Iedere niet-Europese of staatloze die vóór de dag van de verkiezingen gedurende drie opeenvolgende jaren in het land en bij de plaatselijke overheid of het districtsbestuur is ingeschreven, heeft het actief kiesrecht.

De enige nederlaag voor de multiculturele EU-lemmingen zouden Allah’s krijgers kunnen zijn, want Allah verbiedt uiteindelijk deelname aan de parlements verkiezingen. “Allah heeft zeker verboden de vaststelling of toepassing van wetten, behalve die welke Allah heeft geopenbaard. Allah verbiedt niet-islamitische wetten.

De organisatie Hizb ut-Tahrir verspreidt deze boodschap nu naar alle moslims in Zweden. Zij zijn immers verplicht een islamitische staat op te richten, hun kalifaat.

Meer bij PI-News >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.047 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9555 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

9 Comments on Zweeds verkiezingsdebat in het Arabisch

 1. Ikke nie begrijpe

  Like

 2. zijn er ook partijen waarop het GAJES kan stemmen ????? B.v.
  DENK in het ZWEEDS ?

  Like

 3. Nog even en dat gaat hier in Nederland ook gebeuren!

  Like

 4. antiislamnu // augustus 26, 2018 om 20:58 //

  Ik zou niet moeilijk doen en gewoon de Zweedse taal verbieden veel te moeilijk en zeer binnenkort totaal overbodig aangezien het niet lang meer zal duren voor de meerderheid Arabisch spreekt.

  Like

 5. Henk der Niederlander // augustus 26, 2018 om 21:52 //

  Tjah het geimporteerd stemvee moet natuurlijk wel weten op wie ze moeten stemmen zullen ze daar denken.
  Maar het zou zo maar kunnen dat de Sweden Democraten zo maar meer stemmen binnen halen dan menigeen denkt en dan zal het Arabisch debateren snel verleden tijd zijn

  Like

 6. ieznogoedh // augustus 27, 2018 om 01:37 //

  Iedere niet-Europese of staatloze die vóór de dag van de verkiezingen gedurende drie opeenvolgende jaren in het land en bij de plaatselijke overheid of het districtsbestuur is ingeschreven, heeft het actief kiesrecht.

  Altijd en overal hetzelfde liedje met links.
  Stemmen importeren omdat ze hun toekomst bedreigd zien.

  Like

 7. Een verloren land. Zou me niets verwonderen als daar de burgeroorlog het eerst uitbreekt

  Like

 8. Heel vroeger hadden we ook in Nederland de politieke stellingname dat nieuwe burgers moesten integreren en niet andersom. Is dus weinig van over gebleven.

  Like

 9. Naief volk, de nieuwkomers luisteren geen Zweedse radio, die luisteren naar wat de Imam zegt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s