Nieuw

Hooggeplaatste politicus van de Zweedse christen-democraten dreigt uit de partij te worden gezet omdat hij opgeroepen heeft om islamisten dood te schieten

Pixabay

Een hooggeplaatst lokaal politicus van de Zweedse christen-democraten dreigt uit de partij te worden gezet omdat hij opgeroepen heeft om islamisten dood te schieten.

Göran Jonzon, tweede op kandidaatslijst van de partij voor de gemeenteraad in Vilhelmina in het verre noorden van Zweden, schreef op Facebook dat de beste manier om kindhuwelijken te voorkomen was om “wapens te kopen voor degenen die willen vechten tegen het islamisme”.

“Een dode islamist heeft geen kinderbruid nodig,” schreef hij, voordat hij zich beklaagde over het feit dat hulpgeld dat naar mensen in het Midden-Oosten werd gestuurd maar al te vaak in handen kwam van islamitische extremisten.

“Het enige dat deze krankzinnigen raakt is metaal dat met hoge snelheid reist,” voegde hij eraan toe.

Anders Sellström, de partijvoorzitter in de Zweedse provincie Västerbotten, nam onmiddellijk afstand van de opmerkingen van Jonzon.

“We tolereren dergelijke uitspraken niet en we willen er niet bij betrokken worden”, vertelde hij aan de krant Aftonbladet.

Ronny Thellbro, de lokale voorzitter van de partij in Vilhelmina, was het er ook over eens dat de verklaring “ongeschikt” was.

“Ik ken Göran en ben me ervan bewust dat hij af en toe behoorlijk vurig kan zijn”, zei hij. “Dit is het ergste wat ik heb gezien. Het is natuurlijk niet iets dat ik of het lokale partij kan ondersteunen.”

In een Facebook-post die werd gemaakt voordat het artikel van Aftenposten werd gepubliceerd, zei Jonzon dat zijn uitspraken wel degelijk in overeenstemming waren met het beleid van de centrumlinkse regering van Zweden.

“Ik verontschuldig me als mijn woordkeuze zo veel te sterk overkwam, maar wat ik bedoelde was dat het beter zou zijn om wapens te sturen naar degenen die islamisten willen bestrijden,” zei hij. “Dat is precies in lijn met het besluit van het Zweedse parlement om de militaire alliantie te steunen als de enige manier om een einde te maken aan het terrorisme.

Sellström vertelde Aftonbladet dat Jonzon nu zijn opmerkingen betreurde en ze van Facebook had verwijderd.

Volgens de krant heeft Jonzon onlangs op Facebook een oproep gedaan aan de christen-democraten, de kleinste partij in het vierpartijen centrumliberale alliantieblok van Zweden, om een coalitieregering te vormen met de populistische Zweden Democraten.

The Local >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9570 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

2 Comments on Hooggeplaatste politicus van de Zweedse christen-democraten dreigt uit de partij te worden gezet omdat hij opgeroepen heeft om islamisten dood te schieten

 1. hoeperdepoep // augustus 26, 2018 om 22:38 //

  nou ja zeg de spaanse politieagente schoor ook direct raak toen ze aangevallen werd door zo een gek en TErecht weer 1 minder en nog vele te gaan vrees ik maar tis wel de beste manier deden ze in de middeleeuwen ook en zo hou je de balans op peil

  Like

 2. Jack vanderVeen // augustus 27, 2018 om 11:34 //

  de bestre man heeft het wel bij het rechte eind: om een einde te maken aan alle misdaad op aarde, dient men alle misdadigers te doden.
  maar ja dat is ook weer misdadig. dus zullen we gewoon de mensheid moeten uitroeien.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s