Nieuw

Homolobby moest zijn Pride-propaganda uit stembureau verwijderen: voelde als de kruisweg van Jezus naar de heuvel Golgotha

Foto privé.

Zweden – De bibliotheek van Mölnlycke in Härryda is één van de vele gebouwen waar het mogelijk is om voortijdig te stemmen voor de verkiezingen op 9 september. Na de recente Europride-week hadden linkse HBTQ-activisten hun homo-propaganda in het gebouw achtergelaten, hetgeen in strijd is met de regels dat een stembureau politiek neutraal moet zijn. Vertegenwoordigers van de Zweden Democraten (SD) werden gedwongen de gemeente en het provinciebestuur te waarschuwen om de bibliotheek over te halen de regels na te leven en het uitgebreide homomateriaal te verwijderen.

Het stembureau was gevuld met HBTQ-activistisch materiaal in de vorm van posters, politieke pamfletten, diverse regenboogsymbolen en boeken- krantentafels waarvan veel publicaties met semi-pornografische afbeeldingen.

Calle Johansson, leider van SD in Härryda, bevestigt in een verklaring aan de pers dat ze zich tot de gemeente moesten wenden om de linkse politiek geladen vlaggen, posters, pamfletten, publicaties en symbolen te laten verwijderen, omdat het niet geoorloofd is voor een stembureau.

De gemeente nam contact op met de voorzitter van het verkiezings-comité, Weine Samuelsson, die het standpunt van de SD-partij volledig deelde en daarom de bibliotheek beval het regenboogmateriaal te verwijderen. Er werd ook contact opgenomen met het provinciebestuur die tot dezelfde conclusie kwam.

De beslissing viel echter niet in goede aarde bij het bibliotheekpersoneel, dat desondanks het einde van de Europride de homovlaggen nu nog steeds liet hangen. In een verklaring aan de media noemt de persoon in kwestie het een “grove vernederende” beslissing en vergelijkt hij het werk van het verwijderen van de Pride-propaganda met de kruisweg van Jezus naar de heuvel Golgotha.

Emma Gunterberg Sachs, verantwoordelijke manager voor Pride die de Europride-campagne organiseerde, ontkent dat Pride iets met links en rechts te doen zou hebben. Men staat voor ‘gelijke waarde voor alle mensen’, zegt ze. Zij kan echter niet verklaren waarom de vlaggen lang nadat de Europese homo-actie is afgelopen nog steeds moeten blijven hangen .

Pride heeft felle kritiek gekregen voor het in handen zijn van extreemlinkse krachten. Zo werd tijdens de Pride-week de voorzitter van de Moderaten, Ilan Sadé, om politieke redenen tegengehouden, ondanks het feit dat hij de enige openlijke homoseksuele partijleider in Zweden is.

Dezelfde behandeling kreeg de Zweden Democraten partijleider Jimmie Åkesson, die door Pride organisatoren de toegang tot een debat over partijleiderschap werd ontzegd en in plaats daarvan werd vervangen door een opblaasbare plastic olifant.

Het staatskanaal SVT, dat rapporteert over de ontruiming van het politieke Pride materiaal, suggereert dat de verkiezingsvoorzitter de aanbeveling van het provinciebestuur had moeten weigeren. Dat wordt door Weine Samuelsson echter volledig van de hand gewezen:

– Het is duidelijk dat men de aanbeveling van het provinciebestuur uitvoert. Daar gaat men niet tegenin, zij zijn degene die de verkiezingen uitvoeren.

Bron:

https://samnytt.se/vallokal-var-fylld-med-pride-propaganda-fick-stadas-efter-beslut-fran-valnamnden-och-lansstyrelsen/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Homolobby moest zijn Pride-propaganda uit stembureau verwijderen: voelde als de kruisweg van Jezus naar de heuvel Golgotha

 1. Scrutinizer // augustus 26, 2018 om 12:04 //

  Ja, regels zijn regels.
  Anderzijds m.i. much ado about nothing.
  Mensen stemmen toch wel wat ze van plan waren.
  Zeg nou zelf: is er enig ekans dat u als recht(s)geaarde stemmer bij het zien van een regenboogvlag of een foto van een half blote homo net voor het betreden van het stemhokje, plots op Groen Links of iets anders van dergelijke signatuur zou stemmen?
  Omgekeerd evenmin, trouwens: stel dat er nog wat afbeeldingen van Trump of Salvini rondslingeren, wat is dan de kans dat een linksmensch ter elfder ure plots van gedacht verandert en bij zichzelf denkt, “wel ja, waarom niet, ik maak het bolletje naast Wilders rood”?
  Werkelijk? Is dit hoe je denkt dat de menselijke psyche werkt?
  Echt, de heisa is om niks. Mensen kiezen gewoon wat ze sowieso gingen kiezen. Vooral in een land zonder kiesdwang, waar onbeslisten gewoon kunnen thuisblijven.
  InBelgie heb je nog het risico dat een onbesliste die gedwongen wordt te komen opdraven zich laat beinvloeden maar in NL (en ik meen ook Zweden) blijven zulke mensen gewoon thuis.

  Like

 2. Ze hoeven hun homovullis niet aan mensen op te dringen die daar niet van gediend zijn. En voor zeker niet in een stembureau waar je moet stemmen. Wat ze in hun darkroompjes uitspoken moeten ze zelf weten.

  Like

 3. Scrutinizer // augustus 26, 2018 om 12:52 //

  @Rommel
  Ik deel uw mening in die zin, dat ik tegenstander ben van die perversiteitenparade. En uiteraard moeten ook zij hun spullen niet laten rondslingeren maar omdat zo expliciet gewezen werd op het feit dat het hier om een stemlokaal gaat, leek het erop dat men bevreest was voor beinvloeding. Welnu, die is m.i. 0,0.

  Like

 4. polderboy // augustus 26, 2018 om 13:52 //

  Hier in Nederland beslist de voorzitter van het hoofdstembureau, die vaste prik de burgemeester van een gemeente is.
  Zo had Van de Laan beslist dat een Turkse moskee, met folders van het Turkse staatsreligie bureau erin en met Turkse vlaggen behangen, naast Turkse muziek erbij, een prima stembureau was.

  Een woordvoerder van de gemeente Amsterdam bevestigt dit en zei na klachten: ‘De posters en vlaggen zijn weliswaar niet strijdig met de kieswet, maar we hebben toch maatregelen genomen, veelal om verwarring en klachten te voorkomen.”
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/03/gemeente-amsterdam-verwijdert-turkse-vlag-bij-stembureau-470573/

  Ook het stembureau bestuur in Biddinghuizen, waar de burgemeester de voorzitter dus is idolaat van een moskee als stembureau:
  https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/144034/biddinghuizen-moskee-doet-dienst-als-stembureau

  Dus moskeeën zijn helemaal in tegenwoordig. En hoe zit het met kerken dan?

  Kerken hebben burgemeesters een schijthekel aan.
  Zo sloot burgemeester Van Aartsen in Den Haag kerken als stembureau: “De burgemeester zei …dat kiezers minder snel een kerk binnenstappen om hun stem uit te brengen.”
  https://www.trouw.nl/home/-stembureau-in-kerk-schrikt-niet-af-~a65f08f2/

  Tja, onze elite moet je het echt niet van hebben hier.

  Like

 5. Niet in Kerken dan zeker niet in moskeeën en buurthuizen die voorzien zijn van turksevlaggen of andere kenmerken.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s