Nieuw

Verkiezingsfraude gevreesd: De OVSE stuurt voor het eerst verkiezingswaarnemers naar Zweden

Zweedse stembiljetten. © Sanna Dolck/KVP (CC BY-SA 4.0)

Voor het eerst in haar geschiedenis stuurt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) verkiezingswaarnemers naar Zweden voor de Riksdag-verkiezingen. Men vreest verkiezingsfraude in het nadeel van de Zweden Democraten.

De OVSE is een internationale organisatie waarvan één van de taken verkiezingswaarneming is. De inzet van OVSE-verkiezingswaarnemers lijkt nu noodzakelijk bij de verkiezingen voor de Rjksdag in Zweden, omdat men vreest dat er electorale fraude zal worden gepleegd.

Zweden staat waarschijnlijk voor het grootste politieke keerpunt in zijn geschiedenis. Op 9 september wordt het nieuwe staatsparlement, de Riksdag, gekozen. Alle kennisinstellingen zijn het erover eens dat de stemming een overweldigend succes wordt voor de Zweden Democraten (SD).

De OVSE vreest – en uiteraard om goede redenen – dat de verkiezingen voor de Riksdag worden vervalst, vooral ten koste van de SD, en stuurt daarom voor het eerst internationale verkiezingswaarnemers naar Zweden. Uit steekproeven in de vroege verkiezingen die al begonnen zijn, bleek dat de kiesbiljetten van de Zweden Democraten op sommige stembureaus afwezig waren.

Daarnaast zouden de verkiezingswaarnemers ook moeten onderzoeken hoe de financiële middelen voor de verschillende verkiezingscampagnes zijn bijeengebracht. In tegenstelling tot veel Europese landen zijn de partijen in Zweden niet verplicht hun financiën bekend te maken. De OVSE-verkiezingswaarnemers zullen zich in de eerste plaats richten op het verloop van de verkiezingen, zoals het tot nu toe in Zweedse stembureaus vaak gebruikelijk is dat de stembiljetten niet geheim worden gehouden, maar publiekelijk open worden gelaten. Daarom zullen in de toekomst bij alle verkiezingen in Zweden ook afgeschermde stemhokjes worden geïnstalleerd. Dit zal echter nog niet het geval zijn voor de Riksdag-verkiezingen die over enkele weken zullen plaatsvinden.

Bron:

https://www.freiewelt.net/nachricht/oecd-schickt-erstmals-wahlbeobachter-nach-schweden-10075437/

https://www.dn.se/nyheter/politik/internationella-valobservatorer-till-sverige/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.052 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7262 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Verkiezingsfraude gevreesd: De OVSE stuurt voor het eerst verkiezingswaarnemers naar Zweden

 1. Jack vanderVeen // augustus 25, 2018 om 10:59 //

  Hier een vrijwilliger om hierop toe te zien.
  Die lynxe, wanneer die een Poepie moeten ruiken, maken daarvan meten ongebreidelde stront

  Like

 2. Ze moeten hier ook eens waarnemers neer zetten tijdens de verkiezingen. Bij ons stinkt het net zo goed.

  Like

 3. Von Puffelen // augustus 25, 2018 om 13:16 //

  Overal wordt gerotzooid met uitslagen, anders zouden er helemaal geen verkiezingen worden gehouden.

  Like

 4. In Nederland word efficient gefraudeerd met verkiezingen en uitslagen, maar vooral voor en na de verkiezingen. Ervoor door oppositie met stempels zoals rascisten en extreem rechts en nazi etc.etc. te markeren, dus een soort psychische socilae druk met het driegmiddel van sociale uitsluiting en mede schuldig zijn aan eventuele vergassingen etc, en erna door verkozen oppositie leden het leven zeer zuur te maken, eventueel een keer hun famillie aan te pakken of door andere methoden, soms met de dood erop als gevolg en absoluut zonder bescherming. Met zulk een steem van terreur hoeft de regering niet echt die stembus de moeder meer te frauderen, dus kan men stellen dat de democratie in ere is gehouden en de kieswet is gerespecteerd. En dat is dan ook zo, alleen is de grondwet iedere verkiezing ene beetje verkracht en mensenrechten en zo nog wat ballast afspraken, maar goed, de machthebbers varen er wel bij dus het mag, het kan.

  Al die gutmensch politici en vulzakken die nu in het land bedreigd worden, laat ze weten dat hun eigen partijen die methode enige decennnia hebben ingevoerd als politiek toelaatbaar, dus niet meer janken als je als wethouder van een landelijke partij een steen of iets anders op je kop of door je ruit krijgt, het is koek van eigen deeg, jullie creatie van wat in ene democratie mag, dus nu mag de burger het ook.

  Ik hoop dat de Zweden hun verstand terug hebben gevonden, ikhoop dat ze hun land terug nemen en keihard alles eruitgooien dat als gast zichzelf heeft misdragen. Ik hoop dat ze alle verkrachters castreren voordat ze die eruit gooien. En als ze besluiten het op te lossen met lange gaten in de grond dan kom ik op eigen kosten scheppen.

  Het zal een verschuiving geven qua mislams, en wij als afvoerput van Europa komen straks compleet in die puinhoop. Hier zitten de meeste collaborateurs, laten we ze hoed documenteren, bijltjesdag zonder goede info is lopen in een donker bos op zoek naar een boom.

  Like

 5. templars2017 // augustus 25, 2018 om 13:55 //

  Gaan stemmen heet democratisch te zijn ,fijn ,maar het geheime karakter heeft dat principe uitgehold, het is een gedoe dat het toelaat om met de uitslag te sjoemelen ,van het ogenblik dat een stem uitgebracht wordt is er te veel tijd tussen dat moment en het tellen ervan.Het is een systeem dat op punt gesteld is geworden door hen die er baat bij hebben,wees eerlijk hoeveel inspraak is er in het bepalen van de “procedure” ,antwoord GEEN!
  Resumerend ,zij die het beleid maken zorgen voor hun eigen continuïteit .Het volk dient enkel om er een geloofwaardig karakter aan te geven ,het is een illusie en wat voor één.
  Nochtans het is simpel opte lossen ,zonder biljetten ,zonder stemcomputers ,die zijn allemaal te manipuleren, doe het zoals vroeger ,verzamel diegene die willen stemmen op een plein of op een daarvoor voorziene plaats , instaleer een podium, roep de partij af waarop gestemd kan worden ,al die voor zijn steken hun hand op ,tel de handjes ,volgende partij enz. binnen de partijen maken ze dan maar zelf uit wie ze naar voor willen schuiven .
  Die kandidaten moeten dan ook nog de goedkeuring van het volk krijgen, dat is democratisch ,het is heel makelijk foolproof te maken.

  Je kan de ene week de partijen laten verkiezen,de week nadien de individuele leden van de partijen.

  Like

 6. Scrutinizer // augustus 25, 2018 om 17:47 //

  Democratie?
  Welke democratie?
  Zweden is net als NL en B een monarchie.
  Nadat het gepeupel een bepaalde voorkeur voor deze of gene zetbaas heeft uitgesproken is het de onverkozen koning (m/v) die middels een informateur en een formateur uiteindelijk beslist welke regering er komt en het is geen grondwettelijk automatisme dat de grotste partij zal regeren en de premier levert.
  Reken maar dat de dag dat VB de grootste partij wordt in Belgie, ze niet zal regeren maar er gewoon een coalitie tegen hen gevormd zal worden.
  Besef verder eveneens dat elke politicus dit weet en dus als hij minister is, niet tegen de wil van de koning durft in te gaan immers na de volgende verkiezing is het wel degelijk de koning die indirect doch de facto bepaalt welke regering er komt en die desnoods tegen de partijvoorzitter van een partij kan zeggen “OK, N-VA mag meeregeren maar zonder Jambon. Die wordt geen minister of staatssecretaris”. M.a.w. m.h.o.o. zijn toekomst na de volgende verkiezingen, durft geen enkele minister tegen de kar van de koning te rijden.
  Ondanks dat men dus steeds doet alsof het tegenwoordig slechts een ceremoniele functie is maar de koning geen feitelijke macht meer heeft, is die in werkelijkheid super groot. Het fabeltje dat de koning geen macht heeft is gewoon fake news om de principiele tegenstanders van dit ondemocratische instituut te sussen cq. om de voorstanders ervan een argumente tegeven in het debat tegen de tegenstanders.
  Daarmee is uiteraard niet gezegd dat elke republiek een toonbeeld van democrtatie is (denk aan Duitsland of Frankrijk) maar een monarchie is het sowieso niet: het staatshoofd werd niet verkozen en het is hij die bepaalt wie er in de regering komt nadat het volk wat randvoorwaarden heeft aangegeven, maar … als het niet lukt, kan die ook gewoon nieuwe verkiezingen uitschrijven, desnoods net zo lang tot er wel iets lukt wat hem zint. Vergelijk het met het Iers referendum: als de uitslag de ware machthebbers niet bevalt, organiseren ze gewoon een nieuw tot ze het gewenste resultaat hebben.

  Like

 7. Von Puffelen // augustus 25, 2018 om 19:41 //

  Anarchie en monarchie, geen leider en 1 leider, soms wordt het ook wel eens dictatuur genoemd, dat systeem met 1 leider.

  Like

 8. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s