Nieuw

De minister van Buitenlandse Zaken van Eritrea, Osman Saleh Mohammed, zegt dat alle gevluchte Eritreeërs terug kunnen keren

Osman Saleh Mohammed

De Duitse minister van Ontwikkelingssamenwerking heeft gezegd dat er minder migranten uit Eritrea worden verwacht nu het land vrede heeft gesloten met Ethiopië. In een interview zei de topdiplomaat van Eritrea dat degenen die al vertrokken zijn vrij zijn om terug te keren.

De Duitse minister van Economische Samenwerking en Ontwikkeling, Gerd Müller, die verschillende Afrikaanse landen bezoekt, heeft gezegd dat er dit jaar ongeveer 15.000 jonge Eritreeërs in Duitsland zijn aangekomen, waarmee in totaal zo’n 75.000 Eritreeërs in Duitsland asiel aanvragen. Müller zei hij hoopte Eritrea zijn systeem van jaarslange militaire dienstplicht zou veranderen. Hij drong er ook bij het land op aan zich in te zetten voor de totstandbrenging van democratische structuren.

In een interview met DW’s Adrian Kriesch op donderdag zei de Eritrese minister van Buitenlandse Zaken Osman Saleh Mohammed, die eerder deze week met Müller sprak, dat alle landgenoten van hem die waren gemigreerd zonder problemen naar huis konden terugkeren.

DW: U hebt vandaag een eerste gesprek gehad met de Duitse minister van Ontwikkelingssamenwerking. Is er al een resultaat van de gesprekken? Zijn er concrete dingen met de minister besproken?

Osman Saleh Mohammed: Er zijn geen concrete dingen bereikt, maar er is nu aan beide kanten volledige overeenstemming over de huidige situatie.

Toen de Duitse minister eerder vandaag aan het woord was, zei hij dat hier een hervormingsproces aan de gang is en dat Duitsland bereid is dit te steunen. Over wat voor hervorming sprak hij?

In deze regio is er een complete verandering, en deze verandering is voor de vrede. En er heerst vrede in Eritrea en Ethiopië, en in de regio als geheel. We hebben zeer goede vredesbesprekingen gehad met de Ethiopische regering en tegelijkertijd met de Somalische regering en de Zuid-Sudanese regering, en deze zullen worden voortgezet met andere delen van de regio.

Is er een specifiek project waar uw regering aan wil werken met andere landen?

Er is geen specifiek project dat we hier zouden kunnen doen, maar we zeiden dat zowel Ethiopië als Eritrea een zeer gunstige sfeer hebben gecreëerd voor investeringen en handel. En daarom gaan we de middelen van beide landen gebruiken voor de ontwikkeling van onze naties. Daarom werken we aan een geïntegreerde economie van de twee landen. Zo kunnen we bijvoorbeeld investeren in haven- en wegenonderhoud. Er zijn andere gebieden, zoals de landbouw, waar we “geïntegreerde gemeenschapsprojecten” zouden kunnen hebben. We stelden ook de kwestie aan de orde van wat we de infrastructuur van waterprojecten noemen. De Duitse regering zou kunnen bijdragen aan de ondersteuning van onze landbouw, wegenbouw en water- en energie-infrastructuur.

Heeft de Duitse minister aangegeven hoeveel geld Duitsland wil uitgeven?

Nog niet. We hebben het nog niet gehad over de hoeveelheid geld die voor specifieke projecten zal worden uitgetrokken, maar in het algemeen hadden we zeer uitgebreide ideeën en een goed begrip van verschillende kwesties die met projecten te maken hebben.

In sommige Afrikaanse landen is er kritiek dat Duitsland veel van partners vraagt in vergelijking met wat het geeft. Is dat ook de indruk die je hier hebt?

Dat mag niet het geval zijn. Het zal afhangen van de eisen waaraan we moeten voldoen. We moeten onze eigen projecten opzetten en uitvoeren, en als er controlekwesties aan de orde zijn gesteld, dan kan de Duitse regering elk project, wat het ook is, controleren. Maar als we een project willen presenteren, moet het ons eigen project zijn. Externe organen mogen ons dat niet opleggen. De Duitse regering doet dat niet en zou dat ook niet moeten doen. We hebben al over deze kwestie gesproken en we hebben gezegd dat alle projecten eigendom moeten zijn van de Eritrese regering of de Ethiopische regering, of van ons beiden.

De Duitse minister zei dat Duitsland zich alleen maar interesseert vanwege de migratiecrisis, de migranten die naar Europa komen. Is dat ook een gedeeld gevoel?

Migranten komen niet in hetzelfde tempo naar Duitsland als voorheen. De aantallen zijn zeer aan het dalen. En wij zijn niet de oorzaak van de migratie. We weten dat migranten alleen worden aangetrokken omdat Europese landen politiek asiel hebben verleend aan Eritreeërs. Zij kunnen vele redenen aanvoeren om door Duitsland en de buurlanden in de regio te worden aanvaard.

Heeft de minister het gehad over migratie?

Ja, dat heeft hij gedaan. Maar we hebben wel het volste begrip dat Eritreeërs te allen tijde vrijwillig kunnen terugkomen.

Zijn ze welkom thuis?

Ja, er is een alomvattend regeringsbeleid, maar Eritreeërs die vrijwillig willen terugkomen, kunnen komen. Er is geen probleem.

Bron:

https://www.dw.com/en/eritreas-foreign-minister-osman-saleh-mohammed-says-eritreans-are-welcome-home/a-45220912

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.076 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (9792 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden. En tot we die optie hebben trappen we af en toe reageerders van het schavot.

8 Comments on De minister van Buitenlandse Zaken van Eritrea, Osman Saleh Mohammed, zegt dat alle gevluchte Eritreeërs terug kunnen keren

 1. alwine kerkhof // augustus 25, 2018 om 20:59 //

  Doen ze niet tenzij ze daar ook een uitkering krijgen.

  Like

 2. Lijkt me een buitengewoon mooi iets, masr zoals hierboven al is gemeld, die uitkering, die is daar dus niet…..hopelijk word het een lange, keiharde winter met -30 en golfballen uit de hemel en realiseren onze kwat kauwers dat thuis niet is waar de uitkering ligt…

  Like

 3. antiislamnu // augustus 25, 2018 om 23:40 //

  Als daar geen oorlog meer is kunnen ze sowieso oprotten net zoals de Syrische asielparasieten.
  Het echte probleem is de e.u die ze liever helemaal niet terug stuurt en maar door gaat om met alle mogelijke manieren de asielparasieten kraan open te houden.

  Like

 4. Claudia M. // augustus 26, 2018 om 10:26 //

  Tijd om aan gerichte repatriëring te gaan werken dus! Mensen zijn daar welkom in eigen cultuur en met eigen geloof. Er is dus geen enkele reden dat wij hier nog langer voor de kosten van deze mensen op moeten draaien. Geef ze nog een leuk zakcentje mee en dan maar weer eens in eigen land gaan proberen. Hier is het echte geld al geruime tijd op, dus er komt een moment waarop wij jullie ook niet langer kunnen onderhouden. Dan zit je echt veel beter in warm Eritrea onder gelijkgestemde!

  Like

 5. Misschien iets voor Ryanair om een directe lijn te starten. Handbagage hebben die gasten niet. Ze zijn met niets gekomen alleen maar hun Smartphone

  Like

 6. Eritrea nog niet goed binnen we vragen niet andre alleen democratie we willen vrijheid .in Eritrea heeft veel Eritrean mensen gevangenis éérste mijn mensen uit doen Iseias en alle ministeries van Eritrea is lijkt ISIS. bijna 30 na oorlog 30 voor oorlog kan niet één president in de wereld alleen in Eritrea kan, we willen vrijheid in mijn laad

  Like

 7. Semere bahta // augustus 27, 2018 om 03:31 //

  Het is een beetje vreede Eritrea met Ethiopië, maar het is niet echt vreede.jongeren mensen mogen niet van Eritrea naar Ethiopië ook van Ethiopië naar Eritrea gaan. zo kun je niet zeggen het is vreede tussen Eritrea en Ethiopië.
  En wij hebben eerste in Eritrea vreede nodig niet met andere landen.Democratie. Heel veel mensen zijn nog steeds in de gevangenis. (Onder grond) De regel van Eritrea gaat nooit veranderen voor dat hij dood gaat.

  Like

 8. Het zal me worst zijn, ik wil dat de Eritreeërs opdonderen !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s