Nieuw

26 kinderen gedood bij Saoedische luchtaanval in Jemen

De door de VS gesteunde militaire coalitie van Saoedi-Arabië heeft opnieuw een wrede luchtaanval uitgevoerd op kinderen in Jemen.

Bij de laatste vliegaanval van Saoedi-Arabië in Jemen zijn ten minste 26 kinderen en vier vrouwen om het leven gekomen.

De VN heeft de aanval veroordeeld.

– We veroordelen dergelijke aanvallen op burgers en dringen aan op een onpartijdig, onafhankelijk en snel onderzoek naar de laatste gebeurtenis, zei de humanitaire chef van de VN, Mark Lowcock, in een verklaring.

– Ik maak me ook grote zorgen over aanvallen die plaatsvinden in de buurt van humanitaire locaties, zoals gezondheidsvoorzieningen en infrastructuur voor watervoorziening en sanitaire voorzieningen.

De aanval komt slechts twee weken na de schokkende luchtaanval op een schoolbus in Jemen, waarbij zo’n 30 jonge kinderen om het leven kwamen. Bij die aanval zijn Amerikaanse bommen gebruikt. Maar liefst 130 kinderen sterven dagelijks in de bloedige Saoedi-Arabische oorlog in Syrië, gesteund door de Verenigde Staten:

Bron:

https://www.theguardian.com/world/2018/aug/24/more-than-25-children-and-four-women-killed-in-air-strikes-in-yemen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on 26 kinderen gedood bij Saoedische luchtaanval in Jemen

 1. Von Puffelen // augustus 25, 2018 om 16:29 //

  “The Saudi Royal Family Are Crypto-Jews”
  http://www.truedemocracy.net/hj33/08.html

  Oorspronkelijke joden zijn zwart en afkomstig uit jemen (overgestoken uit afrika), misschien moet er daar wat nog wat lastige geschiedenis worden gewist?
  In historisch Sanaa was nogal wat bewijs aanwezig maar die oude lemen gebouwen zullen nu wel tot poeder zijn gereduceerd.
  https://www.haaretz.com/israel-news/MAGAZINE-first-ever-photos-of-yemen-s-jews-stunned-the-jewish-world-1.5465693

  Like

 2. Volgens mij is dat niet waar, ik heb niets gelezen in de krant erover of op het NOS journaal gezien….

  Like

 3. templars2017 // augustus 25, 2018 om 18:30 //

  Weet iemand waar deze oorlog over gaat?

  Like

 4. templars2017 // augustus 25, 2018 om 18:37 //

  vlug iets opgezocht ,het gaat tussen sunnie en houthi moslims ,een stammentwist dus ,maar eigenaardig genoeg hebben landen als Soedan en Somalië troepen geleverd om de Saudi’s te helpen in hun strijd om de regering(stam) terug de macht te geven , Soedan en Somalië ,ze zijn arm genoeg om aan eender welk infuus te gaan hangen als er maar geld uitkomt ,maar om te gaan vechten dan staan ze van voor ,en Europa valt voor hun zieligheid….
  https://www.aljazeera.com/news/2016/06/key-facts-war-yemen-160607112342462.html

  Like

 5. Republikein // augustus 25, 2018 om 18:50 //

  Druppel op gloeiende plaat.

  Like

 6. Von Puffelen // augustus 25, 2018 om 20:11 //

  Normaliter zou je zeggen dat er alleen om delfstoffen e.d wordt gevochten onder het mom van iets.
  In jemen is er alleen maar zand te vinden en wel heel veel.
  Of hebben de PTB iets anders in gedachten?
  http://www.viewzone.com/yemenasitis.html

  Like

 7. polderboy // augustus 26, 2018 om 09:05 //

  Is geopolitiek. Saud zijn matties van ons. In de VS wilde de volksvertegenwoordiging stoppen met militaire steun aan de Saudische kindermoordenaars, maar toen bleek dat:
  “New restrictions on this limited U.S. military support could increase civilian casualties, jeopardize cooperation with our partners on counterterrorism and reduce our influence with the Saudis,”

  Met andere woorden, als we die Saud niet begeleiden in kindermoorden en de infrastructuur in Yemen aan gort bombarderen, zodat het zootje daar van dorst omkomt en van de honger, dan maken die moslims er helemaal een groot uitroeiingskamp van (could increase civilian casualties). Je weet hoe die Mekkaanse beesten zijn…
  Ook heb je dan kans dat ze dan helemaal als een stel leipo’s die bomgordel moslims met die Koranitische kopkanker gaan financieren, dus dat willen we ook niet. (“could jeopardize cooperation wirh our partners on coutnerterrorism”.).
  Verder gaat het om de pegels natuurlijk, want ze kopen in het Westen hun rotzooi (voor miljarden aan wapens, luxe bende, en achterlijke projecten die ze in de woestijn gaan bouwen), dus het “could reduce our influence with the Saudis”.

  Rutte zou zeggen dat het “wettelijk klopt”, zoals hij dat voorheen ook zei over het in het zwembad ronddobberen van die pooier Saban in Turkije, en dat het dus “innerlijke beschaafd” is, omdat de wet volgen nu eenmaal democratisch is. Dus kinderen helemaal kapot bombarderen is in casu ook liberaal, democratisch en wetstechnisch helemaal juist..

  Like

 8. Binnen de ‘islam stammen ideologie’ heb je allerlei stromingen als
  Soennisme, Salafisme, Wahabisme, Qutbisme, Sji’isme, Alevieten, Khawarij, Soefisme, Ahmaddiya, Druzen, Koranische moslims,……….etc. etc. enz. die allemaal in hetzelfde muzelmannetje geloven,… welke nooit heeft bestaan.
  Daarbij allemaal hun eigen interpretatie hebben van hun sprookjesboek ‘Duizend-en-een-nacht’,…… maar ondanks alle verschillen het over 1 ding unaniem eens,…. ‘hij’ van die andere stroming moet deaudt!

  Het Westen dient daar niet te interveniëren anders dan ze van -verouderde- wapens te voorzien om die klus te klaren.

  Overigens begrijp ik nooit zo goed waarom het belangrijk is om specifiek te vermelden dat ‘het kinderen betrof die zijn omgekomen’ bij -in dit geval- een luchtaanval.
  Osama bin Laden, Ayman al-Zawahiri, Yasser Arafat, Adolf Hitler waren ooit ook kinderen………..

  Like

 9. Soedan en Somalië leveren troepen aan Saudi’s door wie betaald?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s