Nieuw

Zweedse moeder drie dagen in Dubai’s gevangenis voor drinken glas wijn: “je kinderen zullen sterven”

Foto: Zweeds/Iraanse tandarts Ellie Holman. Screenshot Daily Mail.

Op de vlucht van Londen naar Dubai dronk de Zweeds/Iraanse tandarts Ellie Holman een glas wijn. Bij het betreden van de Emiraten wordt haar gevraagd of ze alcohol heeft gedronken. Toen ze bevestigend antwoordde, belandde  ze met haar vier jaar oude dochter drie dagen in de gevangenis. Inmiddels is ze weer terug in Londen en krijgt doodsbedreigingen. “Ik heb mijn vergissing begrepen, maar wat er nu gebeurt verdien ik niet”, legt de 44-jarige uit.

Drie dagen heeft Dr. Ellie Holman met haar dochter Bibi doorgebracht in een “stinkende” cel in Dubai. Daarna volgde bijna vier weken huisarrest in de Verenigde Arabische Emiraten voordat de moeder van drie kinderen naar Groot-Brittannië mocht terugkeren. Ellie Holman, die de Zweedse en Iraanse nationaliteit bezit, kwam naar Dubai voor een vakantie van vijf dagen.

Maar de verschrikkelijke belevenis is voor haar nog niet voorbij. Sinds haar terugkeer heeft ze doodsbedreigingen gekregen op sociale netwerken zoals “Je kinderen zullen sterven”, “Er ligt een bom in je tuin”, “Ik hoop dat je verkracht wordt door een crimineel en een lelijk kind krijgt”.

Haar leven is een hel, klaagt de 44-jarige. Ze vermoedt dat de haatcampagne tegen haar vanuit Dubai wordt gevoerd.

Zoiets had ze in haar leven nooit verwacht, zei ze in een interview met BBC Radio Kent. Hoogtepunt tot nu toe was de bom in de tuin.

– Het voelde als een buiten het lichaam ervaring. Mijn hart stopte. Ik kreeg een telefoontje. Ik dacht dat hij journalist was. De man aan de andere kant zei: Ik wil je alleen maar vertellen dat je kinderen zullen sterven. Er ligt een bom in je tuin. Mijn eerste gedachte was, hoe weten ze dat ik een tuin heb, beschrijft Ellie Holman het dreigende telefoontje.

– Het is een hel. Het is ongelooflijk. Ik ontvang ook berichten van vrienden in Dubai waarin ik wordt gevraagd om op de sociale netwerken foto’s te verwijderen die me samen met hen laten zien. Ze zijn allemaal bang. Dubai is een prachtig land, maar iedereen die er naar toe gaat moet de wet kennen. Zelfs een half glas wijn is strafbaar, zegt de Britse tandarts.

Bron:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-6084153/Death-threats-mother-drunk-glass-wine-Emirates-flight-Dubai.html

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

16 Comments on Zweedse moeder drie dagen in Dubai’s gevangenis voor drinken glas wijn: “je kinderen zullen sterven”

 1. Wat zoek je in die kutlanden .

  Like

 2. ja hoor, en voor je het vliegveld afgaat kan je nog ff gauw drank kopen……

  Like

 3. De islam is intolerant tegenover de tolerante westerse mens, maak geen vergissing wanneer je zo’n shithole county bezoekt, begrijp trouwens niet wat de westerse mensen daar te zoeken heeft. Dan moet je toch over een linksmenschen brein beschikken, zo groen als gras zijn en je eigen cultuur haten.

  Liked by 1 persoon

 4. Zweeds/Iraanse nationaliteit! ach ja. Dubbel paspoort!

  Like

 5. Jack vanderVeen // augustus 24, 2018 om 10:21 //

  Kom joh, bij mij ben je veilig en je dochter ook.
  EN ik heb geen tuin, dus die bedreigingen kan men reeds wegstrepen.

  Like

 6. Hypocriet. Glas wijn drinken mag niet, iemand zijn kop afsnijden wel. ;(

  Liked by 1 persoon

 7. marhammed // augustus 24, 2018 om 11:22 //

  Vergissing begrepen? Welke vergissing? Meeste drug dealers in het westen zijn moslims, is dit ok ?! De enige vergissing die een beschaafde cultuur maakt, is het toelaten van het achterlijke barbaarse totalitaire systeem islam !

  Liked by 2 people

 8. Scrutinizer // augustus 24, 2018 om 11:58 //

  Dus, het probleem was dat ze een glas wijn dronk VOOR ze het grondgebied van Dubai had betreden?
  Immers, als men het vliegtuig als Dubais grondgebied zou beschouwen, hoe kan het dan dat het personeel haar zomaar wijn mocht verkopen?
  M.a.w. zij werd gestraft omdat ze buiten Dubai’s jurisdictie iets deed wat in Dubai zelf niet mag.
  De vraag rijst dan: hoe ver in de tijd gaat men terug. Zij had haar glas wijn wellicht gedronken 1 uur voor Dubai te betreden maar wat als het 12 uur te voren was, nl. gewoon in London op de luchthaven.
  Of waarom niet nog langer? Ja, 20 jaar geleden in mijn studententijd, op het verjaardagsfeestje van mijn beste vriendin heb ik wel eens een glas Bordeaux gedronken….

  Ik bedoel, het is natuurlijk te bizar voor woorden dat Dubai iemand die geen Dubais burger of ingezetene is, straft voor wat die buiten Dubais grondgebied doet zonder een lokale wet te schenden.
  Het is alsof een douane beambte een Pool aan de Nederlandse grens zou vragen of ie (op de Duitse autobahn!) harder dan 130 gereden heeft om hem vervolgens in de cel te smijten wegens “snelheidsovertreding”, d.w.z. dat ie zich in het buitenland (als niet-Nederlander!) niet aan de Nederlandse wet hield (ofschoon wat ie daar deed, daar wel mocht).
  Kan je je zoiets voorstellen?

  Ik bedoel: de alcoholwet slaat inderdaad nergens op, maar goed, het is aan Dubai om zelf haar eigen wetten te maken. En als je het er als buitenlander niet mee eens bent, ga je er best niet heen. Maar wat dus absoluut niet kan, is dat ze een niet-Dubaier opsluiten omdat ie zich buiten Dubai niet aan de Dubaise wet hield (doch niets verkeerd deden volgens de lokale wet).
  DAT is m.i. het stuitende: die usurperende bevoegdheden, niet zozeer hun eigen binnenlandse wet. Daar hebben wij tenslotte niks over te zeggen, zeker niet als we constant jammeren over Saoedische of Turkse beinvloeding in het Westen (via door hen gefinancierde moskeeen). Hun wet is nu eenmaal hun wet. Maar Dubai is geen internationaal gerechtshof met wereldwijde jurisdictie o.i.d.

  Like

 9. Maar wat doen we er tegen? Mensen proberen wakker te schudden. Diversen aangeraden het boek: “De kracht van de rede” van Oriana Fallaci te lezen. Enkele hebben het gedaan maar wat heeft men gestemd daarna? Dat baart mij zorgen. Ik ben al wat ouder en het zal mijn tijd wel duren maar ik maak mij erg veel zorgen om de kinderen (met stemrecht) en mijn kleinkinderen.

  Like

 10. kwam naar Dubai voor een vakantie van vijf dagen.

  Tsja, domheid wordt gestraft. Ook in dit geval weer.
  Hoe kan iemand toch naar een of ander apenland op vakantie gaan?

  Like

 11. Wie gaat er nu ook naar Dubai.
  Misschien was deze Zweedse-Iraanse op doorreis naar haar paradijs Teheran.
  Zoiets had ze in haar leven nooit verwacht.
  Naive dus. Zweden => socialist.

  Like

 12. Von Puffelen // augustus 24, 2018 om 13:18 //

  In een ver verleden ooit eens met Emirates Airlines gevlogen toen die net waren begonnen en wanneer je toen een whisky bestelde tijdens de vlucht kreeg je er een biertje bij als chaser.
  Tegenwoordig doet men zo te zien nog niet moeilijk.
  https://www.emirates.com/media-centre/cheers-in-all-cabin-classes-as-emirates-revamps-its-spirits-offering

  Like

 13. templars2017 // augustus 24, 2018 om 14:23 //

  Had ze nu gewoon nee gezegd , eerlijk zijn is niet altijd een zegen ,zeker niet als het tegen kopvodden is ,die hangen aan een van de leugens…….

  Like

 14. Een wijf zonder eigenaar met kinderen, zon geemanancipeert wijf wordt gelijk even een voorbeeld van gemaakt

  Like

 15. Dit is wel een raar verhaal want ik ben ook in Dubai geweest en daar zijn zelfs caféetjes en barretjes te vinden waar je alcoholische dranken kan bestellen:

  https://www.ontdekdubai.nl/alcohol-in-dubai

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s