Nieuw

Venezolaanse piraten zaaien angst over het Caraïbisch gebied

Schepen die in de buurt van Trinidad en Tobago varen, dreigen nu voor het eerst sinds 1700 het slachtoffer te worden van piraterij. Misdadigers die wanhopig zijn om in hun levensonderhoud te voorzien, na de ineenstorting van de Venezolaanse economie en maatschappij, hebben de eeuwenoude misdaad opgepakt en vallen jachten en vissersschepen langs de Zuid-Amerikaanse kust aan.

Jeremy McDermott van Insight Crime, een non-profit organisatie die de georganiseerde misdaad in de regio bestudeert, vertelt aan de Washington Post dat “het een criminele chaos is, een chaos die iedereen langs de Venezolaanse kust vrij spel geeft”.

Hoewel er nog niet veel onderzoek is gedaan naar piraterij in het Caribisch gebied, is uit een onderzoek van de non-profit groep Oceans Beyond Piracy gebleken dat piraterijaanvallen in de regio tussen 2016 en 2017 met 163 procent zijn toegenomen. Sommige deskundigen vrezen dat de piraterij en andere misdaden in de Caribische Zee zullen toenemen naarmate de omstandigheden in het socialistische land verder verslechteren.

“Dit doet me denken aan hoe de problemen begonnen voor de kust van Oost-Afrika, zegt Roodal Moonilal, een politicus uit Trinidad en Tobago tegen de Washington Post. “Wat we zien – de piraterij, de smokkel – is het gevolg van de politieke en economische ineenstorting van Venezuela”.

Terwijl in het verleden in de regio smokkelaars de havens van Trinidad gebruikten om drugs van Colombia en Venezuela naar Noord-Amerika te vervoeren, zijn de nieuwe piraten het geweld aan het opvoeren tot een niveau dat zeelieden in de regio sinds de tijd van Zwartbaars niet meer hebben gezien.

Een getuige vertelde aan verslaggevers zijn ervaring door de piraten te worden aangevallen en verklaarde dat ze “werden overgoten met hete olie, gehakt met machetes, overboord gegooid en daarna de boten werden gestolen”.

Hoewel Venezuela een kustwacht heeft, vertelde een anonieme Venezolaanse havenambtenaar aan de Washington Post dat “Venezolaanse kustwachtagenten voor anker liggende schepen aanhouden en geld en voedsel eisen”, waardoor koopvaardijschepen en vissersschepen geen andere keuze hebben dan verder van de kust voor anker te liggen.

Bron:

https://www.washingtonpost.com/graphics/2018/world/pirates-return-to-the-caribbean/?utm_term=.0b415b974def

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Venezolaanse piraten zaaien angst over het Caraïbisch gebied

 1. templars2017 // augustus 24, 2018 om 17:49 //

  Totale chaos, was te verwachten ,mensen alles afnemen tot ze niet meer kunnen leid tot dergelijke scenario’s ,kan je het hen kwalijk nemen?, het ganse land is ingestort, als dan “rijkdom” of wat er onder verstaan wordt aangevallen en geroofd word kan dat moeilijk als crimineel aanzien worden.
  De volgende stap is een volledige burgeroorlog ,niet zozeer om politieke redenen maar uit overheersende , alles vernielende armoede.Het goedkeuren is één ,maar het verstaan is een ander.
  Wat zou er gebeuren als het zich hier zou voordoen en elk voor zichzelf moet zorgen? waarschijnlijk hetzelfde……
  Oordelen van achter het toetsenbord is gemakelijk , het moeten ondergaan is heel wat anders.

  Like

 2. Schandalig dat de rest van de wereld dit toelaat.

  Like

 3. Scrutinizer // augustus 24, 2018 om 20:03 //

  ’t Is dat ik er wegens onveiligheid niet durf heen te rijzen maar downtown Caracas kan je nou flats kopen voor USD 20k die amper een goede 2 jaar geleden het 10-voudige kostten…
  Vroeg of laat (al is het pas over 5 a 10 jaar) is die crisis voorbij en kost zo’n flat opnieuw het 10-voudige. Een vertienvoudiging van je inleg op 5 jaar, ofzelfs op 10 is een rendement om U tegen te zeggen.

  Like

 4. Scrutinizer // augustus 24, 2018 om 20:04 //

  correctie: “rijzen” moest uiteraard zijn “reizen” 🙂

  Like

 5. Ik denk dat je heel Venezuela inmiddels voor een prikkie kunt kopen.

  Laten we er maar van uit gaan dat degenen die dat doen de aanstichters van dit geheel waren.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s