Nieuw

Spanje stuurt migranten terug naar Marokko

De 116 Afrikaanse migranten die woensdag in een hernieuwde massasprint de grenshekken van de Spaanse exclave Ceuta waren overgestoken, werden al na 24 uur teruggestuurd naar Marokko. De migranten werden donderdag in individuele groepen van maximaal tien personen overgedragen aan de Marokkaanse autoriteiten. De deportatie is gebaseerd op een overeenkomst tussen Spanje en Marokko uit 1992, waarbij ook het Noord-Afrikaanse land ermee instemde vluchtelingen uit derde landen terug te nemen. Deze overeenkomst is op verzoek van Madrid in de afgelopen dagen “gereactiveerd”, meldt El Pais.

De Spaanse regering zag zich genoodzaakt deze maatregel te nemen vanwege de recente migrantentsunami en overbevolkte vluchtelingenkampen. Na de aankomst van meer dan 600 migranten eind juli bevonden zich plotseling 1200 mensen in een opvangcentrum, dat eigenlijk voor maximaal 512 personen is ontworpen.

Spanje als nieuwe hoofdbestemming
Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie is Spanje dit jaar in de plaats gekomen van Italië als belangrijkste bestemming voor illegale migranten. Volgens een recente evaluatie zijn sinds het begin van het jaar via de route ten westen van de Middellandse Zee meer dan 26 350 vluchtelingen in Spanje aangekomen. Dat is ongeveer drie keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar.

In Noord-Afrika heeft Spanje twee exclaves die Marokko opeist: Ceuta aan de Straat van Gibraltar en Melilla, 250 kilometer naar het oosten. Duizenden Afrikanen, voornamelijk uit Afrika ten zuiden van de Sahara, hopen op een kans om via de exclaves de EU binnen te komen.

Bron:

https://www.krone.at/1760013

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7205 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Spanje stuurt migranten terug naar Marokko

 1. Hoger hek bouwen met veel prikkeldraad net als in Bulgarije en vooral blijven opletten!!!

  Like

 2. Als Spanje deze twee exclaves terug zou geven aan de rechtmatige eigenaar, Marokko dus dan zou het probleem ogenblikkelijk opgelost zijn.

  Waarom Spanje dit hardnekkig blijft weigeren is een raadsel, misschien uit nostalgie naar het koloniale tijdperk of zijn er andere belangen in het spel in dit stuk woestijn waar verder niets te halen valt.

  Na aandachtige bestudering van de foto’s valt het op dat deze vluchtelingen er opmerkelijk gezond uit zien. Niet uitgemergeld en zeker niet angstig of bedremmeld bij het zien van de ordehandhavers en grenswachters.

  Een zekere viriliteit valt ook op, om het begrip ‘bronstig’ maar te vermijden, het zijn tenslotte behoeftige individuen die een beter en menswaardig bestaan willen opbouwen in West-Europa.
  In Amsterdam zitten ze te springen om deze nobele wilden om de Linkse Goedmens uit te hangen en met name We Are Here kan wel wat nieuwe rekruten gebruiken om hun gelederen te versterken.

  En tussen haakjes: is deportatie wel in overeenstemming met de Mensenrechten?

  Daar is het laatste woord nog niet over gesproken als het aan GroenLinks zou worden overgelaten.

  Like

 3. Zet hoogspanning op de hekken dan komt er niet 1 overheen alleen moet je af en toe de rommel opruimen.

  Like

 4. @Sloffeslippert,

  Schrikdraad zou inderdaad een goede oplossing zijn. Een pulserende hoge elektrische spanning van maximaal 10kV zou de migrant een gevoelige maar zeker niet dodelijke schok geven en het energiegebruik is laag dus zeker een probaat middel om deze invasie een halt toe te roepen.

  Paarden en varkens schijnen echter na een zekere tijd te wennen aan dit voltage.

  Een dodelijke hoogspanning zou in strijd zijn met de Vluchtelingenverdragen die vlak na de vorige wereldoorlog zijn gesloten.

  Like

 5. @Horatius ja en het zou op Zonne-energie kunnen maar het systeem wel zo maken dat bij te weinig zon men ook op het lichtnet verder zou kunnen gaan.

  Like

 6. Jeanette K // augustus 24, 2018 om 13:24 //

  Hier is één van de hoofdoorzaken van de toenemende ellende met mosliminfiltranten in de EU:
  mensensmokkelaars. Schokkende docu.

  Like

 7. @Gekloot,
  Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat herhaaldelijk blootstellen van de migranten aan de effecten van schrikdraad het voortplantingsvermogen kan aantasten.

  Daarom is met name GroenLinks een fel tegenstander van deze uiterst effectieve maatregel.

  Like

 8. @Horatius ik bedoelde voor het schrikdraad hoor. Maar wel met waarschuwingsborden in diverse talen met teksten als bijvoorbeeld: “betreden op eigen risico” en ook foto’s erbij plaatsen, net als op de pakjes sigaretten.
  Dan is men gewaarschuwd.

  Like

 9. Horatius // augustus 24, 2018 om 15:54 //
  Vandaar die telefoons in Zuid Afrika

  Like

 10. templars2017 // augustus 24, 2018 om 17:29 //

  Als je dit ziet dan is het niet verwonderlijk dat er hier zoveel miserie is met die gasten,als je ziet uit welke omgeving(leefwereld ) ze stammen dan wordt één en ander duidelijk.
  Het zal nooit passen in onze cultuur ,nooit , het enige dat er van komt is hetzelfde bedrog en raddraaiereij die ze gewoon zijn mee om te gaan…..

  Like

 11. Hebben wij niet ook zo’n verdrag met Marokko? Want volgens de Gutmenschen zijn het allemaal vluchtelingen wat hier zit. Economische migranten en cultuurverrijkers? Ben je gek? Nee VLUCHTELINGEN!!! Bovendien wil de koning van Marokko ze nu allemaal terug. Ik zie ergens een oplossing voor het Marokkanenprobleem. En ik zie ook hoop voor de zaak Wilders, immers als er geen Marokkanen meer zijn kan er ook niet meer gesproken worden van het al dan niet aanwezig zijn van een Marokkanenprobleem en kan de ook de zaak tegen Wilders geseponeerd worden omdat er geen vervolgbaar belang meer is.

  Like

 12. @Fransda. Ja laat die koning van marokko zijn landgenoten maar gauw oproepen voor de dienstplicht. Alleen als ze kostwinner zijn gaat het feest niet door zou je kunnen denken. Maar ze werken niet dus uit de bijstand op naar marokko. Airmaroc vliegt dagelijks.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Omgeving Ceuta breng vrouwen en kinderen in veiligheid, kansenpareltjes bestormen grensovergang en komen eraan! – Gedwongen Rechts

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s