Nieuw

Nieuwe documentairefilm biedt een unieke blik op de invasie van Tsjecho-Slowakije

De documentaire ‘Occupation 1968’ biedt een zeldzame blik op de invasie van Tsjecho-Slowakije vanuit het perspectief van gewone soldaten van het Warschaupact en hooggeplaatste Sovjetofficieren, die deelnamen aan de militaire campagne die vijftig jaar geleden de hervormingsbeweging van de Praagse Lente verpletterde.

Het project bestaat uit vijf documentaires van 26 minuten, elk door een regisseur uit een voormalig land van het Warschaupact – Bulgarije, Hongarije en Polen – en aangezien de DDR en de Sovjet-Unie niet meer bestaan, uit Duitsland en Rusland.

Wat blijkt uit tientallen interviews met voormalige soldaten en hun geliefden is dat toen ze een halve eeuw geleden in Tsjecho-Slowakije werden ingezet, eerst in hun missie geloofden – om te vechten tegen een sinistere ‘contrarevolutie’ tegen het socialisme, gesteund door vijandige Westerse landen – totdat ze terugkeerden naar huis, ondanks het feit dat ze een officiële heldenfeest kregen.

Lees meer.

 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7232 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Nieuwe documentairefilm biedt een unieke blik op de invasie van Tsjecho-Slowakije

  1. Was toch ene Jan Palach bij die zich zelf van het leven beroofde…………….

    Like

  2. templars2017 // augustus 24, 2018 om 14:27 //

    moeilijk als je de taal niet begrijpt……

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s