Nieuw

Libië weigert migranten terug te nemen: “moeten worden teruggestuurd naar de landen waar ze vandaan komen”

Foto ter illustratie.

De Libische regering verwerpt nu Europese pogingen om illegale immigranten naar Libië terug te sturen. Dit mededeelt de minister van Buitenlandse Zaken van het land, aldus de Libya Observer.

De Libische minister van Buitenlandse Zaken, Mohamed Taha Siala, zegt dat hij de pogingen om illegale immigranten uit Europa naar Libisch grondgebied terug te sturen volledig afwijst.

In plaats daarvan dringt hij er bij de internationale gemeenschap op aan om de druk op de landen van herkomst op te voeren om een einde te maken aan de stroom van immigranten.

– Libië accepteert deze oneerlijke en illegale procedure niet. We hebben meer dan 700.000 immigranten op ons grondgebied. Libië is slechts een doorreisland en immigranten moeten worden teruggestuurd naar de landen waar ze vandaan komen, verklaart Siala.

Libië heeft volgens de minister voldoende ‘verantwoordelijkheid’ genomen.

Tegelijkertijd dreigt Italië zijn geldbijdragen aan de EU te bevriezen als de Unie geen oplossing vindt voor het probleem van de 150 immigranten die zich nog steeds op het schip Ubaldo Diciotti van de Italiaanse kustwacht bevinden.

– Als de situatie vandaag niet wordt opgelost, zullen we 20 miljard euro aftrekken van de geldbijdrage aan de EU, zei de Italiaanse vice-premier Luigi di Mai.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.051 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7268 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

12 Comments on Libië weigert migranten terug te nemen: “moeten worden teruggestuurd naar de landen waar ze vandaan komen”

 1. Libië heeft blijkbaar nu ook genoeg apothekers en hersenschirurgen in huis.

  Like

 2. Meneer siala kan ze toch ook zelf terugsturen…

  Liked by 1 persoon

 3. Italië probeert de rest van de Europese Unie te chanteren. Die moet de ´migranten´ maar slikken, of anders stikken.
  Nou, leuk is dat. Wij willen die klaplopers namelijk ook niet.
  Stuur die ´migranten´ terug naar het strand van Libië. Onder begeleiding van het leger desnoods.

  Like

 4. Wanneer je 700.000 immigranten op je grondgebied hebt en je van mening bent dat deze terug moeten naar hun land van herkomst,………dan snap ik niet waar deze siala nog de tijd vandaan haalt om een interview te geven.
  Ga aan het werk zou ik zeggen!

  Liked by 2 people

 5. templars2017 // augustus 24, 2018 om 22:40 //

  En zo geraakt het spel op de wagen……………..

  Like

 6. Ze zijn een doorreisland zegt de gek. Ze moeten ze dan aan hun buitengrens al tegen houden. Ze zijn het eerste land van doorgang dus hun verantwoordelijkheid.

  Liked by 1 persoon

 7. Gaat nooit gebeuren Stef totdat de schietoefeningen op de libische maritime grens beginnen en het hun probleem wordt. Nu verdienen ze grof aan mensenhandel. De verantwoordelijkheid voor de EU ligt bij ….raad eens, ….. de EU

  Like

 8. antiislamnu // augustus 24, 2018 om 23:48 //

  Zo kan het ook

  Liked by 1 persoon

 9. Lijkt me moeilijk voor Italië om ze buiten te houden. Eerst Lampadusa vullen en nu richting Sicilië of Spanje overspoelen. In de wateren van Libië zijn er nog geen problemen met hun vlotten en bootjes want dan moet Libië ze terugnemen en die is ze ook liever kwijt dan rijk en daar willen die bootvluchtelingen ook niet heen. Stuur ze maar door naar Merkel dat lijkt mij beter. Zei zij niet kortgeleden: “Wir schaffen das”? Nou los het dan maar op!

  Like

 10. Reinier Vangie // augustus 25, 2018 om 02:06 //

  Sleep al die boten met illegalen terug naar Libië en vertrek aldaar. Dat vulles komt uit Libië en krijgt het terug.

  Like

 11. Libië zou er goed aan doen om er in eerste instantie zelf voor te zorgen dat die nepvluchtelingen haar grondgebied niet kunnen betreden.

  Maar in dat grensgebied hebben ze blijkbaar geen machtspositie om dat te kunnen bewerkstelligen en dus zitten we met een structureel probleem wat alleen kan worden opgelost met militaire maatregelen. Voor zover ik weet zijn er in Libië twee regeringen aan de macht en zullen er ook nog ongetwijfeld wat IS-strijders daar rondzwerven die er groot belang bij hebben dat de vluchtelingenstromen naar Europa worden gecontinueerd.

  Een aantal jaren geleden toen de Arabische Lente op zijn hoogtepunt was, vond de EU dat het hoog tijd werd om militair in te grijpen. Met een totale chaos als logische gevolg en nu het om de toekomst van geheel Europa gaat weigert men consequent om met militaire middelen de kust van Libië te bezetten en zodoende enige stabiliteit te verkrijgen in het gehele land.

  Zaken doen met de regering die de beste papieren heeft om het andere regime voorgoed uit te schakelen en daarna de zuidgrenzen afdoende te beveiligen tegen nog meer invasietroepen vanuit Donker-Afrika.

  Italië dreigt nu haar financiële bijdrage aan de EU op te schorten als er geen herverdeling gaat plaatsvinden van die 150 immigranten. Maar ze vergeten één ding: dat ze in de eerste plaats zelf volledig verantwoordelijk zijn voor die 700.000 immigranten op haar grondgebied. Omdat ze verzuimd hebben haar EU-buitengrens op tijd hermetisch af te sluiten voor al die gelukszoekers. Wat in feite gewoon bezettingstroepen zijn waarvan intussen de bezettingskosten de pan uit rijzen.

  De EU is allang verworden tot een reus op lemen voeten die op ieder moment in elkaar kan storten, want op politiek gebied is de onderlinge verdeeldheid zo groot dat van enige homogeniteit geen enkele sprake meer is.
  Zelfs onze Mark Rutte heeft nu te kennen gegeven niet mee te willen werken aan de beoogde herverdeling van al die z.g. vluchtelingen die op termijn een einde gaat maken aan het huidige niveau van onze verzorgingsstaat.

  Om kort te gaan: stabiliteit in Libië betekent ook stabiliteit in geheel Europa.
  Maar dan zullen er eerst wat corrigerende militaire acties moeten gaan plaatsvinden onder de vlag van de NAVO of de EU.

  ”Wir schaffen das”, maar dan in omgekeerde richting: namelijk een op grote schaal georganiseerde repatriëring van enkele honderdduizenden uitgeprocedeerde asielzoekers richting de voormalige thuislanden.

  Willen ze daar niet meewerken? Dan een onmiddellijke stopzetting van alle projecten die vallen onder de Ontwikkelingssamenwerking. Als dit ook niet gewenste effect zou hebben dan komt het grote eiland Madagaskar in aanmerking als opvangplek voor deze gelukszoekers die daar de kans zullen krijgen een nieuw bestaan op te bouwen onder zeer humane omstandigheden.

  Of Soros daar ook een financiële rol in zou willen spelen wagen wij echter te betwijfelen. Op deze exotische locatie moeten namelijk de handen uit de mouwen worden gestoken en dat is niet helemaal zijn bedoeling hebben wij intussen begrepen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s